همه چیز درباره روزنامه کثیرالانتشار | روش ثبت آگهی در روزنامه کثیرالانتشار

روزنامه کثیرالانتشار

اگر شما هم با امور ثبتی سر و کار داشته باشید، عبارت روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار را حتما شنیده اید. شاید حتی بتوان این دو را از پرکاربردترین عبارات مورد استفاده در امور مربوط به ثبت شرکت ها و تغییرات آن ها دانست.اما روزنامه کثیرالانتشار و روزنامه رسمی به چه معنی هستند و چه تفاوتی با هم دارند؟ در ادامه به بررسی هریک می پردازیم.

روزنامه رسمی

همان طور که در مطلب روزنامه رسمی چیست گفته شد، در سال ۱۲۸۹، دولت موظف شد تا تمامی دست نویس های سلطنتی، حکم های وزارت خانه ها، عزل و انتصاب کارمندان دولتی و همچنین تمامی قوانین قابل وضع را در روزنامه ای منتشر کند. این روزنامه پس از تشکیل مجله رسمی وزارت دادگستری نام گرفته و از آن زمان منتشر می گردد.۳۴ سال بعد و در سال ۱۳۲۳، مسئولیت چاپ و انتشار این روزنامه تحت عنوان روزنامه رسمی، به مجلس داده شد و هیات رئیسه موظف شدند تا روزنامه رسمی را به صورت روزانه چاپ کرده و منتشر کنند.

در نتیجه، اولین شماره از روزنامه رسمی، در تاریخ ۲۲ بهمن ماه ۱۳۲۳ چاپ و منتشر شد.در سال ۱۳۳۸ مسئولیت روزنامه رسمی به وزارت دادگستری منتقل گشت و پس از آن، حدود ۱۳ سال بعد در سال ۱۳۵۱، سازمان روزنامه رسمی، رسما به یک شرکت سهامی مبدل گردید که تحت نظر قوه قضاییه کشور فعالیت می کند.البته فعالیت الکترونیکی این سازمان در سال ۱۳۹۲ به صورت الکترونیکی آغاز شده و ادامه دارد.

روزنامه رسمی چه کاری انجام می دهد؟

روزنامه رسمی، از بدو تاسیس تاکنون، به طور کلی موظف به درج قوانین و مصوبات کشوری بوده است. اما به صورت جزئی تر، روزنامه رسمی محلی برای چاپ و انتشار کلیه قوانین و مصوبات مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام است.در واقع، کلیه قوانین و مصوبات مجلس شورای اسلامی، کلیه مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام، کلیه مصوبات هیات دولت، کلیه آیین نامه های هیات دولت، کلیه آرا وحدت رویه دیوان عالی کشور و دیوان عدالت اداری.

برخی از آگهی های قانونی قضایی مانند آگهی های تاسیس، ثبت و تغییرات شرکت ها، علائم تجاری و … ، برخی آگهی‌های مربوط به شرکت‌ها، ثبت اختراعات، طرح‌های صنعتی وعلائم تجاری، قوانین و مقررات با استناد بر ماده ۳ قانون مدنی و کلیه سفارش‌های چاپی و مطبوعاتی قوه قضائیه و سازمان های وابسته از مواردی هستند که در روزنامه رسمی کشور درج می گردند و چاپ و نشر آن ها بر عهده سازمان روزنامه رسمی کشور است.لازم به ذکر است که تمامی قوانینی که در روزنامه رسمی به چاپ می رسند، تا ۱۵ روز پس از انتشار، در سراسر کشور لازم الاجرا هستند مگر اینکه مراتب خاصی در قانون برای اجرای آن ها وجود داشته باشد.

روزنامه کثیرالانتشار

یکی از اصول مهم از دیدگاه قانون گذاران، مساله آگاهی تمامی سهامداران و ذینفعان از تصمیمات و اتفاقاتی است که در هر شرکتی در جریان است. هرچند که سهامدار اقلیت باشد و یا در محلی به دور از محل شرکت ساکن باشد و یا به هر علت دیگری، از محل شرکت دور باشد، نباید از امور مهم شرکت بی اطلاع مانده و حق آگاهی از تصمیمات و روند امور مهم شرکت از وی گرفته شود.در نتیجه برای اعلام این موارد، شرکت موظف است، با درج مورد در روزنامه های کثیرالانتشار اطلاع رسانی کند.اما به صورت کلی، برای روزنامه کثیرالانتشار تعریف دقیق و یا معیار حقوقی خاصی وچود ندارد. همچنین برای تشخیص آن بر مبنای تیراژ نیز شاخصی تعیین نشده است. به همین دلیل به صورت کلی روزنامه های پرفروش هر کشور را می توان روزنامه کثیرالانتشار نامید.

 

تفاوت روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار

با توجه به تعاریف و توضیحات ارائه شده از روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار، مشخص است که روزنامه های کثیرانتشار برای عموم در دسترس هستند. در واقع هر فردی اعم از حقیقی یا حقوقی می تواند با مراجعه به روزنامه فروشی ها یک نسخه از روزنامه کثیرالنتشار مورد نظر خود را داشته باشد.اما روزنامه رسمی، برخلاف سایر روزنامه های چاپی، از روزنامه فروشی ها قابل تهیه نیست. بلکه برای دسترسی به آن، باید اشتراک داشته باشید و یا با مراجعه به وبسایت روزنامه رسمی کشور، نسخه الکترونیکی آن را تهیه کنید. این مورد یکی از تفاوت های روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار است.تفاوت مهم و بعدی بین روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار، در نوع آگهی های چاپی در آن هاست. همان طور که پیش تر توضیح دادیم؛ روزنامه رسمی موظف به چاپ و انتشار موارد خاصی است.

اما به علت تفاوت در سطح دسترسی های این دو روزنامه، معمولا آگهی های مربوط به ثبت و تغییرات شرکت هم در روزنامه های رسمی و هم در روزنامه های کثیرالانتشار به چاپ می رسند. اما آگهی هایی مانند دعوت از صاحبان سهام و شرکا جهت شرکت در جلسه های مجمع عمومی یا جلسات هیات مدیره و همچنین آگهی های مفقودی فقط در روزنامه کثیرالانتشار به چاپ می رسند.همچنین روزنامه رسمی به دلیل یکتا بودن، نیازی به انتخاب ندارد و همواره یکی است، اما درباره روزنامه های کثیرالانتشار، صاحبان سهام و یا شرکا هنگام تاسیس انواع شرکت، یکی از روزنامه های کثیرالانتشار را انتخاب کرده و نام آن را در اساسنامه شرکت مشخص می کنند. به این ترتیب همه صاحبان سهام و شرکا جهت آگاهی از آگهی ها و اطلاع رسانی های شرکت، به روزنامه کثیرالانتشار مشخص شده مراجعه خواهند کرد.

انتخاب روزنامه کثیرالانتشار

همان طور که در بالا اشاره شد، صاحبان سهام و شرکا به هنگام ثبت و تاسیس شرکت، به انتخاب روزنامه کثیرالانتشار از میان روزنامه های موجود پرداخته و در اساسنامه شرکت مشخص می کنند.اما روزنامه های کثیرالانتشار تنوع نسبتا بالایی دارند. کدام روزنامه برای شما مناسب تر است؟روزنامه های کثیرالانتشار براساس تیراژشان و همچنین شناخته شدن آن ها دسته بندی می شوند. روزنامه های شناخته شده و معروف، که پرتکرارتر نیز هستند، به روزنامه های با هزینه بالاتر و روزنامه های کمتر شناخته شده، به روزنامه های کم هزینه معروفند.

اما اینکه شما یک روزنامه کثیرالانتشار پرهزینه را انتخاب کنید و یا یک روزنامه کثیرالانتشار کم هزینه را، کاملا به رویکرد شما و نوع کسب و کارتان بستگی دارد. معمولا کسب و کارهای نوپا که سرمایه اندکی نیز دارند، روزنامه های کم هزینه را انتخاب می کنند که ظاهرا انتخاب مناسبی نیز هست.اما شرکت های بزرگ و معمولا شناخته شده، برای تبلیغات و کسب اعتبار در اذهان عمومی، هزینه ای را در نظر می گیرند. در واقع اعتبار عمومی و تبلیغات برای این شرکت ها یک اولویت است. به همین دلیل روزنامه های پر تکرار و معروف یا همان روزنامه های پرهزینه انتخاب مناسب تری برای این گونه شرکت ها هستند.

تغییر روزنامه کثیرالانتشار

مانند همه فعالیت ها و کسب و کارهای دیگر، روزنامه ها نیز ممکن است به هر دلیلی به فعالیت خود خاتمه دهند. عدم فعالیت روزنامه ها ممکن است به دلایل قضایی مانند توقیف روزنامه به علت تخلف و یا دلایل دیگری مثل ورشکستگی و یا تعطیلی اتفاق بیافتد. در این صورت روزنامه کثیرالنتشار دیگر در دسترس نخواهد بود.اما اگر روزنامه فوق، به عنوان روزنامه کثیرالانتشار یک شرکت انتخاب شده باشد، شرکت ها چه باید بکنند؟

در این موارد، بر مبنای دستورالعمل ثبت شرکت ها، شرکت هایی که روزنامه کثیرالانتشار آن ها به هر علتی دیگر منتشر نمی شود، درباره دعوت از سهامداران برای مجامع عمومی گفته شده:«اگر اشخاص حقوقی یا همان شرکت ها، به علت عدم انتشار روزنامه ای خاص، قادر به دعوت سهامداران نباشند و دعوت از سهامداران در هر یک از روزنامه های کثیرالانتشار دیگر که انتشار آگهی در آن ها مورد پذیرش است، انتشار یابد و مجمع مورد نظر با نصاب قانونی و تشریفات مقرر تشکیل گردد، صورت جلسات مربوطه از این نظر، ایرادی نداشته و قبول آن ها در صورتی که سایر تشریفات رعایت شده باشد، بدون اشکال است.بدیهی است متقاضیان باید مستندات مصرح بابت عدم انتشار آگهی در روزنامه متخب خود را به علاوه تاییدیه های لازم هیات مدیره ارائه دهند.»

به بیان دیگر، در صورتی که روزنامه کثیرالانتشار انتخابی شما، به هر علتی دچار مشکل شده و منتشر نشود، شرکت شما باید آگهی های خود را در روزنامه های کثیر دیگر منتشر کرده و اقدام به تغییر روزنامه کثیرالانتشار خود نمایید. پیرو این موضوع، چنانچه جلسات مورد نظر به درستی برقرار گردند، جلسات از نظر قانون گذار دارای اعتبار و رسمیت هستند.

پرداخت روزنامه کثیرالانتشار و مشاهده آگهی ها

اگر شما هم جزو افرادی هستید که قبلا اقدام به درج آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار کرده اید ولی از تعداد آن ها مطمئن نیستید و یا آگهی های پرداخت نشده در روزنامه های کثیرالانتشار دارید، تنها با داشتن اطلاعاتی مختصر، می توانید تمامی آگهی های قبلی خود و همچنین تمامی آگهی های پرداخت نشده تان را مشاهده و حتی نسبت به پرداخت آن ها اقدام نمایید.برای پرداخت روزنامه کثیرالانتشار کافی است به کد پستی که برای ارسال روزنامه ثبت کرده اید و یا شناسه ملی شرکتتان دسترسی داشته باشد. سپس با کمک آسان ثبت و مراجعه به این لینک، می توانید تمامی آگهی های ثبت شده و پرداخت نشده تان در روزنامه های کثیرالانتشار را مشاهده نموده و با اطمینان نسبت به پرداخت آن ها اقدام نمایید.

2 دیدگاه برای “همه چیز درباره روزنامه کثیرالانتشار | روش ثبت آگهی در روزنامه کثیرالانتشار

  1. precio de tamoxifen sin receta en Ciudad de México گفته:

    I do not know whether it’s just me or if perhaps
    everybody else experiencing issues with your blog.
    It looks like some of the written text on your posts are running off
    the screen. Can somebody else please comment
    and let me know if this is happening to them as well? This might
    be a problem with my browser because I’ve had this
    happen previously. Appreciate it

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 − 7 =