مراحل گرفتن جواز ۱۴۰۳ | [مدارک و نکات لازم دریافت جواز کسب]

مراحل گرفتن جواز

جواز کسب چیست و چه کاربردی دارد؟

شما فقط به وسیله‌ی پروانه کسب می‌توانید کسب و کار خود را به صورت قانونی استارت بزنید. پس به طور کلی می‌توان گفت که جواز کسب در واقع مجوزی است که به افراد اجازه این را می‌دهد تا کسب و کاری را برای خود راه اندازی کنند و به طور قانونی شروع به فعالیت کنند. به یاد داشته باشید که راه‌اندازی و شروع کسب و کار بدون دریافت جواز کسب، غیرقانونی است و در صورتیکه سازمان‌های ذی‌ربط از جمله شهرداری متوجه این موضوع شوند، این اختیار را دارند تا مغازه یا کارگاه شما را پلمپ کنند.

برای اینکه محل کسب و کار خود را از پلمپ خارج کنید باید جریمه پرداخت کرده و اقدامات لازم برای دریافت جواز کسب را طی کنید. بنابراین توصیه ما به شما این است که اگر قصد راه‌اندازی کسب و کاری را دارید، برای جلوگیری از این عواقب، قبل از هر اقدامی، برای دریافت جواز کسب درخواست دهید.

سامانه آنلاین خدمات آسان ثبت

انواع جواز کسب چیست؟

شاید تا به حال به این نکته توجه نکرده باشید و جایی ذکر نشده باشد اما پروانه کسب نیز دارای انواع مختلفی می‌باشد که کسب و کارها و مغازه‌ها در هر دسته از آن قرار می‌گیرند و صاحبین مشاغل، باید بدانند که انواع آن چیست و این طبقه بندی بر چه اساسی صورت می‌پذیرد. در نهایت بدانند که کسب و کار آنها در کدام یک از این دسته‌ها قرار خواهد گرفت. از انواع جواز کسب می‌توان به جواز کسب توزیعی، تولیدی، فنی و خدمات نام برد که در ادامه به معرفی هر کدام می‌پردازیم.

جواز کسب توزیعی

جواز کسب توزیعی، برای کسب و کارهایی که اقلام مصرفی را به فروش می‌رسانند، صادر می‌شود. برای مثال اگر قصد دارید کسب و کار خود را در زمینه فروش پوشاک، یا لوازم آرایش راه‌اندازی کنید، باید جواز کسب توزیعی دریافت نمایید.

جواز کسب تولیدی

جواز کسب تولیدی برای کسب و کارهایی که با هدف فعالیت‌های تولیدی و تهیه محصول شروع به کار می‌کنند، صادر می‌شود. برای مثال کسب و کارهای تولیدی شرینی، نان، مواد پلاستیکی، فلزی یا تولیدی پوشاک و مواردی از این دست، برای شروع به کار قانونی باید جواز کسب تولیدی دریافت کنند.

جواز کسب فنی

جواز کسب فنی مختص کسب و کارهایی است که با هدف تعمیر وسایل و ابزار فنی یا الکتریکی راه‌اندازی می‌شوند. لازم به ذکر است برای دریافت این جواز، باید مدرک فنی و حرفه‌ای مرتبط با کسب و کار مورد نظر را دریافت کنید. برای مثال مغازه‌های تاسیساتی، لوله کشی، مکانیکی، جواز کسب تعمیرات ماشین لباسشویی، جواز کسب تعمیرگاه خودرو و جواز کسب تعمیر موبایل، در گروه جواز کسب فنی قرار می‌گیرند.

جواز کسب خدماتی

مشاغل خدماتی که به جای کالا، به ارائه خدمات می‌پردازند، باید برای راه‌اندازی قانونی کسب و کار خود، جواز کسب دریافت کنند. برای مثال آرایشگاه‌های زنانه و مردانه و کافی نت‌ها از جمله کسب و کارهای خدماتی هستند که باید جواز کسب را از دسته کسب و کار های خدماتی دریافت کنند.

مدارک لازم برای ثبت نام پروانه کسب

در این بخش، مدارک لازم برای ثبت نام پروانه کسب، در مورد اشخاص حقیقی و حقوقی را بررسی خواهیم نمود.

مدارک لازم برای ثبت نام پروانه کسب اشخاص حقیقی

  • عکس پرسنلی متقاضی
  • تصویر سند مالکیت یا اجاره نامه به نام متقاضی
  • تصویر کارت ملی و صفحه شناسنامه
  • و در صورت نیاز و بسته به نوع شغل، کارت بهداشت

مدارک لازم برای ثبت نام پروانه کسب اشخاص حقوقی

  • عکس پرسنلی متقاضی
  • تصویر سند مالکیت یا اجاره نامه به نام متقاضی
  • تصویر کارت ملی و صفحه شناسنامه
  • تصویر اساسنامه و روزنامه رسمی ثبت شرکت
  • طرح و لوگوی فروشگاه
  • تصویر مصوبه هیئت مدیره، به نام مدیرعامل یا یکی از صاحبان امضا

نحوه ثبت نام پروانه کسب

۱. ارائه درخواست و ثبت نام

سایت ثبت نام اینترنتی جواز کسب که همانند سایت صدور مجوزهای وزارت کار دارای امکانات متعددی می‌باشد. در این بخش، به آموزش نحوه ثبت نام پروانه کسب خواهیم پرداخت.

  1. برای ثبت نام پروانه کسب، ابتدا، به درگاه ملی مجوزهای کشور رفته و روی گزینه ثبت نام، کلیک نمایید.
  2. در صفحه پیش رو، اطلاعات خواسته شده، از جمله نوع متقاضی، کد ملی، شماره شناسنامه، نام، تاریخ تولد، نام پدر، شماره موبایل و کد امنیتی را وارد نموده و دکمه ثبت نام را بزنید. پس از تایید و صحت سنجی، ثبت نام شما انجام شده و نام کاربری و کلمه عبور، به شماره همراه شما، پیامک می‌گردد.
  3. پس از ثبت نام، در صفحه نخست، نام کاربری و گذرواژه خود را وارد نموده و گزینه ورود را بزنید.
  4. پس از ورود، در این صفحه، می‌بایست، روی گزینه ثبت و پیگیری مجوز، از منوی سمت راست سامانه، کلیک نمایید.
  5. در صفحه پیش رو نیز می‌بایست، روی گزینه ثبت درخواست مجوز، کلیک نمایید.
  6. در مرحله بعد لازم است، اطلاعاتی از جمله دستگاه اجرایی، سازمان تابعه، موقعیت جغرافیایی و نوع مجوز را انتخاب نمایید. در بخش دستگاه اجرایی، اتاق اصناف ایران، در بخش سازمان تابعه، اتحادیه‌های کشوری یا شهرستانی و در بخش نوع مجوز، پروانه کسب را وارد نمایید. پس از وارد کردن جواز کسب، صفحه پایین، برای متقاضیان حقیقی نمایش داده خواهد شد که می بایست نوع پروانه کسب، نوع درخواست، وضعیت نظام وظیفه، تاهل و سرپرست خانواده را وارد نمایند.
  7. سپس، در پایین صفحه، روی ثبت موقت یا ثبت نهایی، کلیک نمایید. با کلیک روی هر یک، کد رهگیری شما، نمایش داده خواهد شد. اما در صورتی که ثبت نهایی را تایید نمایید، درخواست شما مستقیما، برای سازمان مربوطه، ارسال خواهد شد.

۲٫تکمیل ثبت نام در سایت ایران اصناف

  1. سپس به سایت ایران اصناف یا همان سایت جواز اینترنتی، رفته و روی گزینه تکمیل درخواست سامانه پیشخوان مجوزها، کلیک نمایید.
  2. در این بخش، می‌بایست، کد رهگیری دریافت شده از سامانه پیشخوان مجوزها، کد ملی و کد امنیتی را وارد نموده و دکمه تایید را بزنید.
  3. سپس، به صفحه اصلی سامانه بازگشته و روی درخواست صدور جواز کسب، کلیک نمایید.
  4. در صفحه جدید، پس از مطالعه موارد گفته شده، از قبیل مدارک مورد نیاز، اطلاعات خواسته شده، شامل پروانه، نوع، نوع شخص متقاضی پروانه و مدت پروانه را تعیین نمایید.
  5. در مرحله بعد، لازم است، رسته شغلی مربوط به کسب و کار خود را انتخاب کنید.
  6. در قسمت بعدی، آیین نامه عمومی پروانه کسب را مطالعه نموده و دکمه تایید را بزنید. و در مرحله اطلاعات فردی و صنفی، اطلاعات خواسته شده را وارد نموده و روی تایید و ادامه کلیک نمایید. در صورتی که برای کد ملی شخص ثبت نام شده، قبلا پروانه کسبی ثبت شده باشد، برای ثبت نام جواز کسب جدید، ثبت نام مباشر، لازم می باشد که در این بخش می بایست، اطلاعات شخص مباشر را وارد کرده و تایید نمایید. پس از این مرحله، پیش نمایشی از اطلاعات ثبت نام شما، نشان داده خواهد شد که می بایست، پس از مطالعه آن، روی تایید و ادامه کلیک نمایید.
  7. در این قسمت، نوبت به وارد کردن مدارک می‌رسد.
  8. بعد از اتمام مراحل فوق، کد رهگیری خود را دریافت خواهید نمود. اکنون، می توانید از بخش پیگیری ثبت نام، با وارد کردن کد رهگیری و کد ملی، آخرین وضعیت درخواست خود را مشاهده نمایید.

گرفتن جواز کسب چه شرایطی دارد؟

طبق آئین نامه اجرائی تبصره ۱ ماده ۱۲ قانون نظام صنفی اگر شما بخواهید یک واحد صنفی ایجاد کنید. قبل از سپردن هرگونه تعهد اجاره و یا خرید محل باید جهت گرفتن پروانه کسب به اتحادیه صنف مربوطه مراجعه و درخواست کتبی خود را تسلیم کنید. ماده ۲ بیان می‌کند که اتحادیه باید درخواست‌هایی که برای اخذ پروانه کسب به دست آنها رسیده است را بررسی کند و بر اساس شماره و تاریخ در دفتر مخصوص ثبت نماید و رسید آن را به متقاضی تحویل دهد.

مزایای دریافت جواز کسب چیست؟

شما با گرفتن جواز کسب یا تأسیس می‌توانید به راحتی با قیمتی مناسب در شهرک‌های صنعتی محل مناسبی را برای شروع فعالیت خود پیدا کنید. شاید ذکر این نکته در این جا خالی از لطف نباشد که شما در یک شهر صنعتی برای شروع فعالیت نیاز است تا تنها ۳۰ درصد از کل هزینه را پرداخت کنید و پس از آن می‌توانید مابقی هزینه را به صورت اقساطی پرداخت کنید.

می‌توانید به وسیله این مجوز به راحتی برای محصولات و نوع فعالیت که انجام می‌دهید ثبت برند و علامت تجاری را انجام دهید و نام خود را بر سر زبان‌ها بیندازید. پس اگر فردی هستید که قصد پیشرفت دارد و می‌خواهد در کسب و کار خودش حرفی برای گفتن داشته باشد پس از گرفتن مجوز کسب می‌تواند بر روی برندسازی خود تمرکز کنید و فروش خود را به بیشترین مقدار ممکن برسانید.

شکایت به رد درخواست پروانه کسب!!

اگر درخواست صدور پروانه کسب شما مورد قبول واقع نشد و شما نسبت به این قضیه معترض بودید می‌توانید بعد از وصول نظر کتبی اتحادیه ظرف مدت ده روز اعتراض خود را به کمیسیون نظارت مربوطه تسلیم کنید. کمیسیون نظارت ظرف مدت یک ماه نظر خود را نسبت به اعتراض شما اعلام میکند.

انتقال پروانه کسب چگونه انجام می‌گیرد؟

اگر فرد بخواهد جواز کسب خود را به شخص دیگری واگذار کند، باید درخواست خود را به صورت کتبی بنویسد و آن را تسلیم اتحادیه کند. در صورتی که فرد دارای شرایط قانونی باشد، اتحادیه با توجه به مقررات پروانه کسب متقاضی را باطل می‌کند و پروانه جدیدی صادر می‌کند که در آن نام فرد آمده است.

در صورتی که دارنده پروانه کسب ورشکست شود قیم می‌تواند با رعایت قوانین برای انتقال صنف اقدام کند.

اگر فردی که دارای جواز کسب باشد، حقوقی که از واحد صنفی به دست می‌آید مربوط به ورثه می‌باشد. در صورتی که شما به عنوان ورثه دارای شروط فردی هستند می‌توانند در ظرف ۲ سال با رعایت تمامی مقررات برای گرفتن پروانه کسب اقدام نمایید. پس از اینکه تاریخ انقضا به پایان رسید پروانه متوفی هیچگونه اعتباری ندارد.

میزان اعتبار پروانه کسب و تمدید اعتبار آن

ما دو نوع جواز داریم که عبارت‌اند از: پروانه کسب موقت و جواز کسب دائمی. مدت اعتبار این جواز موقت که فقط برای یک بار صادر می‌شود یک ساله است. و همان طور که گفتیم فقط و فقط برای یک بار برای فرد متقاضی صادر می‌شود. در صورتی که مدت اعتبار آن دائم ۵ ساله و شما پس از گذشت سال از گرفتن مجوز کسب باز هم آن را تمدید می‌کنید.

 

2 دیدگاه در مراحل گرفتن جواز ۱۴۰۳ | [مدارک و نکات لازم دریافت جواز کسب]

  1. محمد says:

    سلام. بله خیلی قشنگ رو کاغذ نوشتید ولی وقتی میری دنبال مجوز کاری بهت میکنند که از کار خودت پشیمان بشی. در ضمن برای گرفتن مجوز از سایت ملی مجوز اول کار باید یک متخصص کامپیوتر استخدام کنید. به حرف و نوشتن خیلی آسان است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *