سامانه ساجات چیست؟
سامانه جامع هوشمند تشخیص صلاحیت عوامل نظام فنی و اجرایی یا به اختصار «ساجات» در سال ۱۳۸۸ راهاندازی شد. معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور مجری این طرح بود. سپس با تغییراتی که در ساختار این نهادها به وجود آمد، سازمان برنامه و بودجه جمهوری اسلامی ایران مسئول سامانه جامع تشخیص صلاحیت شرکتها شد. هدف از راهاندازی سامانه ساجات، رتبهبندی شرکتها است. شرکتهای پیمانکاری، مشاور، انفورماتیک و طراحی و ساخت (صنعتی و غیرصنعتی) میتوانند با مطالعۀ آییننامههای مصوب در سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و با استفاده از سامانه ساجات اقدام به دریافت پایه و رشته مورد نظر خود کنند. مهمترین خدمت این سامانه، صدور گواهینامه صلاحیت پیمانکاران و مشاوران است. البته دستگاههای دولتی و کسبوکارهای آزاد نیز میتوانند از خدمات آن بهره ببرند. این سامانه را سامانه ثبت پیمانکاران نیز مینامند.
گواهینامههای اختصاصی ساجات
شرکتهای گوناگون متناسب با ماهیت خود، گواهینامههای متفاوتی را از سامانه ساجات دریافت میکنند. مهمترین گواهینامههای ساجات عبارتند از:
- گواهینامه صلاحیت پیمانکاری » برای شرکتهای پیمانکاری
- گواهینامه صلاحیت مشاوران » برای شرکتهای مشاور
- گواهی رتبهبندی و احراز صلاحیت شرکتهای انفورماتیکی » برای شرکتهای انفورماتیکی
مدارک مورد نیاز برای دریافت گواهینامه ساجات
- مشخصات مدیر عامل (شامل نام و نام خانوادگی)
- مشخصات شرکت (شامل شناسه ملی شرکت، نام کامل ثبتی شرکت، شماره ثبت، نام اختصاری، محل ثبت، تاریخ تاسیس، کد اقتصادی و…)
- مشخصات محل شرکت (شامل کشور و استان و شهر، آخرین آدرس ثبتی، نشانی دفتر مرکزی، کد پستی، شماره دفتر شرکت، شماره تلفن همراه مدیر عامل، نمابر و…)
- فایل اسکنشده صفحه اول اساسنامه شرکت برای آپلود در سامانه ساجات
- تعهدنامه منع مداخله کارکنان دولت و مشمول نبودن ممنوعیت مقرر در اصل ۱۴۱ قانون اساسی و شاغل بودن کارکنان تماموقت شرکت متقاضی گواهینامه در همان شرکت
-
مشخصات سهامداران شرکت (شامل نام و نام خانوادگی، نام پدر، درصد و نوع سهام، مدارج تحصیلی، سوابق کاری و…)
- مشخصات اعضای هیئتمدیره (شامل نام و نام خانوادگی، نام پدر، کد ملی، سمت، مدارج تحصیلی، سوابق کاری و…)
- اطلاعات مربوط به گواهینامه قبل از ساجات (شامل محل صدور گواهینامه قبلی، نام و نام خانوادگی مقام صادرکننده گواهینامه، تاریخ صدور و اعتبار گواهینامه قبلی و … در صورت وجود)
- جهت اخذ رتبه، تقاضای رتبهبندی شرکت شما باید در برگهای با سربرگ باشد و شماره تلفن و آدرس درجشده در آن مطابق با آخرین آگهی منتشره در روزنامه رسمی باشد.
- مشخصات پرسنل امتیازآور (شامل نام و نام خانوادگی، نام پدر، کد ملی، رشته، مدارج تحصیلی، سوابق کاری و…)
- اطلاعات مربوط به تجربه کاری پیمانکار (شامل پروژههای انجامشده با ذکر نوع پیمان، موضوع پیمان، شماره قرارداد، تاریخ انعقاد قرارداد، نام کارفرما، درصد رشتههای استفادهشده در هر قرارداد و جمع حق بیمه ماهانه پرداختی و یا رسید دریافت لیست تأمین اجتماعی در ۳۶ ماه اخیر)
- اطلاعات مربوط به اظهارنامه مالیاتی شرکت (شامل موجودی نقدی، سرمایهگذاری کوتاهمدت، سفارشها و پیشپرداختها، داراییهای ثابت مشهود، درآمد ناخالص پیمانکاری، خالص گردش مالی، خالص داراییهای جاری و…)
نحوه ثبتنام در سامانه ساجات
برای ثبت اطلاعات شرکت در سامانه ساجات و تکمیل فرم ثبتنام باید به نشانی اینترنتی sajat.mporg.ir بروید. گفتنی است که فهرست شرکتهای پیمانکاری کل کشور و نتیجه تشخیص صلاحیت و رتبهبندی آنها در همین وبسایت موجود است. روند اداری کار به ترتیب زیر است:
- ورود اطلاعات و آپلود مستندات در سامانه ساجات و ارسال نهایی آنها به سازمان مدیریت و برنامهریزی استان
- کنترل و بررسی اسناد و مدارک توسط کارشناسان سازمان در استان
- بازبینی مدارک ارسالی توسط رئیس گروه
- بررسی مجدد مدارک و اسناد توسط مدیر مربوطه
- ارسال مدارک به سازمان برنامه و بودجه کشور پس از کنترل و تایید رئیس سازمان
- کنترل نهایی و تایید سازمان برنامه و بودجه کشور
- صدور گواهینامه
راهنمای سامانه ساجات
در مرحله اول ثبتنام در سامانه ساجات باید اطلاعات مرتبط با شرکت خود را وارد و ارسال کنید. سپس باید منتظر بمانید تا مشخصات کاربری شما (شناسه و گذرواژه) در سامانه جامع تشخیص صلاحیت شرکتها برایتان ارسال شود. مدارک شما در انتظار بررسی قرار میگیرند و پس از تایید شدن آنها، گذرواژه دوم در اختیار شما قرار خواهد گرفت. سپس شما میتوانید تمامی مدارک اسکنشده خود را در سایت آپلود کنید.
در مرحله دوم ثبتنام در سامانه ساجات، پرونده شما همراه با مدارکتان به سازمان مربوطه ارجاع داده میشود. در صورت تایید بازرسان، تاییدیه درخواست شما به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ارجاع داده میشود و باید اصل مدارک خود را به صورت فیزیکی به این سازمان تحویل دهید. پس از طی این مسیر، شما میتوانید گواهینامه صلاحیت شرکت در زمینه مربوطه را دریافت کنید. پایه و رشته شرکت شما نیز در همین مرحله مشخص میشود.
نوشتههای مرتبط:
پرسشهای متداول پیرامون سامانه ساجات
ساجات مخفف چیست؟
ساجات مخفف «سامانه جامع تشخیص صلاحیت شرکتها» است. نام کاملتر ساجات «سامانه جامع هوشمند تشخیص صلاحیت عوامل نظام فنی و اجرایی» است.
سامانه ساجات برای چه کاری است؟
هدف از راهاندازی سامانه جامع هوشمند تشخیص صلاحیت عوامل نظام فنی و اجرایی یا به اختصار «ساجات» رتبهبندی شرکتها است.
گواهینامه اختصاصی ساجات چیست؟
شرکتهای گوناگون متناسب با ماهیت خود، گواهینامههای متفاوتی را از سامانه ساجات دریافت میکنند. مهمترین گواهینامههای ساجات عبارتند از گواهینامه صلاحیت پیمانکاری، گواهینامه صلاحیت مشاوران و گواهی رتبهبندی و احراز صلاحیت شرکتهای انفورماتیکی.
مدارک لازم برای دریافت گواهینامه ساجات چیست؟
این مدارک شامل مشخصات کامل اعضای شرکت و مدارک تحصیلی و سابقه کاری آنها میشود.
رتبهبندی شرکتها به چه منظور انجام میگیرد؟
رتبهبندی شرکتها در سامانه ساجات به منظور مشخص کردن کیفیت خدمات شرکتها است.
مراحل ثبتنام در سامانه ساجات به چه ترتیب است؟
در مرحله اول شما باید تمام اطلاعات شرکت خود را وارد سامانه کنید. در مرحله دوم مدارک شما بررسی میشوند و پس از تایید نهایی کارشناسان، گواهینامه صلاحیت شرکت شما صادر میشود.
شیوه ثبتنام در ساجات چگونه است؟
برای این منظور باید به نشانی اینترنتی sajat.mporg.ir بروید و فرم ثبتنام را تکمیل نمایید.