پسته بخشی جداییناپذیر از فرهنگ غذایی ایرانیان است. این محصول در اصل میوۀ درخت پسته است که پوست تازۀ آن جدا شده و در فضای باز و زیر نور آفتاب خشک شده است. این گیاه در چند کشور مختلف کشت میشود، اما ایران بزرگترین تولیدکننده پسته در سراسر جهان است. آمریکا، ترکیه، چین و سوریه از دیگر صادرکنندگان این آجیل پرخاصیت هستند. این محصول به دو گروه کلی دراز و گرد تقسیم میشود، اما انواع گوناگونی از آن در سراسر دنیا وجود دارد که تحت نامهای تجاری متعددی وارد بازار میشوند. در ایران، ارقام کلهقوچی، اکبری، خنجری و فندقی جزو مشهورترین اقسام آن هستند. شهرستانهای رفسنجان، مرند، دامغان، زرند، سیرجان، انار، نیریز و بوئینزهرا مهمترین مراکز تولید پسته در ایران هستند. یکی از اقداماتی که پستهکاران ایرانی به خصوص در سالهای اخیر برای عرضه محصول خود به بازار مصرف انجام میدهند، ثبت برند پسته ایرانی است. در این مقاله، به طور کامل به ثبت قانونی برند پسته میپردازیم که یکی از دغدغههای مهم فعالان این حوزه است.
ضرورت ثبت برند پسته ایرانی
کیفیت پسته ایرانی بیمانند است و طعم آن در دنیا بینظیر است. با این حال، تعداد کمی از تولیدکنندگان کشور به عنوان تولیدکننده پسته ایرانی برند خود را به ثبت رساندهاند. در حال حاضر، ثبت برند پسته ایرانی و تبلیغات برای آن از اهمیت ویژهای برخوردار شده است. ثبت برند پسته به شما امکان میدهد بتوانید تبلیغات موثرتری انجام دهید و نام تجاری خود را از خطر سوءاستفاده احتمالی دیگران در امان نگه دارید. گفتنی است که اعتماد خریداران به برندهای ثبتشده بسیار بیشتر از انواع فله است. از این طریق مخاطبان شما میتوانند از ارزش غذایی، کیفیت و گواهی سلامت محصول شما مطمئن باشند. فرقی نمیکند که شما باغداری بزرگ هستید یا کارگاهی محلی برای بستهبندی خشکبار، ثبت قانونی برند پسته برای حفاظت از منافع مادی و معنوی شما ضروری است و به شما کمک میکند در رقابتی سالم با دیگران به فروش موفق محصول خود بپردازید.
نوشتهی مرتبط: ثبت برند خشکبار و آجیل
نوشتهی مرتبط: راهنمای ثبت شرکت آجیل و خشکبار
مدارک لازم جهت ثبت برند پسته برای اشخاص حقیقی
- تصویر شناسنامه و کارت ملی
- کپی مجوز فعالیت (که میتواند جواز تاسیس، پروانه بهرهبرداری، پروانه ساخت، جواز کسب و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای قانونی باشد.)
- ارائه کارت بازرگانی (برای ثبت برند لاتین پسته)
مدارک مورد نیاز جهت ثبت برند پسته برای اشخاص حقوقی
- کپی شناسنامه و کارت ملی
- کپی روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت
- ارائه کارت بازرگانی و کپی آن (برای ثبت برند لاتین پسته)
- کپی مجوز فعالیت (که میتواند جواز تاسیس، پروانه بهرهبرداری، پروانه ساخت، جواز کسب و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای قانونی باشد.)
مراحل ثبت برند پسته
برای ثبت برند پسته خود میتوانید به دو روش اقدام کنید. سادهتر این است که از سامانه هوشمند ثبت برند آسانثبت استفاده کنید و با کمترین زحمت و هزینه، صفر تا صد مراحل ثبت برند خود را برونسپاری کنید.
روش دوم این است که به وبسایت مرکز مالکیت معنوی قوه قضائیه مراجعه فرمایید و مراحل زیر را در آن طی کنید. این روش، در مقایسه با سامانه ثبت برند آسانثبت، زمانبر و پردردسر است.
- مشخصات مالک برند پسته را تکمیل فرمایید.
- مدارک مورد نیاز را آپلود کنید.
- اطلاعات و مدارکی را که بارگذاری کردهاید تأیید نمایید.
- هزینه ثبت برند پسته را پرداخت کنید.
- شماره اظهارنامه برند و رمزی را که از طریق تلفن برای شما ارسال میشود دریافت کنید.
اگر مشکل خاصی در پروسه تأیید برند شما پیش نیاید، نسخه نهایی برای شما فرستاده میشود تا آن را امضا کنید. پس از آن، شما باید یک نسخه برابر با اصل را برای این اداره ارسال نمایید.
مدت زمان ثبت برند در حوزه پسته
اولین اقدام برای ثبت قانونی برند پسته، استعلام نام برند است. با انجام این کار، از ثبت نشدن برندهای مشابه اطمینان پیدا میکنید. این اقدام باعث میشود که پروسه ثبت قانونی برند پسته زمان کمتری ببرد. زیرا اگر نام پیشنهادی تکراری باشد، اداره مالکیت معنوی آن را عودت خواهد داد. از زمانی که اظهارنامه به این مرکز ارسال میشود، ۳۰ تا ۴۵ روز کاری برای صدور آگهی تقاضا زمان لازم است. سپس آگهی اول در روزنامه رسمی کشور منتشر میشود و از عموم تقاضا میشود که در مهلتی یکماهه اگر با برند مورد نظر ارتباط یا تعارضی دارند، آن را اعلام نمایند. پس از این بازۀ زمانی، حدود چهار هفتۀ دیگر زمان میبرد تا گواهی ثبت برند صادر شود و با آگهی دوم در روزنامه رسمی این پروسه به پایان برسد. بنابراین به طور کلی مدت زمان لازم برای ثبت برند پسته نزدیک به ۳ ماه است.
هزینه ثبت برند پسته
هزینه ثبت برند پسته در سال ۱۳۹۹ از دو میلیون و پانصد هزار تومان شروع میشود. این مبلغ با احتساب کلیه هزینهها و واریزیهای دولتی و قانونی در نظر گرفته میشود. هزینه ثبت قانونی برند پسته به تعداد محصولات، مجوزهای لازم و طبقات درخواستی بستگی دارد. منظور از طبقه، نوع خدمات یا کالاهایی است که هر شخص حقیقی یا حقوقی برای برند خود در نظر میگیرد. با افزایش طبقات برند، به ازای هر طبقه مبلغ دویست هزار تومان به هزینهها اضافه میشود. مبلغ مورد نیاز برای ثبت برند لاتین با هزینه ثبت برند فارسی پسته تفاوتی ندارد.
راهنمای تعرفه و هزینه ثبت برند در ایران
ثبت برند بینالمللی پسته ایرانی
پسته ایرانی منحصربهفرد است و میتوان به صادرات آن به کشورهای دیگر به عنوان یک نقشه تجاری اندیشید. یکی از مشکلاتی که در این راه وجود دارد، فقدان برندسازی و بستهبندی مناسب و همسو با سلیقه خریدار جهانی است. ثبت برند بینالمللی پسته ایرانی اولین گام در جهت صادرات موفق این محصول است. برای این کار ابتدا باید برای ثبت قانونی برند در داخل کشور اقدام نمایید. مرحلۀ بعد، ثبت بینالمللی پسته ایرانی در اداره ثبت مالکیت معنوی تحت سیستم مادرید است. گفتنی است که هزینه ثبت برند پسته بینالمللی به تعداد کشورهایی بستگی دارد که میخواهید برای آنها درخواست دهید. همچنین برای این منظور باید حتماً دارای کارت بازرگانی معتبر باشید.
پرسشهای پرتکرار درمورد ثبت برند پسته
ضرورت ثبت برند پسته چیست؟
ثبت قانونی برند پسته، جلوی هرگونه سوءاستفاده از نام، محصول و لوگوی شما را خواهد گرفت و به حفظ منافع مادی و معنوی شما کمک خواهد کرد. با ثبت برند پسته، از نظر قانونی به رسمیت شناخته خواهید شد.
هزینه ثبت برند پسته چقدر است؟
هزینه ثبت برند پسته از دو میلیون و پانصد هزار تومان شروع میشود. برای محاسبه دقیق هزینهها میتوانید به سامانه هوشمند ثبت برند آسانثبت مراجعه فرمایید.
آیا امکان ثبت اینترنتی برند پسته وجود دارد؟
بله، سامانه هوشمند ثبت برند آسانثبت تمام مراحل ثبت اینترنتی برند پسته را به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری برای شما انجام میدهد.
مدت زمان لازم برای ثبت برند پسته چقدر است؟
از زمان ارسال اظهارنامه به مرکز مالکیت معنوی تا زمان دریافت گواهینامه ثبت برند نهایتاً سه ماه طول میکشد.
آیا ثبت برند پسته برای تولید محدود ممکن است؟
بله، برای پستههایی که به میزان محدود تولید و توزیع میشوند نیز میتوان ثبت برند نمود. این کار، حافظ قانونی منافع شماست و به شما برای تبلیغات بهتر کمک خواهد کرد.
مدارک لازم جهت ثبت برند پسته برای اشخاص حقیقی چیست؟
تصویر شناسنامه و کارت ملی، کپی مجوز فعالیت (که میتواند جواز تاسیس، پروانه بهرهبرداری، پروانه ساخت، جواز کسب، کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای قانونی باشد.) و درخواست ثبت برند پسته.
مدارک لازم جهت ثبت برند پسته برای اشخاص حقوقی چیست؟
کپی شناسنامه و کارت ملی، کپی روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت، کپی مجوز فعالیت (که میتواند جواز تاسیس، پروانه بهرهبرداری، پروانه ساخت، جواز کسب، کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای قانونی باشد.) و اظهارنامه ثبت برند پسته.
ثبت برند لاتین پسته به چه مدارکی نیاز دارد؟
ثبت برند لاتین پسته، علاوه بر مدارک اصلی برای اشخاص حقیقی یا حقوقی، به ارائه کارت بازرگانی نیز احتیاج دارد.
ثبت بینالمللی برند پسته ایرانی به چه ترتیب است؟
ثبت برند بینالمللی پسته ایرانی تحت کنوانسیون مادرید انجام میگیرد. برای این منظور، پس از ثبت قانونی در داخل کشور، باید با داشتن کارت بازرگانی به سایت مالکیت فکری جهانی مراجعه نمایید.