نوشیدنی قهوه از دم کردن دانههای رسیدۀ میوۀ گیاه قهوه که رُست و سپس آسیاب شدهاند، تهیه میشود. میزان رُست کردن (بو دادن) دانههای قهوه به طعم و عطر مورد نظر ما بستگی دارد. هرچه این دانهها بیشتر رُست شود، قهوه تلختر خواهد بود. این نوشیدنیِ تیرهرنگ و اسیدی، مقدار زیادی کافئین دارد که اثری محرک بر انسان میگذارد. قهوه به روشهای متنوعی آماده نوشیدن میشود، مانند فرنچپرس، اسپرسو، موکاپات و… و نیز میتواند به همراه شیر، شکر یا خامه و به صورت گرم یا سرد سرو شود. کافهلاته، کاپوچینو و فلتوایت از مشهورترین نوشیدنیهای با پایه قهوه هستند که در منوی کافههای سراسر دنیا وجود دارند. امروزه کارخانههای متعددی با ثبت برند قهوه به صورت قانونی، به تولید و توزیع انواع مختلف آن در جهان میپردازند. البته نوع فله آن نیز در مغازهها به فروش میرسد که کیفیت ثابتی ندارند.
اولین شواهد نوشیدن قهوه به شکل مدرن، در یمن و در حدود قرن پانزدهم میلادی یافت شده است. سپس در قرن شانزدهم این نوشیدنی به بقیۀ خاورمیانه و بعداً به اروپا راه پیدا کرد. عربیکا و رُبوستا دو نوع متداول دانه قهوه هستند که در ترکیبات مختلف استفاده میشوند. تفاوت آنها در میزان کافئین و عطرشان است. محل رشد دانهها به شدت بر عطر و طعم نهایی این نوشیدنی تاثیر میگذارد. برزیل، ویتنام، اندونزی و کلمبیا به ترتیب چهار کشور بزرگ تولیدکننده قهوه در جهان هستند. تا کنون برندهای قهوه فراوانی با علائم تجاری گوناگون در سراسر دنیا ایجاد شدهاند. کشور ما نیز به ویژه در سالهای اخیر شاهد رشد بسیار مثبت تولد و ثبت برند قهوه بوده است.
ثبت برند (نام و نشان تجاری) ایرانی قهوه
تاریخ و چگونگی ورود نوشیدنی قهوه به ایران به طور دقیق مشخص نیست. اما آنچه روشن است وجود قهوهخانهها در ایران از زمان شاه عباس صفوی است. گفته میشود که قهوه از قرن نهم تا قرن نوزدهم که چای وارد ایران شد، نوشیدنی اصلی ایرانیها بوده است. انواع مختلفی از قهوه در ایران نوشیده میشود اما نام قهوه ترک را که با فال قهوه و ارمنیان ایران گره خورده است، تقریباً همه شنیدهاند. در گذشته برند قهوه بستهبندیشده معروفی در ایران وجود نداشت و بیشتر قهوههای وارداتی در مغازههای قهوهفروشی یا عطاریها عرضه میشدند. فروشگاههای ادنا، ریو، وارطان و آرام از قدیمیترین قهوهفروشیهای تهران هستند. اما از چند سال پیش و با افزایش دوبارۀ علاقه مردم به قهوه، رقابت در این زمینه بیشتر شد و فروشگاههای قدیمی مثل آرام و ریو نیز با ثبت برند قهوه ایرانی به این رقابت تنگاتنگ پیوستند.
امروزه رواج خرید و فروش آنلاین انواع قهوه و گشایش انواع کافهها در شهرهای کوچک و بزرگ ایران، برند قهوه ایرانی را وارد دوره جدیدی کرده است. دورهای که در آن ثبت برند قهوه، یکی از گامهایی است که تولیدکنندگان مختلف، خود را به وسیله آن از یکدیگر متمایز میکنند. امروزه کارگاههای کوچک تولید قهوه همانند کارخانههای بزرگ، به ثبت قانونی برند روی آوردهاند. بسیاری از کافهها و قنادیها، حتی کسانی که به صورت خانگی برای بستهبندی سفارشی و محدود قهوه فعالیت دارند، ترجیح میدهند با ثبت برند قهوه خود، اطمینان مشتری خاص به محصولشان را بیشتر کنند.
ضرورت ثبت نام و نشان تجاری قهوه
با افزایش یافتن مصرف قهوه در ایران، رقابت بسیار زیادی در این حوزه ایجاد شد. امروزه تثبیت نام و نشان تجاری قهوه از اهمیت ویژهای برخوردار شده است. بنابراین اگر به تولید و فروش قهوه مشغول هستید، حتماً برای ثبت برند قهوه خود اقدام نمایید. این کار به شما امکان میدهد بتوانید تبلیغات موثرتری انجام دهید. همچنین با ثبت قانونی برند قهوه، نام تجاری و علامت تجاری خود را از خطر سوءاستفادههای احتمالی دیگران در امان میدارید. تفاوتی ندارد که شما یک واردکننده بزرگ قهوه هستید یا کافهقنادیای که قهوه مخصوص خود را به تعدادی مشتری محدود عرضه میکند، ثبت برند قهوه برای حفظ منافع مادی و معنوی شما لازم و ضروری است. همچنین از این طریق مشتریان میتوانند به کیفیت ثابت پودر قهوه خریداریشده و رعایت مسائل بهداشتی در تهیه آن اطمینان داشته باشند.
ثبت قانونی برند قهوه
ثبت برند به انجام روال قانونی ثبت یک نام تجاری به اسم یک یا چند فرد گفته میشود که طی آن برند شما، از نظر قانونی نیز به رسمیت شناخته خواهد شد. اگر مشکلاتی از قبیل کپی برند یا لوگوی شما پیش بیاید، تنها در صورتی قادر خواهید بود دست به اقدامات قانونی بزنید که برند خود را ثبت کرده باشید. ثبت برند قهوه در ایران فرایند شفاف و مشخصی دارد که در ادامه به طور کامل به آن میپردازیم.
مدارک لازم جهت ثبت برند قهوه برای اشخاص حقیقی
- تصویر شناسنامه و کارت ملی
- کپی مجوز فعالیت (که میتواند جواز تاسیس، پروانه بهرهبرداری، پروانه ساخت، جواز کسب و یا هر نوع گواهی فعالیت صادره از نهادهای قانونی باشد.)
- ارائه کارت بازرگانی (برای ثبت برند لاتین قهوه)
مدارک مورد نیاز جهت ثبت برند قهوه برای اشخاص حقوقی
- کپی شناسنامه و کارت ملی
- کپی روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت
- ارائه کارت بازرگانی و کپی آن (برای ثبت برند لاتین قهوه)
- کپی مجوز فعالیت (که میتواند جواز تاسیس، پروانه بهرهبرداری، پروانه ساخت، جواز کسب و یا هر نوع گواهی فعالیت صادره از نهادهای قانونی باشد.)
مراحل ثبت برند قهوه
برای ثبت قانونی برند قهوه خود میتوانید به دو روش اقدام کنید. سادهتر این است که از سامانه هوشمند ثبت برند آسانثبت استفاده کنید و با کمترین زحمت و هزینه، صفر تا صد مراحل ثبت برند خود را برونسپاری کنید.
روش دوم این است که به وبسایت مرکز مالکیت معنوی قوه قضائیه مراجعه فرمایید و مراحل زیر را در آن طی کنید. این روش، در مقایسه با سامانه ثبت برند آسانثبت، زمانبر و پردردسر است.
- مشخصات مالک برند قهوه را تکمیل فرمایید.
- مدارک مورد نیاز را آپلود کنید.
- اطلاعات و مدارکی را که بارگذاری کردهاید تأیید نمایید.
- هزینه ثبت برند قهوه را پرداخت کنید.
- شماره اظهارنامه برند و رمزی را که از طریق تلفن برای شما ارسال میشود دریافت کنید.
اگر مشکل خاصی در پروسه تأیید برند شما پیش نیاید، نسخه نهایی برای شما فرستاده میشود تا آن را امضا کنید. پس از آن، شما باید یک نسخه برابر با اصل را برای این اداره ارسال نمایید.
مدت زمان ثبت برند در حوزه قهوه و مشتقات آن
اولین اقدام برای ثبت قانونی برند قهوه، استعلام نام برند است. با انجام این کار، از ثبت نشدن برندهای مشابه اطمینان پیدا میکنید. این اقدام باعث میشود که پروسه ثبت قانونی برند قهوه زمان کمتری ببرد. زیرا اگر نام پیشنهادی تکراری باشد، اداره مالکیت معنوی آن را عودت خواهد داد. از زمانی که اظهارنامه به این مرکز ارسال میشود، ۳۰ تا ۴۵ روز کاری برای صدور آگهی تقاضا زمان لازم است. سپس آگهی اول در روزنامه رسمی کشور منتشر میشود و از عموم تقاضا میشود که در مهلتی یکماهه اگر با برند مورد نظر ارتباط یا تعارضی دارند، آن را اعلام نمایند. پس از این بازۀ زمانی، حدود چهار هفتۀ دیگر زمان میبرد تا گواهی ثبت برند صادر شود و با آگهی دوم در روزنامه رسمی این پروسه به پایان برسد. بنابراین به طور کلی مدت زمان لازم برای ثبت برند قهوه نزدیک به ۳ ماه است.
هزینه ثبت برند قهوه
هزینه ثبت برند قهوه در سال ۱۳۹۹ از دو میلیون و پانصد هزار تومان شروع میشود. این مبلغ با احتساب کلیه هزینهها و واریزیهای دولتی و قانونی در نظر گرفته میشود. هزینه ثبت قانونی برند قهوه به تعداد محصولات، مجوزهای لازم و طبقات درخواستی بستگی دارد. منظور از طبقه، نوع خدمات یا کالاهایی است که هر شخص حقیقی یا حقوقی برای برند خود در نظر میگیرد. با افزایش طبقات برند، به ازای هر طبقه مبلغ دویست هزار تومان به هزینهها اضافه میشود. همچنین مبلغ مورد نیاز برای ثبت برند لاتین با هزینه ثبت برند فارسی قهوه تفاوتی ندارد. گفتنی است که اعتبار برند قهوه در ایران، دَهساله است.
راهنمای تعرفه و هزینه ثبت برند، لوگو (نام و نشان تجاری)
پرسشهای پرتکرار در مورد ثبت برند در حوزه قهوه و مشتقات آن
آیا ثبت برند ایرانی قهوه امکانپذیر است؟
بله. امروزه با افزایش رقابت و علاقهمند شدن عموم مردم به این نوشیدنی، ثبت برند قهوه ایرانی رویهای معمول در این صنعت شده است.
ضرورت ثبت نام و نشان تجاری قهوه چیست؟
ثبت قانونی برند قهوه، جلوی هرگونه سوءاستفاده از نام، محصول و لوگوی شما را خواهد گرفت و به حفظ منافع مادی و معنوی شما کمک خواهد کرد. با ثبت برند قهوه، از نظر قانونی به رسمیت شناخته خواهید شد.
هزینه ثبت نام تجاری قهوه چقدر است؟
هزینه ثبت برند قهوه از دو میلیون و پانصد هزار تومان شروع میشود. برای محاسبه دقیق هزینهها میتوانید به سامانه هوشمند ثبت برند آسانثبت مراجعه فرمایید.
مدت زمان لازم برای ثبت نام تجاری قهوه چقدر است؟
از زمان ارسال اظهارنامه به مرکز مالکیت معنوی تا زمان دریافت گواهینامه ثبت برند نهایتاً سه ماه طول میکشد.
آیا امکان ثبت اینترنتی برند قهوه وجود دارد؟
بله، سامانه هوشمند ثبت برند آسانثبت تمام مراحل ثبت اینترنتی برند قهوه را به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری برای شما انجام میدهد.
آیا ثبت برند قهوه تهیه شده در کافه ممکن است؟
بله، برای قهوههایی که در یک کافه رُست و آسیاب میشوند نیز میتوان ثبت برند نمود. این کار حافظ قانونی منافع شماست و به شما برای تبلیغات بهتر کمک خواهد کرد.
مدارک لازم جهت ثبت برند قهوه برای اشخاص حقیقی چیست؟
تصویر شناسنامه و کارت ملی، کپی مجوز فعالیت (که میتواند جواز تاسیس، پروانه بهرهبرداری، پروانه ساخت، جواز کسب، کارت بازرگانی و یا هر نوع گواهی فعالیت صادره از نهادهای قانونی باشد.) و درخواست ثبت برند قهوه.
مدارک لازم جهت ثبت برند قهوه برای اشخاص حقوقی چیست؟
کپی شناسنامه و کارت ملی، کپی روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت، کپی مجوز فعالیت (که میتواند جواز تاسیس، پروانه بهرهبرداری، پروانه ساخت، جواز کسب، کارت بازرگانی و یا هر نوع گواهی فعالیت صادره از نهادهای قانونی باشد.) و اظهارنامه ثبت برند قهوه.
ثبت برند لاتین قهوه به چه مدارکی نیاز دارد؟
ثبت برند لاتین قهوه، علاوه بر مدارک اصلی برای اشخاص حقیقی یا حقوقی، به ارائه کارت بازرگانی نیز احتیاج دارد.