۱۷ کتاب استارتاپی که یک کارآفرین باید مطالعه کند

یک کارآفرین جدا از اینکه باید بر حوزه کاری خود علم داشته باشد، بلکه به فنون و روش‌های کارآفرینی جهت ارتقاء و گسترده کردن حوزه کاری خود نیاز بسیار دارد. این وجه مهم از یک کارآفرین، آنقدر ارزشمند است که به عنوان یک رشته، در دانشگاه‌های معتبر دنیا تدریس می‌شود. اما مهارت کارآفرینی، مهارتی نیست که فقط با مدرک دانشگاهی به دست آید، بلکه با اندکی مطالعه و کسب مقداری تجربه شما می‌توانید به یک کارآفرین عالی تبدیل شوید. 

کتاب‌هایی که برای شما آماده کرده‌ایم، کتاب‌هایی هستند که ذهن شما را هرچه بیشتر در راستای کارآفرینی قرار می‌دهند و بسترهای اصلی ذهن شما را به عنوان یک کارآفرین شکل می‌دهند.  

نوپای ناب «The lean startup» نوشته اریک ریس

۱. نوپای ناب «The lean startup» نوشته اریک ریس

کتاب نوپای ناب، با این هدف نوشته شده است تا از شکست کسب‌و‌کار شما جلوگیری کند به همین خاطر این کتاب یکی از بهترین کتاب‌ها برای کارآفرینان و صاحبان کسب‌و‌کارهای مختلف، محسوب می‌شود.

شاید بهترین تعریف برای کارآفرینی، تعریف اریک ریس، نویسنده این کتاب باشد: یک شرکت یا موسسه با هدف ایجاد محصول یا خدمتی جدید در شرایطی که عدم قطعیت بسیار زیادی وجود دارد.

او در کتاب نوپای ناب، با تایید این حقیقت که اکثر کسب‎‌و‌کارهای نوپا شکست می‌خورند به بیان راهکارها و نکاتی می‌پردازد که می‌توان با استفاده از آن‌ها تا جای ممکن از شکست کسب‌و‌کار، اجتناب کرد.

این راهکارها شامل ارائه و آموزش انواع مدل‌های کسب‌و‌کار و چگونگی ایجاد آن‌ها، آموزش اصول صحیح ایجاد یک شرکت، ارائه محصول و نحوه و زمان ورود به بازار و انطباق سریع با شرایط مختلف بازار می‌شود.

از صفر به یک «Zero to one» نوشته پیتر تیل

۲. از صفر به یک «Zero to one» نوشته پیتر تیل

کتاب از صفر به یک، کتابی است توسط کارآفرین و سرمایه‌گذار آمریکایی پیتر تیل که به طور مشترک با بلیک مسترز نوشته شده است. 

پیتر تیل یک کارآفرین و سرمایه گذار است. وی بنیانگذار «PayPal» و «Palantir» بود. وی همچنین سرمایه‌گذار اولیه شرکت‌هایی مانند «SpaceX» و  «LinkedIn» بود. اکنون پیتر تیل کتابی منتشر کرده که هدف آن این است تا به ما کمک کند «آینده فراتر از مسیرهای تعیین شده» را برای «آینده گسترده تری که تصور می‌کنیم» خلق کنیم.

پیتر پل راز بزرگ زمانِ ما را این می‌داند که هنوز مرزهای ثبت‌نشده برای کشف و اختراعات جدید، برای دست‌یابی وجود دارد. پیتر تیل، در صفر به یک نشان می‌دهد که چگونه می‌توان روش‌ها و راه‌های واحدی برای ابداع اختراعات جدید پیدا کرد.

تیل با این پیش‌فرض شروع می‌کند که ما در عصر رکود تکنولوژیکی زندگی می‌کنیم، حتی اگر دستگاه‌های موبایل براق خیلی حواسمان را جمع کرده و متوجه آن نشویم. فناوری اطلاعات به سرعت بهبود یافته است، اما دلیلی ندارد که پیشرفت باید محدود به رایانه‌ها یا سیلیکون‌ولی باشد. در هر صنعت یا حوزه کاری می‌توان پیشرفت کرد.

۳. استراتژی اقیانوس آبی «Blue ocean strategy» نوشته دبلیو چان کین و رنه مابورنیا 

۳. استراتژی اقیانوس آبی «Blue ocean strategy» نوشته دبلیو چان کین و رنه مابورنیا

مدت‌هاست که شرکت‌ها برای به دست آوردن منافع و سود و تولید بیشتر با هم رقابت‌های مستقیم می‌کنند.

با وجود این نوع از رقابت‌ها، مخصوصا در بازار پرهیاهوی این روزها، رقابت مستقیم جز ایجاد یک «استخر خونین» بین رقبا کار دیگری نمی‌کند.

بر اساس مطالعه ۱۵۰ حرکت استراتژیک بیش از صد سال و ۳۰ صنعت، کیم و موبورگن استدلال می‌کنند که شرکت‌های پیشروِ فردا نه با مبارزه با رقبا، بلکه با ایجاد «اقیانوس‌های آبی» فضای غیر قابل رقابت بازار برای رشد موفق خواهند شد. این اقدامات استراتژیک به اصطلاح «نوآوری در ارزش» پیشرفت‌های ارزشمندی را برای شرکت و خریداران ایجاد می‌کند.

استراتژی اقیانوس آبی، یک رویکرد سیستماتیک برای بی ربط کردن «رقابت» را نشان می‌دهد. در این کتاب کیم و موبورگن یک چارچوب تحلیلی اثبات شده و ابزارهای موفقیت‌آمیز ایجاد و تصرف اقیانوس‌های آبی را ارائه می‌دهند. با بررسی طیف گسترده‌ای از حرکت‌های استراتژیک در بین مجموعه‌ای از صنایع، شش روش اصلی را برجسته می‌کند که هر شرکت می‌تواند برای موفقیت و تدوین و اجرای استراتژی‌های اقیانوس آبی استفاده کند. این شش روش نشان می‌دهند که چگونه می‌توان مرزهای بازار را بازسازی کرد، بر تصویر کلان متمرکز شد، فراتر از تقاضای موجود رسید، توالی استراتژیک را درست برداشت، بر موانع سازمانی غلبه کرد و استراتژی خود را  به اجرا درآورد.

 ۴. انقلاب کارآفرینی «Entrepreneur Revolution» نوشته دنیل پریستلی

 ۴. انقلاب کارآفرینی «Entrepreneur Revolution» نوشته دنیل پریستلی

یک کتاب راهنمای قابل اجرا برای یک شرکت در کتاب «انقلاب کارآفرین» و ادعا می‌کند که ما در دوران انقلابی زندگی می‌کنیم. جابجایی‌های فناوری باعث شده تا مشاغل خرد بتوانند با شرکت‌های بزرگ رقابت کنند. مشاغل کوچک اکنون می‌توانند ردپای جهانی داشته باشند، می توانند در محیط‌های کم مالیات ساختار داشته باشند، محصولات را به هر جای دنیا منتقل کنند و از پشتیبانی بی‌سابقه‌ای برخوردار شوند. انقلاب کارآفرین به معنای ابتکار عمل برای کاری است که دوست دارید، کاری که در آن مهارت دارید و کاری است که باعث درآمد شما می‌شود. این کتاب در به شما کمک می کند تا یک ذهنیت کارآفرینی برای خود ایجاد کنید و با کمک این ذهنیت، تفکر، روش کار و شیوه زندگی خود را تغییر دهید. 

۵. بازنگری «Rework» نوشته جیسون فرید و دیوید هانسن

۵. بازنگری «Rework» نوشته جیسون فرید و دیوید هانسن

بیشتر کتاب‌های تجاری همان توصیه‌های قدیمی را به شما می‌دهند، یک برنامه تجاری بنویسید، در حوزه‌ای که می‌خواهید رقابت کنید مطالعه داشته باشید، به دنبال سرمایه‌گذار باشید و غیره. اگر به دنبال چنین کتابی‌هایی هستید، می‌توانید در قفسه کتاب خود پیدا کنید. ولی اگر دنبال محتویات جدید هستید، این کتاب را بخوانید و آن‌وقت خواهید فهمید که چرا برنامه‌ها واقعاً مضر هستند، چرا به سرمایه‌گذاران خارجی نیازی ندارید و چرا بهتر است رقابت را نادیده بگیرید. حقیقت این است که شما به کمتر از آنچه فکر می‌کنید نیاز دارید. نیازی نیست که معتاد به کار باشید. نیازی به نیرو ندارید. نیازی نیست وقت خود را صرف کاغذ بازی یا جلسات کنید. شما حتی به دفتر احتیاج ندارید. همه اینها فقط بهانه است.

۶.  خلق مدل کسب‌وکار «Business model generation» نوشته الکساندر استروالدر و ایو پیگنیور

۶.  خلق مدل کسب‌وکار «Business model generation» نوشته الکساندر استروالدر و ایو پیگنیور

خلق مدل کسب‌وکار کتابی است که در مورد نوآوری‌های سیستمیک تجاری نوشته شده. این کتاب یک الگو و فرایند را معرفی می‌کند که به تیم‌ها اجازه‌ی مورد بحث و درک قرار دادن نحوه کار و شکل گیری مدلهای تجاری را می‌دهد. مشاغل موفق با ایجاد مدل‌های جامع تجاری که از هر منبع موجود که در فضای کسب‌وکار است استفاده می کنند. مشتریان در مرکز همه مدل‌های تجاری قرار دارند، اما بعضی مدل‌های تجاری ممکن است به طور غیرمستقیم به سمت مرکز نزدیک شود. از ابزارهای بسیاری می توان برای نزدیک شدن به طوفان فکری مدل کسب‌وکار از جنبه‌های مختلف استفاده کرد که در این کتاب به بعضی از آنها اشاره شده است.

۷. کار عمیق «deep work۷. کار عمیق «deep work» نوشته کال نیوپورت» نوشته کال نیوپورت

۷. کار عمیق «deep work» نوشته کال نیوپورت

افرادی که قادرند چند کار را به صورت همزمان انجام دهند همیشه مورد تحسین دیگران قرار می‌گیرند. و البته هر کسی دوست دارد خودش هم بتواند با انجام همزمان و یا سریع چندین کار، بازدهی‌ را بیشتر، و در وقت‌‌اش صرفه‌جویی کند. 

اما مشکل بزرگی در این نگرش وجود دارد: هیچ نتیجه مهم و قابل افتخاری با این شیوه به دست نمی‌آید. چرا که بدون کار عمیق و متمرکز، نمی‌توان به نتایج آن‌چنانی رسید. کال نیوپورت در کتاب کار عمیق، می‌گوید که «تمرکز» در دنیای پرآشوب امروز، حلقه مفقوده موفقیت است.

در اقتصاد فعلی، روز به روز به تمرکز و کار عمیق بیشتر نیاز پیدا می‌کنیم و همزمان، روز به روز داشتن تمرکز و کار عمیق سخت‌تر و سخت‌تر می‌شود. اینگونه است که داشتن مهارت کار عمیق، شما را به یکی از معدود افراد بسیار ارزشمند در کسب و کار و زندگی شخصی‌تان تبدیل می‌کند.

۸. خودتان را انتخاب کنید «Choose yourself» جیمز آلتوچر

۸. خودتان را انتخاب کنید «Choose yourself» جیمز آلتوچر

جهان تغییر کرده است. کار تمام وقت در حال پرداخت کمتر و کمتر است، ما در حال مشاهده تنظیمات کار نیمه وقت و موقت بیشتری هستیم، تورم همچنان بالا می‌رود، بازنشستگی به زودی خواهد مرد و اکنون وقت آن است که خودتان را انتخاب کنید. هیچ کس دیگری قرار نیست این کار را برای شما انجام دهد.

جیمز آلتوچر در این کتاب، راجع به تمرین‌های روزمره خود برای بهبود سلامت جسمی، عاطفی، بهداشت روانی و سلامت معنوی صحبت می‌کند. این کتاب همچنین در مورد لزوم انتخاب خود و کارآفرینی بسیار صحبت می‌کند. این کتاب برای هر کارمندی است که در «زندان» گیر کرده ولی می‌خواهد به باغ نگاه کند و ببیند زندگی چیزهای بیشتری دارد.(گفته های او)

۹. استراتژی‌های کسب‌وکار در بازارهای نوظهور «Winning in Emerging Markets: a Road Map for Strategy and Execution» نوشته تارن کانا، کریشنا پالپو و ریچارد بولاک

۹. استراتژی‌های کسب‌وکار در بازارهای نوظهور «Winning in Emerging Markets: a Road Map for Strategy and Execution» نوشته تارن کانا، کریشنا پالپو و ریچارد بولاک

شاید فکر کنید بهترین راه برای انتخاب بازارهای نوظهور برای بهره‌برداری، ارزیابی اندازه یا پتانسیل رشد آنها است. اما طبق گفته‌های کریشنا پالپو و تارون خانا نیست. در کتاب « استراتژی‌های کسب‌وکار در بازارهای نوظهور»، این محققان چارچوب‌های کاملاً متفاوتی را برای انجام این انتخاب مهم ارائه می‌دهند. نویسندگان استدلال می‌کنند که ویژگی اصلی قابل بهره برداری در بازارهای نوظهور، کمبود سیستم‌های کارت اعتباری، قضاوت درباره دارایی معنوی، شرکت‌های تحقیق داده است که فعالیت‌های کارآمد تجاری را تسهیل می‌کند. در حالی که چنین خلاهای نهادی چالش‌هایی به وجود می‌آورند، اما فرصت‌های عمده‌ای را برای شرکت‌های چند ملیتی و کسب‌وکارهای محلی فراهم می‌کنند. پالپو و خانا کتابی را برای ارزیابی پتانسیل بازارهای نوظهور و راهکارهای دستیابی به موفقیت در این بازارها ارائه می‌دهند. آنها توضیح می‌دهند که چگونه می‌توان خلاهای نهادی را در اقتصادهای در حال توسعه، در بازارهای محصول کار و سرمایه، و همچنین سیستم‌های اجتماعی و سیاسی ردیابی کرد. این کتاب به شما آموزش می‌دهد تا فرصت‌ها را برای پر کردن این خلا‌ها شناسایی کنید، به عنوان مثال، با ایجاد یا بهبود نهادهای بازار و از طریق یک فرآیند پنج مرحله‌ای، از جمله مطالعه بازار در طول زمان و کسب قابلیت‌های جدید، از این فرصت‌ها استفاده کنید. این کتاب مملو است از نمونه‌های  کارهای عملی. کتاب استراتژی‌های کسب‌وکار در بازارهای نوظهور منبع مهمی برای هر شرکتی است که به دنبال تعریف و اجرای استراتژی تجارت در اقتصادهای در حال توسعه است.

۱۰. ایده عالی مستدام «made to stick» نوشته چیپ هیث و دن هیث

۱۰. ایده عالی مستدام «made to stick» نوشته چیپ هیث و دن هیث

چیپ هیث و دَن هیث دو برادر آمریکایی هستند. چیپ هیث استاد دانشگاه استنفورد است و در زمینه استراتژی کسب‌وکار تدریس می‌کند. چیپ هیث مشاور شرکت‌ها و انجمن‌های معروفی از جمله گوگل و انجمن قلب آمریکا بوده است.

دن هیث نیز در دانشگاه دوک مشغول به کار است و در بخش آموزشی این دانشگاه، برنامه جدیدی با هدف تقویت اثر رهبران بخش اجتماعی ایجاد کرده است. دن، در سال ۱۹۷۷، شرکتی به نام «Think well» تاسیس کرد که در زمینه تولید متون آموزشی خلاقانه، برای کارمندان و مدیران، فعالیت می‌کرد.

در کتاب «ایده عالی مستدام» که جزو ده کتاب برتر حوزه کسب‌وکار سایت آمازون معرفی و به ده‌ها زبان زنده‌ دنیا ترجمه شده، برادران هیث علت ماندگار شدن بعضی ایده‌ها و اینکه چه عواملی باعث از یاد رفتن ایده‌ای دیگر می‌شود را توضیح می‌دهند. این کتاب ضمن ایجاد تحول در شیوه ارتباطاتتان، شما را با شش اصل کلیدی برای ماندگاری ایده‌هایتان آشنا می‌کند. و همچنین با به‌کارگیری مثال‌های گوناگون از افراد و مشاغل متفاوت، فهم این کتاب را برای بسیاری از افراد ساده کردند.

۱۱. سختی کار‌های سخت «the hard thing about hard thing» نوشته بن هاروویتز

۱۱. سختی کار‌های سخت «the hard thing about hard thing» نوشته بن هاروویتز

این کتاب که در ده فصل نگارش شده، سه فصل اولش به سرگذشت نویسنده و دوران دانشجویی تا فروش شرکت می‌پردازد. در فصل چهارم تا هشتم کتاب به تفکیک تجربیات نویسنده در نحوه صحیح مدیریت کردن در مواقع بحرانی می‌پردازد. توجه و توصیه به سخت‌کوشی، عزم راسخ، عدم عقب‌نشینی و همچنین به کارگیری افراد شایسته، در تمام صفحات این کتاب مشاهده می‌شود. این فصل‌ها (۴-۸) که شالوده اصلی کتاب را شامل می‌شود، تکنیک‌های حل مسئله و حل تعارض در مواقع بحرانی را به زیبایی بیان می‌کند. در فصل نهم نویسنده تصمیم خود را مبنی بر تأسیس یک شرکت سرمایه‌گذاری، تشریح می‌کند. احتمالاً بن هاروویتز به این دلیل این فصل را نگارش کرده است که به خواننده نشان بدهد که برای موفق بودن و تراز اول بودن در شرایط بازار کنونی، تلاش مداوم و داشتن یک هدف بلندمدت مهم‌ترین اصل است.

با توجه به تمرکز شدید نویسنده در به‌کارگیری نیروی انسانی شایسته، فصل دهم به‌عنوان ضمیمه، نمونه سؤال‌هایی را معرفی می‌کند که می‌تواند راهنمای مناسبی برای برگزاری بهتر مصاحبه استخدامی و انتخاب نیروی انسانی باشد.

۱۲. هزینه نهایی صفر «zero marginal cost society» نوشته جرمی ریفکن

۱۲. هزینه نهایی صفر «zero marginal cost society» نوشته جرمی ریفکن

جرمی ریفکین در کتاب جدید خود با عنوان «هزینه نهایی صفر»، تحلیلی هیجان‌انگیز از زمان ما، وضعیت بشر و روند بزرگ تغییر فناوری به ما می‌دهد. او به توسعه چشم‌انداز جهانی برای جامعه‌ی قرن بیست و یکم (در مقابل یک فرد مبتلا به نگرانی نسبت به آینده و دیدگاه کاملاً بدبینانه نسبت به پیشرفت) می‌پردازد. جرمی ریفکن چالش‌های اجتماعی و اکولوژیکی عصر ما را با ریشه‌های اقتصادی خود پیوند می‌دهد و تناقضات اساسی را در یک سناریوی بزرگ منتفی می‌کند. 

«فایننشال‌تایمز» راجع به «هزینه نهایی صفر» می‌نویسد: «تامل برانگیز است که برخی از مهمترین فناوری‌های جدید بشر را به سمت نتیجه‌گیری منطقی و گاه ترسناک سوق می‌دهد. ارزش این کتاب در دقت خاصِ پیش‌بینی‌های آن نهفته نیست، بلکه در برون‌یابی روندهای فعلی است که ریفکن را قادر می‌سازد تا نگاهی دقیقی به آینده داشته باشد. اگر پیش‌بینی‌های ریفکن ارزشی داشته باشد، این میزان آشفتگی، ناشی از پیشرفت فناوری است که ممکن است در پیش‌رو باشد.

«هزینه نهای صفر» یک کتاب جدید روشنگرانه است. ریفکین از ریشه‌های تاریخی سازمان‌های غول پیکر و یکپارچه‌ای که بر اقتصاد قرن ۲۰ تسلط داشتند بسیار خوب سخن می‌گوید. تغییر نوع زنجیره‌ها و رفتار اجتماعی بشر از قبیل پیش‌بینی‌های در این کتاب هستند که ریفکن به آن‌ها از نوع مثبت نگاه می‌کند.

۱۳. چک لیست «Checklist manifesto» آتول گاواند

۱۳. چک لیست «Checklist manifesto» آتول گاواند

آتول گاواند در آخرین کتاب پرفروش خود نشان می‌دهد که ایده ساده چک لیست، پیچیدگی زندگی ما و چگونگی کنار آمدن با آن را نشان می‌دهد.

دنیای مدرن به ما دانش فنی فوق‌العاده‌ای داده است. با این وجود شکست‌های قابل اجتناب همچنان در مراقبت‌های بهداشتی، دولت، قانون، صنعت مالی و تقریباً در همه حوزه‌های فعالیت سازمان یافته، ما را آزار می‌دهد. و دلیل آن ساده است: حجم و پیچیدگی دانش امروز از توانایی ما به عنوان افراد در ارائه صحیح دانش به مردم به طور مداوم، صحیح و با خیال راحت فراتر رفته است. ما مدت طولانی‌تری آموزش می‌بینیم، بیشتر تخصص می‌کنیم، از فنآوری‌های همیشه در حال پیشرفت استفاده می‌کنیم و باز هم شکست می‌خوریم. آتول گاواند با استفاده از ساده ترین روش‌ها که در کتاب چک لیست‌ آمده، استدلال‌های قانع کننده‌ای ارائه می‌دهد که عملکرد ما را بهتر می‌کند. وی در داستان‌های پرچین نشان می‌دهد که چک لیست‌ها چه کاری می‌توانند انجام دهند، چه کارهایی نمی‌توانند، و چگونه می‌توانند پیشرفت‌های چشمگیری در زمینه‌های مختلف، از پزشکی و بهبودی در برابر بلایا گرفته تا حرفه‌ها و مشاغل مختلف داشته باشند. 

در حال حاضر، یک چک لیست جراحی ساده از سازمان بهداشت جهانی که با پیروی از ایده‌های توصیف شده در این کتاب طراحی شده است، در بیش از بیست کشور به عنوان استاندارد مراقبت تصویب شده است و به عنوان «بزرگترین اختراع بالینی» در طول سی سال گذشته اعلام شده است.

۱۴. ضرورت‌گرایی «Essentialism» نوشته گرک مک کوین

۱۴. ضرورت‌گرایی «Essentialism» نوشته گرک مک کوین

ضرورت گرایی عبارت است از مکث مداوم برای پرسیدن، آیا من در فعالیت های صحیح سرمایه گذاری می‌کنم؟

در روش «ذات‌گرایی» فقط در مورد چگونگی انجام کارهای بیشتر صحبت می‌‌شود. این روش، فقط در مورد چگونگی انجام کارهایی است که از قبل درست است. این بدان معنا نیست که فقط به خاطر وقت کمتر، کار کمتری هم انجام دهید. این مربوط به انجام عاقلانه ترین سرمایه‌گذاری ممکن در وقت و انرژی شماست تا بتوانید در بالاترین نقطه خود با تنها کارهایی که ضروری است کار کنید. 

روش ضروری‌گرایان این ایده را رد می‌کند که می‌توانیم همه را در آن جای دهیم. در عوض، این روش ما را ملزم می‌کند که با معاملات واقعی کنار بیاییم و تصمیمات سخت بگیریم.

روش «Essentialist» به معنای زندگی با طراحی است، نه به طور پیش فرض.   «Essentialist» به جای انتخاب واکنش پذیر، عمداً موارد حیاتی را از بسیاری چیزهای بی‌اهمیت متمایز می‌کند، موارد غیرضروری را از بین می‌برد و سپس موانع را برطرف می‌کند تا موارد اساسی راحت تر حل شوند. 

راه ضرورت‌گرایی راهی است برای کنترل انتخاب‌های خود. این راه به سوی موفقیت و معنای جدید است. این مسیری است که ما در آن از سفر لذت می‌بریم، نه فقط از مقصد. 

۱۵. قوانین جهانی موفقیت «the formula» نوشته آلبرت لزلو بارابسی

۱۵. قوانین جهانی موفقیت «the formula» نوشته آلبرت لزلو بارابسی

لزلو باراباسی، یکی از برجسته‌ترین متخصصان علوم شبکه در جهان، با درک قطع ارتباط نحوه موفقیت در گذشته و امروز، موفقیت واقعی را کشف می‌کند و یک پدیده جمعی مبتنی بر افکار و تمجیدهای اطرافیان ارائه می‌دهد. در کتاب «فرمول»، باراباسی برجسته حیاتی مهم احترام جامعه و قدردانی هنگام اتصال عملکرد به رسمیت شناختن از لینک گریزان بین عملکرد و موفقیت است. لزلو با استفاده از قدرت داده‌‌های کلان و مطالعات موردی تاریخی، قوانین ناگفته‌ای را که پشت سر این افراد واقعاً پیش می‌رود و دلایل آن را آشکار می‌کند و دوازده قانون حاکم بر این پدیده و چگونگی استفاده از آنها را به بهترین نحو ترسیم می‌کند. این کتاب اخلاقی با رونمایی از اصول علمی که موجب موفقیت می‌شود، درک جدیدی از بنیان چگونگی برتری مردم در جامعه امروز ارائه می‌دهد.

۱۶.  مهره حیاتی «linchpin» نوشته ست گودین

۱۶.  مهره حیاتی «linchpin» نوشته ست گودین

این مانیفست تغییر دهنده زندگی، نشان می‌دهد که شما چگونه توانایی ایجاد یک تغییر بزرگ را در هر کجا که هستید دارید.

تعداد کمی از نویسندگان از نوع تأثیر ماندگار و دامنه جهانی که ست گودین داشته است، بوده‌اند. وی در مجموعه‌ای از کتاب‌های کلاسیک که به ۳۶ زبان ترجمه شده و به میلیون‌ها خواننده در سراسر جهان رسیده است، او به نسل خوانندگان آموخته است که چگونه محصولات قابل توجهی بسازند و ایده‌های قدرتمندی را گسترش دهند. در کتاب «مهره حیاتی»، او توجه خود را به فرد معطوف می‌کند، و توضیح می‌دهد که چگونه هرکسی می تواند در سازمان خود تاثیر قابل توجهی بگذارد.

قبلاً در هر محل کار دو تیم وجود داشت: مدیریت و نیروی کار. اکنون یک تیم سوم وجود دارد به نام مهره‌های اصلی. این افراد می‌فهمند که وقتی هیچ کتاب قانونی وجود ندارد، چه کاری باید انجام دهند. آنها مشتریان و همتایان خود را خوشحال و به چالش می‌کشند. آنها کار خود را دوست دارند، بهترین شخصیت خود را در آن پیاده می‌کنند.

در این کتاب شما با ویژگی‌های این مهره‌های اصلی بیشتر آشنا می‌شوید.  

۱۷. اثر هاله‌ای «the halo effect» نویسنده فیل روزنویگ

۱۷. اثر هاله‌ای «the halo effect» نویسنده فیل روزنویگ

در قسمت آغازین کتاب، نویسنده از مارک تواین می‌نویسد که:

مارک تواین یک بار گفت: «همیشه درست کار کن. این بعضی از مردم را خشنود و بقیه را مبهوت خواهد کرد». هدف من کمی متفاوت است. امیدوارم این کتاب به جای خوشحالی و حیرت ، بحث را برانگیزد و سطح تفکر تجاری را بالا ببرد.

امروزه بیش از بسیاری از برجسته‌ترین معلمان مدیریت، بر اساس ادعاهای تحقیق غیرقابل انکار، با اعتماد به نفس بسیار، وعده افشایِ اسرارِ دلیل شکست یک شرکت و موفقیت شرکت دیگر، و اینکه چگونه می‌توانید شرکت برتر شوید، را می‌دهند. البته  با هیاهوی بسیار و کلی توهم، از نظر آماری و موارد دیگر. این متخصصان خود خوان توانایی ما را در تفکر انتقادی درباره ماهیت موفقیت در تجارت محو می‌کنند. مانند یک ویروس، این اشتباهات اساسی در تفکر بسیاری از مواردی را که می‌خوانیم، چه در مجلات تجاری برجسته، مجلات علمی یا پرفروش‌ترین کتاب‌های مدیریتی، آلوده می‌کنند.

در میان این توهمات، اثر «Halo Effect» وجود دارد، گرایش کارشناسان به عملکرد مالی بالای یک شرکت موفق و سپس درخشش طلایی آن به تمام ویژگی‌های آن: استراتژی روشن، ارزش‌های قوی، رهبری درخشان و اجرای عالی.

جلوه «Halo» به توهماتی اشاره می‌کند که ما را از درک عملکرد تجاری باز می‌دارد، و همچنین روش دقیق‌تری برای تفکر در مورد رهبری یک شرکت پیشنهاد می‌کند. این رویکرد با تمرکز بر انتخاب و اجرای استراتژیک، ضمن شناسایی خطر پذیری ذاتی هر دو اولویت هایی را که مدیران با آن روبرو هستند، روشن می‌کند. 

✅ پرسش‌های پرتکرار در مورد بهترین کتاب‌های استارتاپی برای کارآفرینان ✅

✅ بهترین نویسنده‌‌های کتاب‌های کارآفرینی چه کسانی هستند؟

✔️ جرمی ریفکن، آتول گاواند، ست گودین، چیپ هیث و دن هیث و …

✅ چرا داشتن مطالعه در حوزه کارآفرینی مهم است؟

✔️ با توجه به تغییرات سریع در جهان، فرصت تجربه کردنِ همه‌ی موقعیت‌ها برای یک کارآفرین فراهم نمی‌شود یا اگر فراهم شود با ضرر و زیان بسیار همراه خواهد بود. از این جهت داشتن مطالعه برای دانستن تجارب بهترین کارآفرین‌های دنیا، نه تنها که به پیشرفت شما کمک می‌کند بلکه جلوی ضرر و زیان را هم خواهد گرفت.

✅ بهترین کتاب‌های پیشنهادی برای مطالعه در حوزه کارآفرینی چیست؟

✔️ تمام کتاب‌های بالا از میان هزاران کتاب در این زمینه انتخاب شده‌اند و همه‌شان بهترین کتاب‌ها در راستای کارآفرینی هستند. شما می‌توانید با توجه به نیاز خود و توضیحات داده شده بهترین کتاب را برای خود انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − سه =