شرکت هایی که در زمینه ی گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه شامل طراحی و تولید کالا و خدمات در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده بالا فعالیت می کنند، شرکت دانش بنیان محسوب می شوند. (ماده ۲ قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات مصوب ۱۳۸۹ مجلس شورای اسلامی) . با آکامی آسان ثبت همراه باشید و با نحوه ی ثبت شرکت دانش بنیان آشنا شوید.
این محصولات بایستی در فهرست حوزه های کالاها و خدمات دانش بنیان ، مصوب کارگروه تشخیص صلاحیت و ارزیابی شرکت ها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر کالا که شامل فناوری زیستی (پزشکی، کشاورزی، صنعتی و محیط زیست) ، فناوری نانو (محصولات و مواد اپتیک و فوتونیک و مواد، قطعات و سامانه ها ) ، مواد پیشرفته ( فلزات، کامپوزیت ها، سرامیک ها، پلیمر ها)، الکترونیک و کنترل (میکرو الکترونیک، قطعات، مدارها، سخت افزار کامپیوتر و سامانه ها)، فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم افزارهای کامپیوتری، تجهیزات پیشرفته ساخت، تولید و آزمایشگاهی، داروهای پیشرفته و مهندسی پزشکی، هوا فضا (پرنده ها، ماهواره ها، موشکها) ، انرژی های نو (هسته ای و تجدید پذیر) میباشد، قرار گیرند.
ثبت شرکت دانش بنیان چگونه است؟
برای ثبت شرکت دانش بنیان در ابتدا باید به صورت عادی در اداره ثبت شرکت های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، یک شرکت، موسسه خصوصی یا تعاونی ثبت کرد، در مرحله بعد متقاضیان برای ثبت شرکت دانش بنیان و بهره مندی از مزایا باید در سامانه مرکز شرکتهای دانش بنیان ثبت نام کرده و مورد ارزیابی قرار گیرند.
سپس جهت ارائه طرح به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی می شوند، در مرحله بعد فرم درخواست مخصوص شرکت های دانش بنیان را تکمیل نموده و بعد از ارجاع به ستاد ، رسیدگی به طرح هر دو ماه یکبار انجام می گیرد. سپس این کالاهای تولید شده و خدمات دانش بنیان و یا برنامه تولید ارائه شده ارزیابی می شوند. تا شرکتها بتوانند از مزایای قانونی و تسهیلات استفاده نمایند .
در این ارزیابی شرکت بایستی شرایط عمومی و اختصاصی را به شرح زیر دارا باشد. علاوه بر شاخصهای عمومی، شرایط مشخص شده در یکی از سه دسته شاخصهای اختصاصی را نیز دارا باشند.
از جمله شاخص های عمومی این است که حداقل دو سوم از اعضای هیأت مدیره شرکت بایستی حداقل دو مورد از شرایط ذیل را احراز کنند:
- حداقل دارای مدرک کارشناسی باشند.
- حداقل ۳ سال سابقه فعالیت کاری یا علمی در حوزه فعالیت شرکت و یا سابقه مدیریتی داشته باشند.
- دارای حداقل یک اختراع ثبت شده ارزیابی شده داخلی یا یک اختراع بین المللی مرتبط با حوزه کاری شرکت باشند.
شرایط عمومی ثبت شرکت دانش بنیان
- حداقل نیمی از درآمد شرکت در یک سال مالی گذشته شرکت، ناشی از فروش فناوری، کالا و یا خدمات دانش بنیان (شامل خدمات تحقیق و توسعه و طراحی مهندسی مرتبط با فهرست کالاهای دانش بنیان و خدمات تخصصی دانش بنیان) آن شرکت از طریق قرارداد باشد.
- سابقه بیمه پرداختی برای حداقل ۳ نفر از کارکنان تمام وقت شرکت، حداقل ۶ ماه باشد.
شرکت متقاضی باید علاوه بر دارا بودن شاخص های عمومی، واجد کلیه شرایط اختصاصی در یکی از دسته بندی های شرکت های تولیدکننده کالاهای دانش بنیان، شرکت های تحقیق و توسعه و خدمات طراحی مهندسی و یا شرکتهای ارائه دهنده خدمات تخصصی دانش بنیان باشد.
اهداف ثبت شرکت دانش بنیان
- توسعه اقتصاد دانش محور
- تحقق اهداف علمی کشور شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری
- هم افزایی علم و ثروت و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه شامل طراحی و تولید کالا و خدمات محصولات دانش بنیان با ارزش افزوده فراوان
ثبت شرکت دانش بنیان نوپا
موارد فوق در مورد شرکت های دانش بنیانی است که در حوزه دانش بنیان فعال بوده و شرکت درآمد زایی داشته باشد، اما در مورد شرکت های دانش بنیان نوپا شاخص های ارزیابی کمی آسان تر است. در مورد این شرکت ها جهت ثبت نام در سامانه ارزیابی بایستی حداقل یک سال از تاریخ ثبت آن ها گذشته باشد و حداقل دو سوم از اعضای هیأت مدیره شرکت، حداقل دو مورد از شرایط ذیل را احراز کنند:
- حداقل دارای مدرک کارشناسی باشند.
- حداقل ۱ سال سابقه فعالیت کاری یا علمی در حوزه فعالیت شرکت و یا سابقه مدیریتی داشته باشند.
- دارای حداقل یک اختراع ثبت شده ارزیابی شده داخلی یا یک اختراع بین المللی مرتبط با حوزه کاری شرکت باشند.
شرکت دارای معادل ۳ نفر نیروی انسانی تمام وقت باشد و یا شرکت تولیدکننده کالا یا کالاهای دانش بنیان، مطابق فهرست کالاهای دانش بنیان مصوب کارگروه باشد که دانش فنی آن را بواسطه انتقال یا ایجاد دانش فنی، از طریق فعالیتهای تحقیق و توسعه نهادینه و بومی سازی کرده باشد و یا شرکت دارای برنامه طراحی و تولید کالاهای دانش بنیان باشد.
شرکت دارای عملکرد تحقیق و توسعه باشد.
البته تأییدیه شرکتهای «دانش بنیان نوپا»، دارای اعتبار یک ساله بوده و تنها برای یک دوره یک ساله (مجموعا دو سال) میتواند تمدید شود.
هزینه شرکت دانش بنیان
به منظور ثبت شرکت دانش بنیان، تنها مبلغ قابل پرداخت به غیر از هزینه راه اندازی شرکت دانش بنیان، هزینه لازم برای انجام فرایندهای قانونی شرکت و چاپ آگهی در روزنامه میباشد. در ادامه فرایند ثبت شرکت دانش بنیان، افراد هیچ هزینهای پرداخت نمینمایند. با توجه به ضرورت حمایت از شرکتهای دانش بنیان به منظور توسعه نوآوری و خلاقیت در تولیدات، موسسان شرکت موظف به پرداخت هیچ هزینهای در این زمینه نمیباشند.
تعداد اعضای شرکت دانش بنیان
حداقل اعضای شرکت دانش بنیان با توجه به قالبی که در آن ثبت میشود، متفاوت است. اما برای مثال متداولترین نوع شرکتهای ثبتی دانش بنیان، برای شرکت سهامی خاص حداقل ۳ نفر و برای شرکت با مسئولیت محدود ۲ نفر است.
هزینه راه اندازی شرکت دانش بنیان
در این بخش باید میزان هزینه مورد نیاز برای اجرای طرح و تولید محصول را با استفاده از موارد تعیین شده و قانونی محاسبه و ذکر نمایید. تمامی هزینههای مربوطه در حیطههای زیر قرار میگیرد:
- هزینه حفظ و تعمیر نمودن وسایل
- میزان سرمایه مورد نیاز برای پیشبرد طرح
- هزینه لازم برای جابهجایی
- میزان هزینه مورد نیاز برای مستهلک شدن منابع مورد استفاده به منظور پیشبرد طرح
- هزینههای غیرمترقبه
- میزان سرمایه کلی مورد نیاز به منظور پیشبرد طرح
- میزان هزینه نهایی کالا تولید شده
- محاسبه میزان فایده و ضرر در پایان طرح
مزایای ثبت شرکت دانش بنیان
- شرکتها و مؤسسات دانش بنیان جهت فعالیتهای ثبت اختراع، کسب فناوری (دریافت حق امتیاز) و نمونه سازی می توانند ازتسهیلات قرض الحسنه صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده نمایند. همچنین این شرکتها و مؤسسات جهت فعالیتهای تا قبل از تولید صنعتی از قبیل هزینه اولیه تجهیز کارگاه و آماده سازی خط تولید، طراحی صنعتی، انجام آزمون و رفع اشکال، تولید آزمایشی و بازاریابی و نیز تأمین سرمایه در گردش می توانند از منابع صندوق استفاده نمایند.
- صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای حمایت از طرح ها و شرکت های دانش بنیان بین ۳۰۰ میلیون تا ۵ میلیارد تومان تسهیلات تجاری سازی اعطا می کند. ۱۲ بانک و ۹ صندوق پژوهش و فناوری با صندوق نوآوری به منظور حمایت از تجاری سازی نوآوری ها همکاری می نمایند. یک تفاوت اساسی صندوق نوآوری و شکوفایی با بانکها این است که نرخ سود تسهیلاتی که صندوق پرداخت می کند، ۵درصد کمتر از بانک ها و حدود ۱۷ تا ۱۸ درصد است .
- درآمدهای مشمول مالیات شرکتها و مؤسسات دانش بنیان ناشی از قرارداد ها و فعالیتهای تحقیق و توسعه، تجاری سازی و تولید محصولات و خدمات دانش بنیان به مدت پانزده سال از پرداخت مالیات معاف هستند .همچنین شرکتها و مؤسسات دانش بنیان از پرداخت هزینه های عوارض و حقوق گمرکی و سود بازرگانی و عوارض صادراتی معاف میباشند.
-
شرکتها و مؤسسات دانشبنیان در اولویت استقرار در پارک های علم و فناوری، مراکز رشد، مناطق ویژه علم و فناوری و مناطق ویژه اقتصادی میباشند.
- اولویت واگذاری تمام یا بخشی از سهام مراکز و مؤسسات پژوهشی دولتی قابل واگذاری براساس ضوابط قانونی به شرکت های دانش بنیان میباشد.
- در مناقصات قراردادهای پژوهشی، فناوری و تجاری سازی و عرضه کالاهای دانش بنیان ساخت داخل دستگاههای اجرایی حائز اولویت میباشند.
- وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موظف است فهرست نیازهای فناورانه، تجهیزات و مواد اولیه مورد نیاز دستگاه های اجرایی خود را به شرکتها و مؤسسات دانش بنیان نیز اعلام نماید.
- بنیاد ملی نخبگان بر اساس طرح شهید تهرانی مقدم به منظور زمینه سازی همکاری مؤثر دانش آموختگان تحصیلات تکمیلی مشمول ضوابط و مقررات بنیاد با شرکت های دانش بنیان، بخشی از حقوق دانش آموختگان برتر در مؤسسات و شرکت های دانش بنیان را تا سقف ۲ سال متقبل می گردد. این امر به منظور ساماندهی اشتغال دانش آموختگان برتر در حوزههای تخصصی جهت بهره مندی از تواناییهای آنان در شرکتهای دانش بنیان است.
راهنمای اخذ مجوز و ثبت شرکت دانش بنیان
به موجب آیین نامه تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان ،شرکت های دانش بنیان ،موسسات خصوصی یا تعاونی هستند که به منظور افزایش علم و ثروت ، توسعه اقتصادی بر پایه دانش و تحقق اهداف علمی و اقتصادی در راستای گسترش اختراع و نوآوری و در نهایت تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه ( شامل طراحی و تولید کالا و خدمات ) در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان ( به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط ) تشکیل می شود.
طبق آیین نامه مصوب،شرکت های دانش بنیان ،اهدافی نظیر ، ترغیب هیئت علمی دانشگاه ها و واحدهای پژوهشی برای فعالیت های بیشتر در رفع نیاز جامعه و امکان افزایش درآمد اعضای هیئت علمی، تجاری سازی یافته های پژوهشی، افزایش درآمدهای اختصاصی دانشگاه ها و واحدهای پژوهشی موضوع کلی فعالیت دانش بنیان را دنبال می کنند.
انواع شرکتهای دانش بنیان
الف) شرکت هایی که فقط اعضای هیات علمی مالک آن هستند.
چنانچه سهام دانشگاه کمتر از ۵۰ درصد باشد،شرکت دانش بنیان شرکتی خصوصی است که باید تابع قانون تجارت باشد و در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود.
ب) شرکت هایی که دانشگاه ها نیز در آن مالکیت دارند.
چنانچه سهام دانشگاه ۵۰% یا بیشتر باشد،شرکت دانش بنیان شرکتی دولتی است.(مهمترین اصل شرکت دانش بنیان دولتی ، اصل خدمات علمی ،فنی و تحقیقات می باشد).
خصوصیات شرکت دانش بنیان
شرکت های دانش بنیان، اساساَ کالا تولید نمی کنند. عموماَ، زمین یا ماشین آلات خاصی نیز ندارند. بلکه همیشه عدهای از افراد تحصیلکرده و با تجربه، اطلاعاتی تولید میکنند که این اطلاعات، محصولات اصلی شرکت محسوب میشود. بحث طرحهای صنعتی و مالکیت معنوی محصولات ،همیشه از دغدغههای اصلی شرکت محسوب میشود. حفظ حقوق معنوی این اطلاعات، یکی از مهمترین مسائل حقوقی در شرکتهای دانش بنیان میباشد. زیرا اصولاَ این داراییها قابل لمس نمیباشند.
زمینههای فعالیت شرکتهای دانش بنیان
- انجام تحقیقات کاربردی
- ارایه خدمات تخصصی و مشاوره ای (خدمات علمی و تحقیقاتی و فنی)
- تولید محصولات یا فناوری نوین(توسعه فناوری)
- انجام خدمات نظارتی بر تحقیقات پژوهشی،اجرایی و مشاوره ای
- ارایه ی خدمات توسعه کار آفرینی
- ایجاد مراکز رشد و خدمات ایجاد و توسعه ی کسب و کار
- ارایه ی خدمات توسعه ی محصول جدید
- ارایه ی خدمات ورود کسب و کاربه بازار بین المللی و جهانی کردن آن ها
- برنامه ریزی و اجرای طرح های توسعه ی کارآفرینی در سطوح ملی ، منطقه ای و محلی
حمایتهای دولتی و مزایای ثبت شرکت دانش بنیان
معافیت مالیاتی شرکت دانش بنیان، عوارض، حقوقی گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی به مدت پانزده سال.
تأمین تمام یا بخشی از هزینه تولید، عرضه یا به کارگیری نوآوری و فناوری با اعطاء تسهیلات کم بهره یا بدون بهره بلندمدت یا کوتاه مدت بر طبق عقود شرعی اولویت استقرار واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی و تولیدی شرکتها و موسسات دانش بنیان موضوع این قانون در محل پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد، مناطق ویژه اقتصادی و یا مناطق ویژه علم و فناوری است
نوشتهی مرتبط: معافیتهای مالیاتی شرکت دانش بنیان
شاخصهای تشخیص و ثبت شرکت دانش بنیان
شاخص های تشخیص شرکت های دانش بنیان،به دو دسته شاخص های عمومی و اختصاصی تقسیم می شوند.شرکت های متقاضی باید علاوه بر شاخص های عمومی ،شرایط مشخص شده در یکی از سه دسته شاخص های اختصاصی را نیز احراز نمایند.
شاخصهای عمومی
حداقل دو سوم از اعضای هیات مدیره شرکت،حداقل دو مورد از شرایط ذیل را احراز کنند.
- حداقل دارای مدرک کارشناسی باشند.
- حداقل ۳ سال سابقه فعالیت کاری یا علمی در حوزه فعالیت شرکت و یا سابقه مدیریتی داشته باشند.
- دارای حداقل یک اختراع ثبت شده ارزیابی شده داخلی یا یک اختراع بین المللی مرتبط با حوزه کاری شرکت باشند.
- حداقل نیمی از درآمد شرکت در یک سال مالی گذشته شرکت،ناشی از فروش فناوری،کالا و یا خدمات دانش بنیان(شامل خدمات تحقیق و توسعه و طراحی مهندسی مرتبط با فهرست کالاهای دانش بنیان و خدمات تخصصی دانش بنیان)آن شرکت از طریق قرارداد باشد.
تبصره:شرکت هایی که در مرحله تجاری سازی اولین کالای دانش بنیان خود هستند،در صورتی که دارای تولید پایلوت موفق باشند و استانداردهای لازم را از مراجع ذی صلاح داخلی یا بین المللی کسب کرده باشند،و دارای بازار مطمئن و یا اعلام نیاز معتبر همراه با قرارداد تولید کالا باشند،از رعایت بند ۱-۲ مستثنی هستند.
- سابقه بیمه پرداختی برای حداقل ۳ نفر از کارکنان تمام وقت شرکت،حداقل ۶ ماه باشد.
شاخصهای اختصاصی
شرکت متقاضی باید علاوه بر دارا بودن شاخص های عمومی،واجد کلیه شرایط اختصاصی در یکی از دسته های ذیل نیز باشند:
- شرکت های تولید کننده کالاهای دانش بنیان
- شرکت باید تولید کننده کالا یا کالاهای دانش بنیان مطابق فهرست کالاهای دانش بنیان مصوب کارگروه باشد که در ۲ سال گذشته آن ها را در قالب کالاهای جدید یا ارتقاء یافته عرضه کرده و دانش فنی آن را بواسطه انتقال یا ایجاد دانش فنی،از طریق فعالیت های تحقیق و توسعه،نهادینه
معیارهای تشخیص محصولات دانش بنیان
طبق آیین نامه ،معیارهای سه گانهی محصولات دانش بنیان نیز عبارت است از:
دارای پیجیدگی فنی بوده و تولید آن نیاز به تحقیق و توسعهی هدفمند ،توسط یک تیم فنی خبره داشته باشد،در حوزهی فناوریهای بالا و متوسط به بالا باشد، همچنین تحقیق و توسعه برای حفظ توان رقابتی آن محصول در بازار، به صورت مداوم انجام شود و عمده ارزش افزودهی آن کالا، خدمات ناشی از دانش فنی و …نوآوری فناورانه باشد.
لذا بر اساس “آیین نامه ی تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان ، شرکت های متقاضی باید علاوه بر کسب شرایط ذکر شده در شاخص های عمومی ( شامل کسب حد اقل درآمد ذکر شده ی ناشی از فروش فناوری ،کالا و خدمات دانش بنیان، نیروی انسانی و سابقه ی بیمه ی کارکنان)، کلیهی شرایط مشخص شده در شاخصهای اختصاصی این آیین نامه را نیز احراز نماید.
یکی از شرطهای لازم برای شرکت های تولید کننده و دانش بنیان،تولید کالاهای دانش بنیان می باشد. این محصولات طبق دو رویکرد مشخص شدهاند:
- حوزههایی که وجود کالاهای دانش بنیان و یا فناوری برتر در آنها وجه غالب را دارد و متوسط فعالیتهای تحقیق و توسعه درآن ها بیشتر از سایر حوزه های فناوری و صنعتی است.نظیر حوزه های فناوری زیستی(پزشکی،کشاورزی،صنعتی و محیط زیست)، فناوری نانو (محصولات و مواد) ،فوتونیک و اپیتک (موادقطعات و سامانه ها) ،فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم افزارهای کامپیوتری، انرژی های نو(هسته ای و تجدید پذیر) دارو، الکترونیک،مواد پیشرفته، ساخت و تولید پیشرفته و هوافضا (پرنده ها ، ماهوا ره ها و موشکها)
- سایر حوزهها و بخشهایی که وجود کالاهای دانش بنیان در آن ها غلبه ندارد ، اما رسوخ فناوریهای برتر و ظهور محصولات دانش بنیان در آنها مشاهده میشود. (نظیر نفت و گاز ،عمران و حمل و نقل، برق ، معدن کشاورزی ،آب و هوا)
شرایط پذیرش طرحهای حمایتی
شرایط پذیرش طرح های حمایتی به شرح ذیل می باشند.
تقویت اقتصاد ملی کشور، تقویت دفاع ملی کشور ،اشتغال زایی، ارتقای سطح طرح ها از نمونه ی صنعتی و یا ارتقا سطح تکنولوژی. ارتقا از نمونه ضمیمه ی صنعتی محصول به نمونه ی صنعتی و تولیدی طرح هایی که از پتانسیل لازم و توان بالقوه جهت تجاری سازی و رسیدن به فناوری برتر در جهت اشتغال زایی، کسب درآمد و … برخوردار می باشند. حمایت از شرکت های دانش بنیانی که در بخش R & D بتوانند سطح توانمندی، تولید و یا کیفیت محصول خود را جهت افزایش توان تولید و رقابت پذیری یا دیگر شرکت ها و تولید کنندگان خارجی ارتقا دهند.
با به کارگیری نخبگان، گامی در جهت اشتغالزایی داشته باشند. لذا درباره ی امکان استفاده از مزایای قانونی در زمان ثبت شرکت ،نمی توان اظهار نظر کرد. ارزیابی بر مبنای عملکرد شرکت ها پس از ثبت و فعالیت شرکت انجام میشود.
شایان ذکر است،تمدید شرکت های دانش بنیان نوپا دارای اعتبار یک ساله بوده و تنها برای یک دوره یک ساله(مجموعاَ دو سال)می تواند تمدید شود.چنانچه شرکت نتواند در مدت ۲ سال پس از تایید دانش بنیان بودن،رتبه بندی خود را به پایان برساند و یا در صورت عدول از شرایط مندرج در این آیین نامه در هر زمان دانش بنیان بودن شرکت ملغی می شود.
اگرهمین الان کسی بخواهد تا یک چنین شرکتی تاسیس کند باید چه کند؟
اگر همین الان بخواهبد چنین کاری کنید باید در پارک علوم و فناوری «برنامه کاری (B. P)» خود را ارائه بدهید در صورت پذیرش میتوانید شرکت را ثبت دهید، اما پس از تایید نهایی این لایحه در شورای نگهبان «بیزینس پلن» و چگونگی تجاری سازی ایدهها را مطرح میکنید شرکت را ثبت میکنید. (تا اینجای کار حمایتهای دولت شامل حال شما نمیشود) اما وقتی در پروسه تایید وزارت علوم و عضویت در شرکت دانش بنیان قرار بگیرید میتوانید تا این شرکت را به عنوان شرکت دانش بنیان مطرح کنید و از حمایتها بهره ببرید.
پرسشهای متداول پیرامون ثبت شرکت دانش بنیان
چه شرکتهایی دانش بنیان محسوب میشوند؟
شرکت هایی که در زمینه ی گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه شامل طراحی و تولید کالا و خدمات در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده بالا فعالیت می کنند، شرکت دانش بنیان محسوب می شوند.
نحوه ثبت شرکت دانش بنیان چگونه است؟
برای ثبت شرکت دانش بنیان در ابتدا باید به صورت عادی در اداره ثبت شرکت های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، یک شرکت، موسسه خصوصی یا تعاونی ثبت کرد، در مرحله بعد متقاضیان برای ثبت شرکت دانش بنیان و بهره مندی از مزایا باید در سامانه مرکز شرکتها دانش بنیان ثبت نام کرده و مورد ارزیابی قرار گیرند.
سپس جهت ارائه طرح به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی می شوند، در مرحله بعد فرم درخواست مخصوص شرکت های دانش بنیان را تکمیل نموده و بعد از ارجاع به ستاد ، رسیدگی به طرح هر دو ماه یکبار انجام می گیرد. کالاهای تولید شده و خدمات دانش بنیان و یا برنامه تولید ارائه شده ارزیابی میشود. تا شرکت ها بتوانند از مزایای قانونی و تسهیلات استفاده نمایند .
شاخصهای عمومی ثبت شرکت دانش بنیان چیست؟
حداقل دارای مدرک کارشناسی باشند – حداقل ۳ سال سابقه فعالیت کاری یا علمی در حوزه فعالیت شرکت و یا سابقه مدیریتی داشته باشند – شرکت دارای حداقل یک اختراع ثبت شده ارزیابی شده داخلی یا یک اختراع بین المللی مرتبط با حوزه کاری شرکت باشد.
اهداف ثبت شرکت دانش بنیان را نام ببرید؟
توسعه اقتصاد دانش محور – تحقق اهداف علمی کشور شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری – هم افزایی علم و ثروت و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه شامل طراحی و تولید کالا و خدمات محصولات دانش بنیان با ارزش افزوده فراوان از اهداف شرکت دانش بنیان محسوب میشود.
مزایای ثبت شرکت دانش بنیان چیست؟
۱) شرکتها و مؤسسات دانش بنیان جهت فعالیتهای ثبت اختراع، کسب فناوری (دریافت حق امتیاز) و نمونه سازی می توانند ازتسهیلات قرض الحسنه صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده نمایند. همچنین این شرکتها و مؤسسات جهت فعالیتهای تا قبل از تولید صنعتی از قبیل هزینه اولیه تجهیز کارگاه و آماده سازی خط تولید، طراحی صنعتی، انجام آزمون و رفع اشکال، تولید آزمایشی و بازاریابی و نیز تأمین سرمایه در گردش می توانند از منابع صندوق استفاده نمایند.
۲) صندوق نوآوری و شکوفایی بین ۳۰۰ میلیون تا ۵ میلیارد تومان تسهیلات تجاری سازی اعطا میکند. ۱۲ بانک و ۹ صندوق پژوهش و فناوری با صندوق نوآوری به منظور حمایت از تجاری سازی نوآوری ها همکاری می نمایند. یک تفاوت اساسی صندوق نوآوری و شکوفایی با بانک ها این است که نرخ سود تسهیلاتی که صندوق پرداخت می کند، ۵درصد کمتر از بانک ها و حدود ۱۷ تا ۱۸ درصد است.
۳) درآمدهای مشمول مالیات شرکتها و مؤسسات دانش بنیان ناشی از قرارداد ها و فعالیتهای تحقیق و توسعه، تجاری سازی و تولید محصولات و خدمات دانش بنیان به مدت پانزده سال از پرداخت مالیات معاف هستند.
همچنین شرکتها و مؤسسات دانش بنیان از پرداخت هزینه های عوارض و حقوق گمرکی و سود بازرگانی و عوارض صادراتی معاف می باشند. ۴) شرکتها و مؤسسات دانش بنیان در اولویت استقرار در پارک های علم و فناوری، مراکز رشد، مناطق ویژه علم و فناوری و مناطق ویژه اقتصادی می باشند. ۵) اولویت واگذاری تمام یا بخشی از سهام مراکز و مؤسسات پژوهشی دولتی قابل واگذاری براساس ضوابط قانونی به شرکت های دانش بنیان می باشد.
۶) در مناقصات قراردادهای پژوهشی، فناوری و تجاری سازی و عرضه کالاهای دانش بنیان ساخت داخل دستگاههای اجرایی حائز اولویت می باشند . ۷) وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موظف است فهرست نیازهای فناورانه، تجهیزات و مواد اولیه مورد نیاز دستگاه های اجرایی خود را به شرکتها و مؤسسات دانش بنیان نیز اعلام نماید .
۸)بنیاد ملی نخبگان بر اساس طرح شهید تهرانی مقدم به منظور زمینه سازی همکاری مؤثر دانش آموختگان تحصیلات تکمیلی مشمول ضوابط و مقررات بنیاد با شرکت های دانش بنیان، بخشی از حقوق دانش آموختگان برتر در مؤسسات و شرکت های دانش بنیان را تا سقف ۲ سال متقبل می گردد. این امر به منظور ساماندهی اشتغال دانش آموختگان برتر در حوزه های تخصصی جهت بهره مندی از توانایی های آنان در شرکت های دانش بنیان است.
انواع ثبت شرکت دانش بنیان را نام ببرید؟
الف) شرکت هایی که فقط اعضای هیات علمی مالک آن هستند. ب) شرکت هایی که دانشگاه ها نیز در آن مالکیت دارند.
زمینههای فعالیت شرکت دانش بنیان چیست؟
انجام تحقیقات کاربردی – ارایه خدمات تخصصی و مشاوره ای (خدمات علمی و تحقیقاتی و فنی) – تولید محصولات یا فناوری نوین(توسعه فناوری) – انجام خدمات نظارتی بر تحقیقات پژوهشی،اجرایی و مشاوره ای – ارایه ی خدمات توسعه کار آفرینی – ایجاد مراکز رشد و خدمات ایجاد و توسعه ی کسب و کار – ارایه ی خدمات توسعه ی محصول جدید – ارایه ی خدمات ورود کسب و کاربه بازار بین المللی و جهانی کردن آن ها – برنامه ریزی و اجرای طرح های توسعه ی کارآفرینی در سطوح ملی ، منطقه ای و محلی
حمایتهای دولتی از شرکتهای دانش بنیان در چه زمینهای است؟
معافیت مالیاتی شرکت دانش بنیان، عوارض، حقوقی گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی به مدت پانزده سال از حمایتهای دولتی شرکتهای دانش بنیان محسوب میشود.