مدیریت ذره‌بینی یا Micro Management چیست؟

مدیریت ذره‌بینی چیست؟

مدیریت ذره‌بینی «Micro management» از عیوب یک مدیر محسوب می‌شود. در این روش یک مدیر تمام مسئولیت‌های مهم را برعهده می‌گیرد و به هیچ کارمندی جهت ایفای مسئولیت اطمینان ندارد، خودش را نمونه‌ای کامل از بشریت می‌بیند و فکر می‌کند که همه باید از راه و روش او به اهداف برسند. مدیران ذره‌بین بر روی حاشیه‌های کار متمرکز می‌شوند و به همین دلیل از اهداف اصلی دور می‌شوند. آن‌ها معمولا نسبت به همه شک دارند و سعی دارند تا همه‌ی افراد را زیر نظر و کنترل خودشان در بی‌آورند. آن‌ها معتقدند که باید برای پیش بردن اهداف، خودشان به صورت مستقیم اقدام کنند.

دلایل روی آوردن به مدیریت ذره‌بینی 

‍۱. نامشخص بودن مسئولیت افراد

مدیرانی که دامنه مسئولیت مشخصی ندارند، به خود این اجازه را می‌دهند تا در کوچک‌ترین موارد مسئولیت یک کارمند وارد شوند.

۲. در شرایط بحران

اکثر قریب به اتفاق مدیران در شرایط بحرانی ترجیح می‌دهند تا کنترل شدیدی را بر روی شرکت اعمال کنند تا بلکه شرایط را به راحتی پیش بگذارند.

۳. ترس 

یکی از مهم‌ترین عوامل مدیریت ذره‌بینی، ترسی است که در دل مدیران شکل گرفته است. مدیرانی که به کارمندان خود نمی‌توانند اعتماد کنند، روش مدیریت ذره‌بینی را پیش می‌گیرند و سعی می‌کنند تا با کنترل بیش از حد بر اعمال کارکنان ترس خود را کم کنند.

توصیه می‌شود که این دسته از مدیران روش‌های از بین بردن ترس‌های بی‌جا را بیاموزند. 

نتایج مدیریت ذره‌بینی

۱. اتلاف وقت و منابع سازمانی

اصرار یک مدیر بر نظارت پی‌درپی کارکنان و تلاش برای انجام دادن تمام کار‌های شرکت، نه تنها که وقت و انرژی را تلف می‌کند بلکه باعث خستگی ذهنی خود مدیر نیز می‌شود.

۲. افزایش یافتن استرس ناشی از کار

ترس کارکنان از بروز اشتباه باعث می‌شود که دائم نگران رخ دادن مشکل باشند. از این جهت باعث می‌شود که بر روی شیوه کار تمرکز نکنند و احتمال خطا‌هایشان بیشتر شود.

۳. پنهان کاری 

در زمانی که مشکل و اتفاقی برای شرکت رخ می‌دهد، کارکنان از ترس توهین و سرزنش شدن چیزی به مدیرشان نمی‌گویند و سعی می‌کنند تا مسئله را بپوشانند.

۴. کاهش بهره‌وری

سرزنش دائم کارکنان و سرک کشیدن به کارشان در طولانی مدت باعث پایین آمدن بهره‌وری کارکنان خواهد شد و انگیزه آن‌ها کاهش پیدا می‌کند.

۵. کارشکنی 

کارشکنی و از زیر کار در رفتن، انتقامی‌است که کارکنان از مدیران سخت‌گیر و مدیرانی که دائم به توهین و شماتت کارکنان‌شان می‌پردازند، می‌گیرند.

۶. گوشه گیری و کاهش روحیه تیمی

وقتی که یک مدیر تمام مسئولیت‌ها را خود به دست بگیرد، روحیه تعاون و همکاری کردن در گروه کاهش می‌یابد و افراد دیگر احساس ارزشمند بودن در شرکت و یا سازمان را ندارند.

۷. افزایش جا‌به‌جایی کارکنان

توجه به جزئیات گاهی خوب است؛ اما زیاد از حد آن نتیجه عکس دارد. گاهی شما با سخت‌گیری‌های نابه‌جا و توجه بر جزئیات بیش از حد، باعث سرخوردگی کارکنان خوب  خود می‌شوید و آن‌ها را از شرکت و سازمان خود فراری می‌دهید.

نحوه برخورد با مدیر‌های ذره‌بین یا Micro Managerها

برای کاهش کنترل چنین افرادی، در ابتدا باید اعتمادشان را جلب کرد. نباید بر علیه همچین مدیری کار کنید، بلکه باید سطح همکاری خودتان با او را بالا ببرید. شما باید ترس مدیر را نسبت به خودتان از بین ببرید و با انجام دادن صحیح کار‌ها او را نسبت به خود نرم کنید.

شما باید خواسته‌های مدیرتان را از قبل پیش‌بینی کنید و سعی کنید تا قبل از این‌که او به شما بگوید، کار را به او تحویل دهید. به مدیرتان نشان دهید که کار برای شما ارزشمند است و شما برای پروژه خودتان ارزش و اعتبار قائل هستید. از تنبلی بپرهیزید و سعی کنید دستورالعمل‌ها را به صورت دقیق اجرا کنید، چرا که مدیران ذره‌بین از اجرا شدن دستورالعمل‌ها لذت می‌برند.

چگونه می‌توان مدیریت ذره‌بینی را از سازمان حذف کرد 

۱. فرهنگ اعتماد و مسئولیت‌پذیری را در شرکت ایجاد کنید

سعی کنید تا هرچه بیشتر اعتماد را در سازمان نهادینه کنید. اعتماد در سازمان و یا شرکت باعث همکاری و بهره‌وری بیشتر کارکنان می‌شود.

۲. بر نقاط قوت کارکنان تمرکز کنید

نقاط قوت کارکنان خود را تشخیص دهید و سعی کنید تا بر اساس نقاط قوت‌شان به آن‌ها مسئولیت دهید. توجه به این نکته باعث می‌شود تا مسئولیت‌ها را به کسانی که لایق‌اند  بسپارید و خیال خود را تا حدودی راحت کنید.

۳. اولویت‌ها را توسعه دهید

سعی کنید بر روی اولویت‌ها تمرکز کنید تا حاشیه‌ها. تمرکز بر اولیت‌ها و دانستن این‌که چه چیز‌هایی برای شرکت ضروری است، امر مهمی است. چرا که با دانستن این اطلاعات، شما می‌توانید برنامه‌های خود را به شکل صحیح پیاده کنید و از هرگونه پرداختن به حاشیه‌ها بپرهیزید. 

۴. در روابط کاریتان از روابط پایدار استفاده کنید

سعی کنید با کارکنانتان دوست باشید، آن‌ها را تشویق کنید، از توهین کردن به آن‌ها خودداری کنید. استفاده از روش‌های بالا حس مسئولیت‌پذیری و همکاری با شما را  بهبود می‌بخشد.

 

✅ پرسش‌های پرتکرار درباره مدیریت ذره‌بینی ✅ 

 

✅ مدیریت‌ ذره‌بینی چیست؟ (What is Micro Management)

✔️ مدیریت ذره‌بینی «Micro management» از عیوب یک مدیر محسوب می‌شود. در این روش یک مدیر تمام مسئولیت‌های مهم را برعهده می‌گیرد و به هیچ کارمندی جهت ایفای مسئولیت اطمینان ندارد

✅ سه مورد از مضرات مدیریت ذره‌بینی چیست؟

✔️ اتلاف وقت و منابع سازمانی، کاهش بهره وری، گوشه گیری و کاهش روحیه تیمی

✅ دلایل روی آوردن به مدیریت ذره‌بینی چیست؟

✔️ شرایط‌های بحرانی، ترس از درست کار نکردن کارکنان و مشخص نبودن مسئولیت‌ها سه عامل اصلی مدیریت‌ذره‌بینی هستند.

✅ سه مورد از روش‌ها حذف مدیریت ذره‌بینی از سازمان چیست؟

✔️ بر نقاط قوت کارکنان تمرکز کنید، در روابط کاریتان از روابط پایدار استفاده کنید، اولویت‌ها را توسعه دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *