ویژگی‌های مدیران موفق

ویژگی‌های مدیران موفق

شاید شما جمله‌هایی مانند « یک مدیر ذاتا مدیر است» را شنیده باشید. از این دست جمله‌های کلیشه‌ای در دور و بر ما کم نیست. اما تمام این جمله‌ها غلط هستند. هیچ کسی در دنیا مدیر زاده نمی‌شود؛ بلکه مهارت مدیریت یک عامل اکتسابی است که با مطالعه و کسب تجربه، روز‌به‌روز این مهارت توسعه می‌یابد. 

پست و سِمت مدیریت، از سِمت‌های مهم در یک شرکت است. یک مدیر توانمند از تمام ظرفیت کارکنان و عوامل تولید که برایش فراهم شده بیشترین بهره را می‌جوید و سعی می‌کند تا کارکنان را هم در مسیر پیشرفت با خود همراه کند. در دنیا مدیران و رهبران موفقی وجود دارند که خالی از لطف نبود تا رفتار و منش آن‌ها را در محیط کار و بیرون از آن را بررسی کنند. چرا که بررسی رفتار مدیران و افراد موفق می‌تواند بهترین کمک و الگو برای پیدا کردن روش مدیریتی مدیران تازه کار باشد.  

مدیر موفق کیست؟

مدیر موفق، مدیری است که شرکت و سازمان خود را به بهترین شکل ممکن به سمت اهداف‌اش هدایت می‌کند. گاهی یک مدیر مستلزم آن است که یک رهبر نیز باشد. 

مدیرانی که در قالب یک رهبر امور شرکت خود را پیش می‌برند، عموما بازدهی بهتری از مدیرانی دارند که تابع سنت‌های گذشته هستند. مدیران موفق از پس شرایط سخت برمی‌آید و از زیر مشکلات جا نمی‌زند. 

نوشته مرتبط: تفاوت مدیریت و رهبری 

 

چگونه مدیر موفقی باشیم؟

همان‌گونه که گفته شده، مدیریت یک مهارت اکتسابی است و ربط چندانی به استعداد، شانس و چیز‌های دیگر ندارد. شما به عنوان کسی که تازه به سمت مدیریت دست‌ پیدا کردید و یا فردی هستید که می‌خواهد روش پیشین خود را تغییر دهد؛ می‌توانید با مطالعه کتاب‌های بسیار در این زمینه و همچنین اطلاعات بسیار زیاد در اینترنت با این نوع از مهارت‌ها آشنایی پیدا کنید. لازم به ذکر است دانستن علم مدیریت تنها کافی نیست و شما موظف‌ هستید تا بعضی قوانین مانند قانون کار، آزار و اذیت جنسی در محیط کار، توهین به کارمندان و غیره مطلع باشد تا در وقت نیاز از حق و حقوق کارکنان خود دفاع کنید.

 

رفتارهای مدیران در محیط کار

۱. مهارت در ارتباطات 

شما به عنوان یک مدیر باید رابطه خوبی با کارکنان خود داشته باشید. اهمیت دادن به کارکنان، گوش دادن به نظرات آن‌ها و نشان دادن رفتار‌های از این دست، کارکنان شما را تشویق می‌کند تا به بهترین نحو ممکن کارشان را انجام دهند.

۲. توانایی شناخت کارکنان

یک مهارتی است که در طولانی مدت به دست می‌آید، اما بسیار در هدایت شرکت و یا سازمان موثر است. شما با شناختن کارکنان مهره اصلی، کارکنان مقید به قانون، کارکنان بلند پرواز و حتی کارکنان ضعیف، می‌توانید در تقسیم مسئولیت‌ها و چینش وظایف بین آن‌ها، بهتر عمل کنید.

۳. ارزش نهادن برای وقت

شما به عنوان یک مدیر باید برای وقت خود ارزش بسیاری قائل شوید. سر وقت بودن و منظم بودن شما باعث می‌شود تا کارکنان شما سعی کنند از شما الگو بگیرند و خودشان را با شما هماهنگ کنند.

۴. حضور در شرکت 

شما به عنوان یک مدیر نمی‌توانید که شرکت خود را به امان خدا رها کنید، بلکه باید دائما حضور فعال داشته باشید. شما باید همه روزه جز‌ء اولین نفراتی باشید که در شرکت حضور دارند. حضور شما در شرکت باعث می‌شود تا کارکنان شما از زیر کار فرار نکنند و کار را به شوخی نگیرند؛ چرا که شما با حضور نداشتن بر سر کار خود، به کارکنان تلقی می‌کنید که کار برای شما ارزشی ندارد.

۵. به انتقادات گوش دهید

گوش دادن به انتقاد‌های سازنده و فکر کردن به آن‌ها نشانه اعتماد به نفس بالای یک مدیر است. انتقاد‌های سازنده، راه رسیدن به اهداف یک مدیر را برایش تهسیل می‌کند.

۶. کارکنان را تشویق کنید

کارکنان خود را تشویق کنید تا برای کار کردن بیشتر انگیزه بگیرند. تشویق دو نوع می‌تواند باشد، تشویق‌های مادی و تشویق‌های کلامی. در تشویق‌های مادی ممکن است با کمی افزایش حقوق، دادن جایزه و غیره باشد. اما تشویق‌های کلامی با بیان الفاظ تحسین آمیز صورت می‌گیرد. 

۷. در کار قاطع باشید

هیچ چیز بدتر از یک مدیر سست عنصر برای یک شرکت نیست. مدیری که قادر به تصمیم گیری نیست به شرکت ضربه بزرگی وارد می‌کند. یک مدیر باید بتواند برای تصمیمات خود ارزش قائل شود و برای انجام و به اثبات رساندن آن‌ها تلاش کند.

 

نوشته مرتبط: ویژگی‌های یک مدیر ضعیف 

 

ویژگی‌های اخلاقی یک مدیر موفق

۱. حفظ آرامش

حفظ آرامش شخصی در شرایط سخت، برگ برنده یک مدیر موفق است، یک مدیر نه تنها در کار بلکه در زندگی شخصی نیز باید آرامش داشتن را تمرین کند. اگر در آرامش داشتن مشکل دارید به شما مدیتیشن کردن را پیشنهاد می‌کنیم.

۲. داشتن اعتماد به نفس 

اعتماد به نفس یک ویژگی شخصیتی مثبت است. باور‌هایی که شما نسبت به خود دارید میزان اعتماد به نفس شما را مشخص می‌کند. یک مدیری که به مهارت‌های خود اطمینان ندارد و به خود نیز اجازه نمی‌دهد تا مهارت‌های خود را محک بزند، از اعتماد به نفس پایینی برخوردار است. داشتن اعتماد به نفس در نحوه برخورد با مشکلات نیز متفاوت است. مدیرانی که با اعتماد به نفس با مشکلات روبه‌رو می‌شوند معمولا به صورت بهتری از حل آن مشکل فارغ می‌آیند.

۳. نگرش مثبت

یک مدیر باید بتواند نگرش مثبت خود را با دیگران به اشتراک بگذارد. چرا که باعث می‌شود انگیزه کارکنان و اطرافیان آن برای کار و تلاش کردن بیشتر شود. داشتن نگرش مثبت و منطقی نسبت به آینده یک شخصیت کاریزماتیک را برای شما شکل می‌دهد، که برای یک مدیر شخصیتی مهم تلقی می‌شود.

۴. انعطاف پذیری

منظور از انعطاف پذیری این است که توان تاب‌آوری خود را در مقابل مشکلات و شرایط سخت را افزایش دهید تا بتوانید شرایط‌‌های بحرانی را به بهترین نحو ممکن حل و فصل کنید.

۵. صداقت 

صداقت فضیلتی است که تمام افراد برای رسیدن به آن باید تلاش و کوشش کنند. اما در مدیران رعایت نکردن این فضیلت باعث می‌شود تا آسیب‌های جبران‌ناپذیری به پیکره شرکت و سازمان وارد شود.

۶. الگو بودن 

مدیران نه تنها که باید در شرکت الگوی دیگر کارکنان باشند، بلکه در اجتماع نیز باید به عنوان یک فرد موفق و معتبر شناخته شوند. و تلاش کنند تا روز‌به‌روز خود و رفتار خود را بهتر از قبل کنند.

✅ پرسش‌های پرتکرار درباره ویژگی‌های مدیران موفق ✅ 

✅ چگونه مدیر موفقی باشیم؟

✔️ مدیریت یک مهارت اکتسابی است و ربط چندانی به استعداد، شانس و چیز‌های دیگر ندارد. 

✅ مدیر موفق کیست؟

✔️ مدیر موفق، مدیری است که شرکت و سازمان خود را به بهترین شکل ممکن به سمت اهداف‌اش هدایت می‌کند.

✅ سه نمونه از ویژگی‌های اخلاقی یک مدیر موفق را نام ببرید؟

✔️ الگو بودن برای دیگران، داشتن نگرش مثبت، حفظ آٰرامش در شرایط سخت

✅ سه نمونه از ویژگی‌‌های یک مدیر موفق در محیط کار را نام ببرید؟

✔️ مهارت در ارتباطات، قاطع بودن در کار،ارزش قائل شدن برای وقت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *