روغنها از چربیهای گیاهی یا حیوانی به دست میآیند و حاوی مقدار زیادی کربن و هیدروژن هستند. انواع گیاهی آن اغلب از مغز میوه و دانه گیاهان تهیه میشود و مایع است. اما انواع حیوانی آن معمولاً جامد است (به جز روغن ماهیها و آبزیان). از روغن برای پختوپز، سرخ کردن و نگهداری مواد غذایی استفاده میشود. امروزه روغنهای مختلفی از جمله کانولا، آفتابگردان، کنجد، زیتون و هسته انگور تحت برندهای گوناگون در بازار مصرف یافت میشوند. روغنهای مخصوص پختوپز و سرخکردنی نقطۀ دود بالاتری از سایرین دارند. نقطه دود روغن میزان حرارتی است که این محصول میتواند تحمل نماید پیش از آنکه دود کند. انواع دیگر روغن مثل زیتون برای حرارتهای پایینتر و مصرف به صورت سرد (مثلاً سس سالاد) استفاده میشوند. در ایران کارخانههای مختلفی با ثبت برند به عرضه محصولات خود میپردازند. محصولات گیاهی در سالهای اخیر جایگزین فراوردههای حیوانی شدهاند. به دلیل اینکه چربیهای حیوانی مقدار زیادی اسیدهای چرب اشباع و کلسترول دارند و مصرف طولانیمدت آنها برای سلامتی مضر است. در این مقاله چگونگی ثبت برند روغنهای خوراکی را به طور کامل توضیح میدهیم.
ثبت برند روغن ایرانی
در ایران، حدوداً از سال ۱۳۳۰ تعدادی کارخانه به ثبت برند روغن ایرانی پرداختند و انواع روغن خوراکی را به بازار عرض کردند. به عنوان نمونه، شرکت صنعتی بهشهر از همین سال شروع به فعالیت کرده است و شرکت بهار در سال ۱۳۳۲ برند روغن خوراکی خود را به ثبت رسانده است. روغن نباتی قو و لادن نیز دو برند روغن ثبت شده قدیمی دیگر در بین کارخانجات این حوزه هستند. از این تاریخ به بعد، تولیدکنندگان متعددی با ثبت برند روغن ایرانی کوشیدهاند نام و نشان تجاریشان را از رقبای خود متمایز کنند. اویلا و فامیلا، گلنار، نینا و گوهرشاد از جمله برندهای تازه تاسیسی هستند که انواع مختلفی از این ماده خوراکی را تولید میکنند. مجموعههای کوچکتری هم هستند که فقط یک یا دو نوع محصول تولید میکنند، مانند برند روغن زیتون سفیدرود یا گیلوان. امروزه کارگاههای کوچک روغنکشی همانند کارخانههای بزرگ، به ثبت قانونی برند خود رو آوردهاند. حتی تولیدکنندگانی که با روشهای سنتی مشغول کار هستند نیز میتوانند با ثبت برند روغن، به اعتبار خود کمک کنند و فروششان را افزایش دهند. به این ترتیب، اطمینان مشتری به کیفیت و تولید بهداشتی روغن بیشتر خواهد بود.
ضرورت ثبت برند روغن
با افزایش تولید و مصرف روغن، رقابت بیشتری در این حوزه به وجود آمده است. همین موضوع موجب شده است تا تثبیت نام برند و تبلیغات از اهمیت ویژهای برخوردار شوند. بنابراین اگر به تولید روغن مشغول هستید، حتماً برای ثبت برند روغن خود اقدام نمایید. این کار به شما امکان میدهد بتوانید تبلیغات مؤثرتری انجام دهید. همچنین با ثبت قانونی برند روغن، نام تجاری خود را از خطر سوءاستفاده احتمالی دیگران در امان میدارید. تفاوتی ندارد که شما صاحب کارخانهای با محصولات متنوع هستید یا مالک یک کارگاه روغنکشی سنتی، ثبت برند روغن برای شما ضروری است. ثبت رسمی برند روغن برای حفظ منافع مادی و معنوی کسبوکار شما لازم و ضروری است.
تفاوت برندینگ و ثبت برند
برندینگ شامل تمام مراحلی است که از زمان جرقه زدن ایده در ذهن شما تا ارائه محصولتان به بازار طی میشود. اما ثبت برند به انجام روال قانونی ثبت یک علامت تجاری به اسم یک یا چند فرد گفته میشود که طی آن نام تجاری برند شما، از نظر قانونی نیز به رسمیت شناخته خواهد شد. بنابراین، تمام فرایند نامگذاری شرکت و محصولات در حوزه برندینگ قرار میگیرد، اما قانونی کردن همه این نامها در حوزه ثبت برند میگنجد. اگر مشکلاتی از قبیل کپی برند یا لوگوی شما پیش بیاید، تنها در صورتی قادر خواهید بود دست به اقدامات قانونی بزنید که برند خود را ثبت کرده باشید. ثبت برند روغن در ایران فرایند شفاف و مشخصی دارد که در ادامه به طور کامل به آن میپردازیم.
مدارک لازم جهت ثبت برند روغن برای اشخاص حقیقی
- تصویر شناسنامه و کارت ملی
- کپی مجوز فعالیت (که میتواند جواز تاسیس، پروانه بهرهبرداری، پروانه ساخت، جواز کسب و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای قانونی باشد.)
- ارائه کارت بازرگانی (برای ثبت برند لاتین انواع روغن)
مدارک مورد نیاز جهت ثبت برند روغن برای اشخاص حقوقی
- کپی شناسنامه و کارت ملی
- کپی روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت
- ارائه کارت بازرگانی و کپی آن (برای ثبت برند لاتین روغن)
- کپی مجوز فعالیت (که میتواند جواز تاسیس، پروانه بهرهبرداری، پروانه ساخت، جواز کسب و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای قانونی باشد.)
مراحل ثبت برند روغن
برای ثبت قانونی برند روغن خود میتوانید به دو روش اقدام کنید. سادهتر این است که از سامانه هوشمند ثبت برند آسانثبت استفاده کنید و با کمترین زحمت و هزینه، صفر تا صد مراحل ثبت برند روغن خود را برونسپاری کنید.
روش دوم این است که به وبسایت مرکز مالکیت معنوی قوه قضائیه مراجعه فرمایید و مراحل زیر را در آن طی کنید. این روش، در مقایسه با سامانه ثبت برند آسانثبت، زمانبر و پردردسر است.
- مشخصات مالک برند روغن را تکمیل فرمایید.
- مدارک مورد نیاز را آپلود کنید.
- اطلاعات و مدارکی را که آپلود کردهاید تایید نمایید.
- هزینه ثبت برند روغن را پرداخت کنید.
- شماره اظهارنامه برند و رمزی را که از طریق تلفن برای شما ارسال میشود دریافت کنید.
اگر مشکل خاصی در پروسه تأیید برند شما پیش نیاید، نسخه نهایی برای شما فرستاده میشود تا آن را امضا کنید. پس از آن، شما باید یک نسخه برابر با اصل را برای این اداره ارسال نمایید.
مدت زمان ثبت برند در حوزه روغن
اولین اقدام برای ثبت قانونی برند روغن، استعلام نام برند است. با انجام این کار، از ثبت نشدن برندهای مشابه اطمینان پیدا میکنید. این اقدام باعث میشود که پروسه ثبت برند روغن زمان کمتری ببرد. زیرا اگر نام پیشنهادی تکراری باشد، اداره مالکیت معنوی آن را عودت خواهد داد. از زمانی که اظهارنامه به این مرکز ارسال میشود، ۳۰ تا ۴۵ روز کاری برای صدور آگهی تقاضا زمان لازم است. سپس آگهی اول در روزنامه رسمی کشور منتشر میشود و از عموم تقاضا میشود که در مهلتی یکماهه اگر با برند مورد نظر ارتباط یا تعارضی دارند، آن را اعلام نمایند. پس از این بازۀ زمانی، حدود چهار هفتۀ دیگر زمان میبرد تا گواهی ثبت برند صادر شود و با آگهی دوم در روزنامه رسمی این پروسه به پایان برسد. بنابراین به طور کلی مدت زمان لازم برای ثبت برند روغن نزدیک به ۳ ماه است.
هزینه ثبت برند روغن
هزینه ثبت برند روغن در سال ۱۳۹۹ از دو میلیون و پانصد هزار تومان شروع میشود. این مبلغ با احتساب کلیه هزینهها و واریزیهای دولتی و قانونی در نظر گرفته میشود. هزینه ثبت قانونی برند روغن به تعداد محصولات، مجوزهای لازم و طبقات درخواستی بستگی دارد. منظور از طبقه، نوع خدمات یا کالاهایی است که هر شخص حقیقی یا حقوقی برای برند خود در نظر میگیرد. با افزایش طبقات برند، به ازای هر طبقه مبلغ دویست هزار تومان به هزینهها اضافه میشود. مبلغ مورد نیاز برای ثبت برند لاتین با هزینه ثبت برند فارسی روغن تفاوتی ندارد.
راهنمای تعرفه و هزینه ثبت برند، لوگو (نام و نشان تجاری)
ثبت برند بینالمللی روغن ایرانی
امروزه تعداد زیادی از برندهای روغن ایرانی که به ثبت رسیدهاند، تولیدات خود را به کشورهای متعدد به خصوص همسایگان ایران صادر میکنند. به طور مثال، کارخانه لادن محصولاتش را به کشورهای پاکستان، عراق، افغانستان و ترکیه صادر میکند. کارخانهها اویلا و بهار از دیگر صادرکنندگان روغن ایرانی مایع و نیمهمایع هستند. البته قوانین صادرات روغن ممکن است با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و موارد دیگر تغییر کند. به هر روی،شما میتوانید با ثبت قانونی برند بینالمللی روغن ایرانی به فروش محصول خود در نقاط دیگر دنیا بپردازید. برای این منظور باید به سایت مالکیت فکری جهانی مراجعه نمایید و مراحل قانونی ثبت بینالمللی برند روغن را طی نمایید. هزینه ثبت برند بینالمللی روغن ایرانی با توجه به تعداد کشورهای مورد درخواست شما و تعداد طبقات کالا متغیر است. گفتنی است که این مبلغ باید به فرانک سوئیس پرداخت شود. ثبت برند بینالمللی روغن تحت پروتکل مادرید انجام میگیرد و به شما امکان استفاده از تمام مزایای قانونی آن را در کشور مقصد خواهد داد.
پرسشهای پرتکرار پیرامون ثبت برند روغن
ضرورت ثبت برند روغن چیست؟
ثبت قانونی برند روغن، جلوی هرگونه سوءاستفاده از نام، محصول و لوگوی شما را خواهد گرفت و به حفظ منافع مادی و معنوی شما کمک خواهد کرد. با ثبت برند روغن، از نظر قانونی به رسمیت شناخته خواهید شد.
هزینه ثبت برند روغن چقدر است؟
هزینه ثبت برند روغن از دو میلیون و پانصد هزار تومان شروع میشود. برای محاسبه دقیق هزینهها میتوانید به سامانه هوشمند ثبت برند آسانثبت مراجعه فرمایید.
آیا امکان ثبت اینترنتی برند روغن وجود دارد؟
بله، سامانه هوشمند ثبت برند آسانثبت تمام مراحل ثبت اینترنتی برند روغن را به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری برای شما انجام میدهد.
مدت زمان لازم برای ثبت برند روغن چقدر است؟
از زمان ارسال اظهارنامه به مرکز مالکیت معنوی تا زمان دریافت گواهینامه ثبت برند نهایتاً سه ماه طول میکشد.
آیا ثبت برند روغن زیتون سنتی ممکن است؟
بله، برای تولیداتی که به صورت سنتی روغنکشی میشوند نیز میتوان برند ثبت کرد. ثبت برند روغن حافظ قانونی منافع شماست و به شما برای تبلیغات بهتر، کمک خواهد کرد.
مدارک لازم جهت ثبت برند روغن برای اشخاص حقیقی چیست؟
تصویر شناسنامه و کارت ملی، کپی مجوز فعالیت (که میتواند جواز تاسیس، پروانه بهرهبرداری، پروانه ساخت، جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای قانونی باشد.)، اظهارنامه ثبت برند روغن.
مدارک لازم جهت ثبت برند روغن برای اشخاص حقوقی چیست؟
کپی شناسنامه و کارت ملی، کپی روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت، کپی مجوز فعالیت (که میتواند جواز تاسیس، پروانه بهرهبرداری، پروانه ساخت، جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای قانونی باشد.) و درخواست ثبت برند روغن.
ثبت برند لاتین روغن به چه مدارکی نیاز دارد؟
ثبت برند لاتین روغن، علاوه بر مدارک اصلی برای اشخاص حقیقی یا حقوقی، به ارائه کارت بازرگانی نیز احتیاج دارد.
ثبت بینالمللی برند روغن ایرانی به چه ترتیب است؟
برای ثبت برند بینالمللی روغن ایرانی با داشتن کارت بازرگانی معتبر باید به وبسایت مالکیت فکری جهانی مراجعه نمایید.
خیلی عالی هستین