ثبت اختراع و شرایط ثبت اختراع

ثبت اختراع شرایط آن مدارک مورد نیاز

اختراع چیست؟

به نتیجه ی فکر و محصولی زاییده ی ذهن توسط شخص یا اشخاص که برای اولین بار یک فرایند خاص را ارائه، و یا اقدام به رفع یک مشکل در حرفه، صنعت و یا فناوری می کنند اختراع می گویند. (ماده ۱ قانون ثبت اختراعات) ثبت اختراع به مخترع این حق را می دهد که بر طبق آن افراد دیگر از اختراع، سوء استفاده تجاری نکنند.

نکته :

راه حل ارائه شده در مورد مشکل خاص، شرایط ذیل را دارا می باشد:

-جدید و نو در گستره ی دنیا

– دارای ابتکار و خلاقیت

– قابل استفاده(کاربردی)

هر فردی که اقدام به ابداع هر گونه محصول صنعتی نو و جدید و یا کشف وسیله ای خاص و یا استفاده از وسایل موجود به روشی جدید نماید، می تواند تقاضای درخواست ثبت اختراع کند.

تقاضای ثبت اختراع می بایست به نام صاحب وسیله و یا ایده مطرح شود، در این صورت مخترع شناسایی شده و در صورت ثبت اختراع، از طرف قانون به مدت ۲۰ سال مورد حمایت قرار می گیرد. البته در صورت پرداخت به موقع هزینه تمدید اعتبار و نیز درخواست لغو اختراع در مدت زمان ذکر شده (۲۰سال) نتیجه خوبی در بر نخواهد داشت.

این گواهینامه سندیست معتبر که توسط اداره مالکیت صنعتی در جهت حمایت از اختراع، صادر می شود و فرد دارای این سند می تواند از حقوق منحصر به فرد و یا ایده استفاده نماید.

روش های ثبت اختراع

  1. روش اظهاری (اعلامی):

در صورت عدم سابقه قبلی در مکان ثبت و نیز بردن در حیطه فعالیتهای قابل ثبت، ادعای مخترع به تایید خواهد رسید.

  1. روش تحقیقی:

برخی از کشورها پیش از آنکه اختراع خود را ثبت کنند با محرمانه نگهداشتن اطلاعات و نیز حق تقدم متقاضی، موضوع را از نظر ماهیت و کیفیت بررسی کرده و درستی ادعای خود را مشخص نمایند و پس از آن اقدام به ثبت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − سه =