در تعریفی کلی، به هر چیزی که بدن را میپوشاند «لباس» گفته میشود. تا پیش از انقلاب صنعتی، انسانها نیاز خود به لباس را با خیاطی خانگی برآورده میکردند. سفارشهای شخصی به خیاطیهای کوچک فعال در محیط زندگی افراد نیز راه دیگر تهیه لباس بود. اما پس از انقلاب صنعتی، تولید لباس در کارخانهها رونق گرفت. تولید کارخانهای پوشاک، با ثبت برند لباس همراه شد و در سایزهایی مشخص و به صورت انبوه انجام گرفت. امروزه قسمت اعظم لباس مصرفی جوامع گوناگون از همین تولیدات عرضهشده در فروشگاهها تأمین میشود. بنابراین صنعت پوشاک و تولید لباس مدتهاست که در تمام دنیا در حال گسترش است. کشور ما ایران نیز همگام با این رشد جهانی، به ویژه در سالهای اخیر شاهد رشد مثبت تولد برندهای لباس بوده است. اطلاع کامل از شرایط ثبت برند لباس نیز در کنار روند صعودی ثبت برند لباس در ایران گویای همین امر است.
ضرورت ثبت برند لباس و پوشاک
با افزایش تولید پوشاک، رقابت بیشتری در این حوزه به وجود آمده است. همین موضوع موجب شده است تا تثبیت نام برند و تبلیغات برای پوشاک از اهمیت ویژهای برخوردار شوند. بنابراین اگر به تولید لباس مشغول هستید، حتماً باید برای ثبت برند پوشاک خود اقدام نمایید. ثبت برند لباس به شما امکان میدهد بتوانید تبلیغات مؤثرتری انجام دهید. همچنین با ثبت قانونی برند لباس، نام تجاری خود را از خطر سوءاستفاده احتمالی دیگران در امان میدارید. تفاوتی ندارد که شما یک تولیدکننده بزرگ پوشاک هستید یا دیزاینری که تحت نام برندتان، تنپوشهای طراحیشده و خاص خود را به تعداد محدود به فروش میرسانید، دانستن شرایط ثبت برند لباس و ثبت آن برند برای شما ضروری است. این امر در مورد برندهای لوکس لباس هم صدق میکند. ثبت برند پوشاک برای حفظ منافع مادی و معنوی شما از برندتان لازم و ضروری است.
چگونه برند لباس خود را ثبت کنیم؟
وقتی صحبت از لباس است به خوبی میدانیم نام برند و کیفیت آن بسیار اهمیت پیدا میکند. به این دلیل که افراد زیادی تمایل دارند از اجناس برند استفاده نمایند. قطعا کیفیت در کنار برند خوشنام شما باعث افزایش مشتریان خواهد شد.
برای اینکه بدانیم چگونه صاحب برند لباس شویم و از شرایط ثبت برند لباس مطلع شویم، کافی است چند موضوع را به خاطر بسپارید. اولا کسب و کاری مرتبط در حوزه پوشاک داشته باشید، نام و علامتی غیر مشابه با سایر برندها انتخاب نموده و در اداره ثبت مرکز مالکیت معنوی آن را به ثبت برسانید.
تفاوت برندینگ و ثبت برند
برندینگ شامل تمام مراحلی است که از هنگام جرقه زدن ایده در ذهن شما تا ارائه محصولتان به بازار طی میشود. اما ثبت برند به انجام روال قانونی ثبت یک نام تجاری به اسم یک یا چند فرد گفته میشود که طی آن نام تجاری برند شما، از نظر قانونی نیز به رسمیت شناخته خواهد شد. بنابراین، تمام فرایند نامگذاری شرکت و محصولات در حوزه برندینگ قرار میگیرد، اما قانونی کردن همه این نامها در حوزه ثبت برند میگنجد. اگر مشکلاتی از قبیل کپی برند یا لوگوی شما پیش بیاید، تنها در صورتی قادر خواهید بود دست به اقدامات قانونی بزنید که برند خود را ثبت کرده باشید.
مدارک لازم جهت ثبت برند لباس و پوشاک برای اشخاص حقیقی
- تصویر شناسنامه و کارت ملی
- کپی مجوز فعالیت (که میتواند جواز تاسیس، پروانه بهرهبرداری، پروانه ساخت، جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای قانونی باشد.)
- ارائه کارت بازرگانی (برای ثبت برند لاتین)
- وکالت نامه وکیل برای اقدامات اداری و …
مدارک مورد نیاز جهت ثبت برند لباس و پوشاک برای اشخاص حقوقی
- کپی شناسنامه و کارت ملی
- کپی روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت
- ارائه کارت بازرگانی و کپی آن (برای ثبت برند لاتین)
- کپی مجوز فعالیت (که میتواند جواز تاسیس، پروانه بهرهبرداری، پروانه ساخت، جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای قانونی باشد.)
مراحل و شرایط ثبت برند لباس
برای ثبت برند لباس خود میتوانید به دو روش اقدام کنید. سادهتر این است که از سامانه هوشمند ثبت برند آسانثبت استفاده کنید و با کمترین زحمت و هزینه، صفر تا صد مراحل ثبت برند خود را برونسپاری کنید.
روش دوم این است که به وبسایت مرکز مالکیت معنوی قوه قضائیه مراجعه فرمایید و مراحل زیر را در آن طی کنید. این روش، در مقایسه با سامانه ثبت برند آسانثبت، زمانبر و پردردسر است.
- مشخصات مالک برند لباس را تکمیل فرمایید.
- مدارک مورد نیاز را آپلود کنید.
- اطلاعات و مدارکی را که بارگذاری کردهاید تأیید نمایید.
- هزینه ثبت برند را پرداخت کنید.
- شماره اظهارنامه و رمزی را که از طریق تلفن برای شما ارسال میشود دریافت کنید.
- اگر مشکل خاصی در پروسه تأیید برند شما پیش نیاید، نسخه نهایی برای شما فرستاده میشود تا آن را امضا کنید. پس از آن، شما باید یک نسخه برابر با اصل را برای این اداره ارسال نمایید.
مدت زمان ثبت برند در حوزه پوشاک
اولین اقدام برای ثبت برند لباس، استعلام نام برند است. با استعلام نام برند، از ثبت نشدن برند مشابه اطمینان پیدا میکنید. این اقدام باعث میشود که پروسه ثبت برند لباس زمان کمتری ببرد. زیرا اگر نام پیشنهادی برای ثبت برند تکراری باشد، اداره مالکیت معنوی آن را عودت خواهد داد. از زمانی که اظهارنامه توسط سامانه ثبت برند آسانثبت به اداره مربوطه ارسال میشود، ۳۰ تا ۴۰ روز کاری جهت آگهی نوبت اول و ۲٫۵ ماه جهت دریافت نهایی گواهینامه ثبت برند زمان لازم است. بنابراین به طور کلی مدت زمان لازم برای ثبت برند نزدیک به ۴ ماه است.
هزینه ثبت برند لباس
هزینه ثبت برند لباس در سال ۱۳۹۹ از دو میلیون و چهارصد هزار تومان شروع میشود. این مبلغ با احتساب کلیه هزینهها و واریزیهای دولتی و قانونی در نظر گرفته میشود. مبلغ مورد نیاز برای ثبت برند لاتین با هزینه ثبت برند فارسی تفاوتی ندارد. هزینه ثبت برند لباس به تعداد محصولات، مجوزهای لازم و طبقات درخواستی بستگی دارد. منظور از طبقه، نوع خدمات یا کالاهایی است که هر شخص حقیقی یا حقوقی برای برند خود در نظر میگیرد.
پرسشهای پرتکرار در مورد ثبت برند پوشاک در ایران
ضرورت ثبت برند لباس چیست؟
ثبت قانونی برند لباس، جلوی هرگونه سوءاستفاده از نام، محصول و لوگوی شما را خواهد گرفت و به حفظ منافع مادی و معنوی شما کمک خواهد کرد. با ثبت برند لباس، از نظر قانونی به رسمیت شناخته خواهید شد.
هزینه ثبت برند پوشاک چقدر است؟
هزینه ثبت برند لباس از دو میلیون و چهارصد هزار تومان شروع میشود. برای محاسبه دقیق هزینهها میتوانید به سامانه هوشمند ثبت برند آسانثبت مراجعه فرمایید.
آیا امکان ثبت اینترنتی برند لباس وجود دارد؟
بله، سامانه هوشمند ثبت برند آسانثبت تمام مراحل ثبت اینترنتی برند لباس را به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری برای شما انجام میدهد.
مدت زمان لازم برای ثبت برند لباس چقدر است؟
از زمان ارسال اظهارنامه توسط سامانه ثبت برند آسانثبت تا زمان دریافت گواهینامه ثبت برند نهایتاً چهار ماه طول میکشد.
آیا ثبت برند لباس خاص (دیزاینشده) ممکن است؟
بله، برای لباسهایی که به صورت خاص دیزاین میشوند نیز میتوان ثبت برند نمود. ثبت برند لباس حافظ قانونی منافع شماست و به شما برای تبلیغات بهتر، کمک خواهد کرد.
مدارک لازم جهت ثبت برند لباس برای اشخاص حقیقی چیست؟
تصویر شناسنامه و کارت ملی، کپی مجوز فعالیت (که میتواند جواز تاسیس، پروانه بهرهبرداری، پروانه ساخت، جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای قانونی باشد.) و ارائه کارت بازرگانی (برای ثبت برند لاتین).
مدارک لازم جهت ثبت برند لباس برای اشخاص حقوقی چیست؟
کپی شناسنامه و کارت ملی، کپی روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت، کپی مجوز فعالیت (که میتواند جواز تاسیس، پروانه بهرهبرداری، پروانه ساخت، جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای قانونی باشد.) و ارائه کارت بازرگانی و کپی آن (برای ثبت برند لاتین).
ثبت برند لاتین لباس به چه مدارکی نیاز دارد؟
ثبت برند لاتین لباس، علاوه بر مدارک اصلی برای اشخاص حقیقی یا حقوقی، به ارائه کارت بازرگانی نیز احتیاج دارد.