سامانه امتا چیست؟ » سامانه احراز مشتریان تجارت الکترونیکی

سامانه امتا چیست؟ » سامانه احراز مشتریان تجارت الکترونیکی

آشنایی با «امتا» (سامانه احراز مشتریان تجارت الکترونیک)

سامانه احراز مشتریان تجارت الکترونیکی یا به اختصار «اِمتا» در سال ۱۳۹۹ راه‌اندازی شد. طراحی این سامانه را مرکز توسعه تجارت الکترونیکی بر عهده داشته است که زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کند. امتا در اصل پایگاه اطلاعاتی مطمئن مشتریان است. سامانه امتا صحت اطلاعات اظهارشده مشتریان را پس از استعلام آنلاین از پایگاه‌های اطلاعاتی نهادهای گوناگون تایید می‌کند. با استفاده از این سامانه، دیگر لازم نیست مشتریان در وب‌سایت‌های گوناگون ثبت‌نام کنند و نام کاربری و رمز عبورهای متعدد را به خاطر بسپارند. همچنین آنها می‌توانند به صورت یکپارچه سطح دسترسی کسب‌وکارهای گوناگون به اطلاعات شخصی خود را نیز به آسانی مدیریت کنند.

 

سایت امتا

سامانه امتا در نشانی اینترنتی ecsw.ir در دسترس تمام متقاضیان است. این سایت اطلاعات هویتی، اعتباری، تماسی و مکانی کاربران را با درخواست آنها از طریق پایگاه‌های اطلاعاتی حاکمیتی به صورت آنلاین احراز می‌کند. سپس با اختصاص حساب کاربری یکتا، امکان ورود آنها به وب‌سایت‌های مختلف را به صورت مستقیم یا از طریق افزونه این سامانه فراهم می‌کند. از مشخصه‌های اصلی سامانه اینترنتی امتا، بهره‌گیری از امضای الکترونیکی موبایلی و احراز به وسیله کارت بانکی است که موجب افزایش ضریب امنیت احراز این سامانه گردیده است. کسب‌وکارهای الکترونیکی نیز با استفاده از این سامانه می‌توانند مشتریان خود را احراز نمایند و با مشکلات و محدودیت‌های مربوط به آن مواجه نشوند. همچنین به‌کارگیری این سامانه هزینه‌های مدیریت حساب مشتریان آنها را نیز به شدت کاهش خواهد داد.

 

ثبت‌نام در امتا

سامانه احراز هویت امتا در راستای نیاز کسب‌وکارهای الکترونیکی به شناسایی مشتریان راه‌اندازی شد. سامانه امتا همچنین فرایند تعامل با مشتریان را تسهیل می‌کند و بستری امن برای این منظور فراهم می‌آورد. کسب‌وکارها بر اساس نوع کالا و خدماتی که ارائه می‌دهند سطوح مختلفی از دسترسی به اطلاعات مشتریان را درخواست می‌کنند. کارشناسان مرکز توسعه تجارت الکترونیکی ایران پس از بررسی صلاحیت صنفی، اطلاعات مربوط به اعتبار مالی و سوابق فعالیت، درخواست آنها را بررسی می‌کنند. در صورت تایید، این سایت‌ها فقط به میزان مشخصی از اطلاعات مشتریان دسترسی خواهند داشت که برای خرید و فروش آن کالا یا خدمات مورد نیاز خواهد بود. وب‌سایت‌های فروش آنلاین همچنین بسته به نوع محصول و خدمتی که ارائه می‌دهند و بر اساس حجم فعالیتی که دارند، نیازمند احراز مشتریان در سطوح مختلف هستند. این موضوع نیز در بستر این سامانه با مدل‌های ورود مختلف از جمله رمز ایستا، OTP،‌ پیامک ارزش افزوده و امضای الکترونیکی تعریف و پیاده‌سازی شده است.

 

ورود به سایت امتا

ورود به سامانه احراز هویت مشتریان تجارت الکترونیک به دو شیوه انجام می‌گیرد:

۱. اتصال کسب‌وکارهای دارای نماد اعتماد الکترونیکی به سامانه امتا

سایت‌های دارای نماد اعتماد الکترونیکی می‌توانند از طریق پنل اینماد خود برای دسترسی به این سامانه درخواست دهند. گزینه «اِمتا» پس از فعال شدن نماد کسب‌وکار برای آنها فعال خواهد شد. برای راحتی توسعه‌دهندگان، نمونه کدهایی نیز به زبان‌های جاوا و پی‌اچ‌پی و… در سامانه امتا قرار داده شده است.

۲. ورود کسب‌وکارهای بدون نماد اعتماد الکترونیکی به سامانه امتا

وب‌سایت‌های بدون نماد اعتماد الکترونیکی باید درخواست اتصال خود به سامانه امتا را به صورت کتبی به مرکز توسعه تجارت الکترونیکی ارسال نمایند و در صورت تأیید، کلیدهای دسترسی به این سامانه را دریافت نمایند. توسعه‌دهندگان این کسب‌وکارها سپس می‌توانند کدهای نمونه را تست کنند و در صورت نبود مشکل، کدهای امتا را دریافت کنند.

۳. دسترسی‌های بیشتر به سامانه امتا

در شرایط عادی، کسب‌وکارهای گوناگون فقط اجازه دسترسی به اطلاعات محدودی را دارند. در شرایط خاص، این کسب‌وکارها می‌توانند درخواست دسترسی‌های بیشتر به سامانه امتا را بدهند. نحوه درخواست دسترسی بیشتر به این ترتیب است که صاحبان وب‌سایت‌ها باید با ذکر دلایل نیاز خود به این اطلاعات، درخواست خود را به صورت کتبی به مرکز توسعه تجارت الکترونیکی بدهند.

 

کد احراز امتا به چه معناست؟

با افزایش متقاضیان پیش‌خرید خودرو در ایران، وزارت صمت رویکرد جدیدی در این زمینه اختیار کرد. این وزارتخانه با هماهنگی خودروسازان، ثبت‌نام در سایت امتا را برای خرید خودرو الزامی کردند. به این ترتیب، دیگر لازم نیست جداگانه در وب‌سایت‌های گوناگون ثبت‌نام کرد و برای هر یک از آنها نام کاربری و رمز عبور مجزایی گرفت. خودروسازان ایرانی مثل ایران‌خودرو و سایپا پیش‌فروش محصولات خود را منوط به ثبت‌نام در امتا کردند. این‌گونه نقش واسطه‌های غیرضروری نیز کم‌رنگ‌تر از گذشته شد. متقاضیان پس از ثبت‌نام در این سامانه، کد احراز امتا را دریافت می‌کردند و به صورت خودکار به سایت فروش اینترنتی خودرو منتقل می‌شدند. کد احراز امتا به معنای تکمیل ثبت‌نام در سامانه امتا است و از طریق پیامک نیز به خریداران فرستاده می‌شود.

 


پرسش و پاسخ‌های متداول پیرامون سامانه امتا

✅ امتا مخفف چیست؟

✔️ «اِمتا» مخفف «احراز مشتریان تجارت الکترونیکی» است.

✅ سامانه امتا برای چه کاری است؟

✔️ سامانه امتا برای احراز قانونی و رسمی هویت مشتریان راه‌اندازی شده است.

✅ پایگاه امتا متعلق به چه نهادی است؟

✔️ طراحی سامانه امتا را مرکز توسعه تجارت الکترونیکی بر عهده داشته است که زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کند.

✅ کد احراز امتا به چه معناست؟

✔️ دریافت کد احراز امتا به معنای تکمیل ثبت‌نام در سامانه امتا است و از طریق پیامک به متقاضیان ارسال می‌شود.

✅ آدرس سایت امتا چیست؟

✔️ سامانه امتا در آدرس اینترنتی www.ecsw.ir در دسترس تمام متقاضیان است.

10 دیدگاه برای “سامانه امتا چیست؟ » سامانه احراز مشتریان تجارت الکترونیکی

  1. ابراهیم رحیمی گفته:

    سلام من میخواستم ثبت نام کنم که در فرآیند ثبت نام مشکل پیش آمد و هر کار کردم رمز نتونستم درست کنم من هم بعد چند بار امتحان منصرف شدم بعد چند دقیقه پیامکی برام آمد که از شما شکایت شده زیرش هم آدرس زده بود و به سامانه ثنا برید.ادرس رو که وارد کردم احراز هویت امنا امدعلت این عملکرد چیه راهنمایم کنید

  2. حسین قاسمی گفته:

    من ثبت نام نکردم اما کد برام اومده حتما کسی با شمارم خواسته ثبت نام کنه چطور پیگیر بشم

  3. شلف بازار گفته:

    سلام
    لطف کنید از نحوه نصب و استفاده بر روی سایت هم مطلب قرار بدهید
    با تشکر

  4. محمد گفته:

    سلام اگر فردی به سن ۱۸ سال نرسیده باشه می تونه توی سامانه امتا ثبت نام کنه

  5. ناصر اصارلو گفته:

    سلام من در وارد کردن تاریخ تولد مشکل برایم بوجود آمده وهر بار پذیرش نمیشود کمک کنید

  6. عباس گفته:

    یعنی پاسخگوییتون تو حلقم، جوابو بخون فقط

    ✅ کد احراز امتا به چه معناست؟

    ✔️ دریافت کد احراز امتا به معنای تکمیل ثبت‌نام در سامانه امتا است و از طریق پیامک به متقاضیان ارسال می‌شود.

  7. Hildegarde گفته:

    Hi this is somewhat of off topic but I was wondering if blogs use
    WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
    I’m starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to
    get guidance from someone with experience.
    Any help would be enormously appreciated!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 + 8 =