کارت بازرگانی چیست؟| انواع کارت بازرگانی، کاربردها و مزایای آن

کارت بازرگانی چیست؟ کارت بازرگانی در حکم مجوزی است که برای تجار و بازرگانان صادر می شود. این کارت، به تجار و بازرگانان امکان تجارت در محدوده ایی فراتر از مرزها را خواهد داد تا به صورت قانونی به ثبت سفارش، صادرات و واردات کالاهای مجاز مبادرت ورزند.

انواع کارت بازرگانی

کارت بازرگانی بر اساس قوانین گمرکی کشور، توسط شعب اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در تهران و شهرستان ها صادر می شود و بر دو نوع است.

کارت بازرگانی حقیقی

که برای افراد یا اشخاص حقیقی صادر می گردد.

کارت بازرگانی حقوقی

که جهت شرکت ها به نام مدیرعامل صادر می شود. لازم است بدانید که در صورت تغییر مدیرعامل کارت صادر شده غیرفعال خواهد شد.

 

کارت بازرگانی بر اساس کاربرد

کارت بازرگانی تجاری

این کارت، به عنوان مجوز به دارنده خود امکان تجارت در حوزه وارادات و صادرات کالاهای مجاز را می دهد. این تجارت می تواند شامل کلیه امور تجاری مربوطه از ثبت سفارش و ترخیص تا واردات از مناطق آزاد، حق العمل کاری در گمرک و صادرات کالاهای مجاز را شامل گردد.

کارت بازرگانی خدماتی

این نوع کارت، برای اشخاص حقوقی با مجوز سرمایه گذاری در زمینه فعالیت خدماتی صادر می شود و بدیهی است که دارندگان صرفا در موضوع مجوز مجاز به استفاده از کارت هستند.

کارت بازرگانی موردی

این کارت صرفا برای اشخاص حقیقی و حقوقی که برای یک بار خواهان ترخیص کالاهای خود باشند صادر می گردد. این نوع کارت بازرگانی یک کارت بازرگانی یک بار مصرف است.

کارت بازرگانی تولیدی/صنعتی

این نوع کارت برای اشخاص حقوقی که دارای مجوز سرمایه گذاری با زمینه فعالیت تولیدی هستند صادر می شود. دارندگان این کارت می توانند فقط تجهیزات کارگاهی و مواد اولیه مورد نیاز تولید خود را وارد نموده و پس از تولید صادر نمایند.

اجاره کارت بازرگانی

ممکن است شما نیز با کارت های بازرگانی اجاره ای آشنا باشید و نام آن را شنیده باشید. اما آیا استفاده از کارت های بازرگانی به صورت اجاره، ممکن است؟

بنابه به اذعان رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، مبلغی بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی که فقط از طریق کارت بازرگانی اجاره ایی رخ داده، “کارت بازرگانی اجاره ای” را به یکی از بزرگترین مداخل تخلف مالیاتی کشور تبدیل نموده است.

از این رو به منظور جلوگیری از تضییع حقوق دولت، از ۷ مهر ۱۳۹۷ بخشنامه ای از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به اتاق بازرگانی، گمرک، سازمان توسعه تجارت و وزارت اقتصاد ابلاغ شد، که طبق آن هرگونه استفاده از کارت های بازرگانی اجاره ای برای صادرات پیگرد قانونی دارد.

این بدان معنی است که چنانچه در مبادلات انجام شده فاکتور خرید و کارت بازرگانی به یک نام نباشند، یا به عبارت دیگر، شما از کارت بازرگانی اجاره ای استفاده کرده باشید، صاحب اصلی کارت تحت پیگرد قانونی مراجع قضایی قرار خواهد گرفت. در این مواقع، صاحب کارت علاوه بر ابطال کارت بازرگانی اش، به مدت یکماه مشمول جرائم نقدی ۳ معادل برابر ارزش کالای صادراتی نیز خواهد بود.

در همین راستا هیئت های انضباطی اتاق های بازرگانی در صورت دریافت گزارشات مبنی بر فعالیت غیر متعارف و غیرقانونی و هر گونه تخلف از دارندگان کارت بازرگانی، این اختیار را دارند که صلاحیت صاحبان کارت را مورد بازنگری قرار داده و اعتبار کارت را تعلیق و یا ابطال نمایند.

نکاتی در مورد کارت بازرگانی

همانطور که پیشتر هم گفته شد مرجع صدور این کارت، شعب اتاق بازرگانی و صنایع و معادن در تهران و شهرستان هاست که پس از احراز صلاحیت متقاضیان نسبت به صدور اقدام می کند.

  • مدت اعتبار این کارت بنا بر درخواست متقاضی بین ۱ تا ۵ سال می باشد.
  • هر شخص حقیقی و حقوقی می تواند به طور همزمان دو کارت حقیقی و حقوقی داشته باشد و این در حالی است که نمی تواند دو کارت حقیقی و یا دو کارت حقوقی داشته باشد.
  • امکان صدور کارت بازرگانی حقیقی برای اتباع غیر ایرانی وجود ندارد، مگر در قالب کارت حقوقی.
  • صدور کارت بازرگانی برای بازرگانان و شرکت های خارجی منوط به معامله متقابل است، یعنی در صورتی به بازرگانان خارجی کارت بازرگانی داده می شود که کشور آن ها نیز به بازرگانان ایرانی اجازه فعالیت بازرگانی بدهد.
  • صدور کارت جهت شاغلین تمام وقت مشاغل دولتی دارای منع قانونی است.
  • در صورت مفقودی کارت، کارت تعلیق خواهد شد.
  • متقاضیان کارت باید دارای حداقل ۲۳ سال سن و همچنین مدرک تحصیلی حداقل دیپلم باشند.
  • پرداخت هزینه حق عضویت به صورت سالانه انجام می شود.

کاربرد ها و مزایای کارت بازرگانی

استفاده از کارت های بازرگانی، دارای مزایا و کاربردهایی است. در ادامه مزایا و کاربردهای آن را بیان می کنیم:

  • عضویت در اتاق بازرگانی.
  • ثبت سفارش و ترخیص کالا.
  • امکان انجام صادرات و واردات کالا به صورت تجاری.
    امکان انجام حق العمل کاری در گمرک.
  • امکان شرکت در نمایشگاه های ملی و بین المللی داخلی و خارجی.
  • ارتباط با تجار خارجی.
  • مبادله اطلاعات تجاری در سطح جهان.
  • بهره مندی از امکان دریافت ویزای تجاری.
  • صدور گواهی مبدا.
  • واردات از مناطق آزاد تجاری.
  • صادرات کلیه کالاهای مجاز بازرگانی.

امیدواریم توضیحات داده شده در خصوص تعریف کارت بازرگانی و کاربردهای آن، برای شما مفید بوده باشد.

در مطالب بعدی شرایط و مدارک مورد نیاز جهت اخذ این کارت را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد.

همچنین شما می توانید سوالات و ابهامات خود در خصوص کارت بازرگانی را با مشاوران و کارشناسان حقوقی آسان ثبت مطرح نمایید.

در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر و یا ثبت شرکت، می توانید با شماره ۵ رقمی آسان ثبت ۰۲۱۴۳۴۹۸تماس حاصل نمایید. و یا از طریق چت آنلاین و یا  جلسه ی حضوری با مشاوران با تجربه ما، در این خصوص صحبت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *