نقل و انتقال سهم‌الشرکه (سهام) شرکت با مسئولیت محدود

نقل و انتقال سهم‌الشرکه (سهام) با مسئولیت محدود

شرکت‌های با مسئولیت محدود بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل می‌شوند و هر یک از شرکا به میزان سرمایۀ خود مسئول تعهدات شرکت خواهند بود. سهم اعضا از سرمایه شرکت را اصطلاحاً «سهم‌الشرکه» می‌نامند و سود و زیان مجموعه نیز به همین نسبت بین افراد تقسیم می‌شود. سهم‌الشرکه را نمی‌توان به شکل اوراق سهام درآورد و انتقال آن فقط با رضایت اکثریت شرکا امکان‌پذیر خواهد بود. در این مقاله، به طور کامل به چگونگی نقل و انتقال سهم‌الشرکه (سهام) شرکت با مسئولیت محدود می‌پردازیم.

 

قوانین نقل و انتقال سهم‌الشرکه (سهام) شرکت‌های با مسئولیت محدود

سهام شرکت‌های با مسئولیت محدود با عنوان سهم‌الشرکه بیانگر سرمایه‌ای است که هر یک از شرکا با خود به مجموعه آورده‌اند. طبق قانون، سهم‌الشرکه نمی‌تواند به شکل اوراق تجارتی قابل انتقال اعم از بااسم یا بی‌اسم درآید. همچنین سهم‌الشرکه را نمی‌توان به غیر منتقل نمود، مگر با رضایت عده‌ای از شرکا که دست‌کم سه‌چهارم کل سرمایه متعلق به آنها باشد و اکثریت عددی نیز داشته باشند. معمولاً این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که یکی از اعضا قصد خروج از مجموعه را داشته باشد. البته در هیچ موردی اکثریت شرکا نمی‌توانند شریکی را مجبور به این کار کنند. گفتنی است که انتقال سهم‌الشرکه فقط به موجب سند رسمی قابل قبول خواهد بود و تنظیم صورت‌جلسه نیز در این مورد الزامی است.

 

نوشته مرتبط: نقل و انتقال سهام شرکت‌ها (سهامی خاص | سهامی عام | با مسئولیت محدود)

 

مدارک مورد نیاز برای انتقال سهم‌الشرکه

  • شناسنامه و کارت ملی سهامداران سابق و سهامداران جدید
  • آگهی تاسیس یا آخرین تغییرات شرکت با مسئولیت محدود در روزنامه رسمی
  • صورت‌جلسه مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت‌های با مسئولیت محدود
  • مفاصا حساب و تکمیل فرم درخواست نقل و انتقال سهم‌الشرکه از سازمان امور مالیاتی کشور
  • تنظیم سند انتقال سهم‌الشرکه و صلح‌نامه بین خریداران و فروشندگان در دفترخانه
  • وارد کردن اطلاعات مربوط به نقل و انتقال سهم‌الشرکه در سامانه ثبت شرکت‌ها

 

شیوه تنظیم صورت‌جلسه نقل و انتقال سهم‌الشرکه

این سند را باید طبق نمونه صورت‌جلسه نقل و انتقال سهم‌الشرکه در شرکت‌های با مسئولیت محدود تنظیم کرد. انتقال سهم‌الشرکه به معنی خارج شدن فرد از مجموعه است و پس از آن هیچ حق و سمتی در شرکت نخواهد داشت. اگر شریکی که سهم‌الشرکه خود را منتقل نموده از اعضای هیئت‌مدیره بوده، برای جایگزین کردن او باید جلسه‌ای دیگر برگزار شود. تمامی صورت‌جلسات باید روی سربرگ شخصیت حقوقی و با امضای شرکا و مُهر شرکت باشند. این سند پس از ارائه به دفتر اسناد رسمی باید در سامانه ثبت شرکت‌ها نیز بارگذاری شود. باید یادآوری کرد در شرایطی که تعداد شرکا بیش از دوازده نفر باشد، حضور هیئت‌نظار و امضای آنها الزامی خواهد بود. همچنین ارائه وکالت‌نامه رسمی برای اعضایی که وکیل خود را به جلسه می‌فرستند ضروری است.

 

دانلود PDF نمونه صورتجلسه نقل و انتقال سهم‌الشرکه شرکت‌های با مسئولیت محدود

 

نحوه فروش سهم‌الشرکه (سهام) شرکت با مسئولیت محدود

نقل و انتقال سهم‌الشرکه (سهام) شرکت با مسئولیت محدود نیاز به تنظیم سند رسمی دارد. بنابراین برای انتقال سهم‌الشرکه باید به دفاتر اسناد رسمی کشور رجوع کرد و تشریفات قانونی کار را به صورت کامل به انجام رساند. اصل این سند رسمی یا کپی برابر اصل شده آن به همراه اصل صورت‌جلسه نقل و انتقال سهم‌الشرکه نیز باید جهت ثبت به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال شود. گفتنی است که در اساسنامه شرکت می‌توان برای این موارد پیش‌بینی‌هایی انجام داد. به طور مثال، برخی شرکت‌ها برای شرکای اصلی حق تقدم در خرید سهام قائل می‌شوند. توجه به این نکته ضروری است که تمام شرایط خرید و فروش سهم‌الشرکه شرکت با مسئولیت محدود باید صراحتاً در شرکت‌نامه درج شده باشد. همچنین نقل و انتقال سهم‌الشرکه شرکت با مسئولیت محدود نیازی به درج آگهی تغییرات شرکت در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار ندارد. به این نکته مهم نیز باید اشاره کرد که پرداخت بدهی‌های مالیاتی هم برای واگذارکننده و هم برای گیرنده سهم‌الشرکه الزامی است.

 

دانلود PDF فرم درخواست نقل و انتقال سهم‌الشرکه شرکت‌های با مسئولیت محدود

 

نوشته مرتبط: شرایط و قوانین ثبت تغییرات شرکت با مسئولیت محدود

 


✅ پرسش‌های پرتکرار پیرامون انتقال سهم‌الشرکه (سهام) شرکت با مسئولیت محدود ✅ 

 

✅ نقل و انتقال سهم‌الشرکه چگونه انجام می‌گیرد؟

✔️ نقل و انتقال سهم‌الشرکه شرکت‌های با مسئولیت محدود فقط با رضایت اکثریت شرکا و با تنظیم سند رسمی امکان‌پذیر است.

✅ فرم انتقال سهام شرکت‌های با مسئولیت محدود را از کجا باید دریافت کرد؟

✔️ فرم درخواست نقل و انتقال سهم‌الشرکه را باید از سازمان امور مالیاتی کشور دریافت کرد. نمونه این فرم را می‌توانید در همین مقاله مشاهده فرمایید.

✅ صورت‌جلسه نقل و انتقال سهم‌الشرکه چگونه تنظیم می‌شود؟

✔️ این صورت‌جلسه باید بر اساس نمونه‌ای تنظیم شود که در این مقاله ارائه شده است. تمام صورت‌جلسه‌ها باید روی سربرگ شخصیت حقوقی و با امضای هیئت‌مدیره باشند.

✅ نحوه نقل و انتقال سهم‌الشرکه به چه ترتیب است؟

✔️ انتقال سهم‌الشرکه نیاز به تنظیم سند رسمی در دفترخانه دارد و باید مراتب این کار را به اطلاع اداره ثبت شرکت‌ها نیز رساند.

✅ خرید و فروش سهم‌الشرکه (سهام) شرکت با مسئولیت محدود چگونه انجام می‌شود؟

✔️ پس از تنظیم صورت‌جلسه، باید برای پرداخت مالیات انتقال سهم‌الشرکه به اداره مالیات رفت و در نهایت برای نهایی شدن آن به اداره ثبت شرکت‌ها مراجعه کرد.

✅ آیا نقل و انتقال سهم‌الشرکه در سامانه ثبت شرکت‌ها ثبت می‌شود؟

✔️ بله. هر گونه نقل و انتقال سهم‌الشرکه باید در اداره ثبت شرکت‌ها ثبت شود.

✅ مدارک لازم جهت انتقال سهام شرکت با مسئولیت محدود چیست؟

✔️ مدارک شناسایی سهامداران قدیم و تازه، مدارک ثبتی شرکت، پرداخت مالیات نقل و انتقال سهام، صورت‌جلسه مجمع عمومی فوق‌العاده، سند رسمی انتقال سهم‌الشرکه.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *