شرکت به معنای این است که اشخاصی (از ۲ نفر به بالا) جمع شوند و مجموعهای را با هم تشکیل دهند و با آن مجموعه فعالیتهای اقتصادی انجام دهند، نفعی ببرند و پس از کسر هزینههای انجام گرفته، سود باقیمانده را بین اعضای شرکت تقسیم کنند. در حقیقت برای جدیتر شدن یک فعالیت کسب و کار معمولا یک شرکت ثبت میکنند که این کار از طریق خود شخص و یا توسط وکیل انجام میشود. بنابراین یکی از مواردی که قبل از ثبت شرکت مهم میباشد مساله زمان میباشد. مدت زمان ثبت شرکت از اهمیت بالایی برخوردار است بخصوص اگر با هدف و قصد خاصی در بازهی زمانی مشخصی تصمیم به ثبت شرکت گرفته باشید.
ثبت شرکت چه قدر طول میکشد؟
ثبت شرکت حدود ۱۵ تا ۳۰ روز کاری بطول میانجامد. البته این مدت زمان دقیق نیست و عوامل زیادی بر آن تاثیرگذارند که میتوانند زمان ثبت شرکت را برای شما کوتاهتر یا یا طولانیتر کند.
انواع شرکتهایی که میتوان ثبت کرد
برای ثبت شرکت ابتدا باید نوع آن را مشخص کنید. نوع شرکت در یکی از دسته بندیهای زیر قرار میگیرد:
شرکت سهامی، شرکت تعاونی، شرکت تضامنی، شرکت نسبی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت مختلط سهامی و شرکت مختلط غیرسهامی. میتوان گفت نکات لازم در مورد تشخیص نوع شرکت براساس تعداد اعضا، سرمایه سهامی بودن و … نوع شرکت مشخص میشود. ثبت شرکت به صورت سهامی خاص و مسئولیت محدود نسبت به انواع دیگر شرکتها از عمومیت بیشتری برخوردار است.
اگر قصد دارید در مزایدات و مناقصات شرکت کنید و از وام بانکی بهره مند شوید شرکتهای سهامی خاص برای شما انتخاب بهتری هستند چون شرکتهای با مسئولیت محدود امکان شرکت در مناقصات دولتی را نداشته و برخی موسسات دولتی یا بانکها به آنها وام و تسهیلات ویژه نمیدهند.
مراحل ثبت شرکت
شرکتهای تجاری مکلفند در مرجع ثبت شرکتها ثبت شوند، شماره ثبت دریافت کنند و شماره ثبت شرکت را در کلیه مکاتبات خود درج نمایند. برای این منظور، ابتدا میبایست مدارک اولیه جهت ثبت شرکت را فراهم نمایند. این مدارک عبارت است از :
- کپی برابر با اصل شناسنامه و کارت ملی تمامی افراد
- گواهی عدم سوء پیشینه برای مدیران و اعضا
- برای شرکت سهامی خاص فیش گواهی ۳۵ درصد واریز سرمایه در یکی از حسابهای در شرف تاسیس نزد شعب بانکهای سراسر ایران
پس از تنظیم مدارک اولیه، نسبت به تکمیل اوراق ثبتی شرکت و ثبت نام در سامانه اداره ثبت شرکتها اقدام نمایید. با توجه به نوع و قالب شرکت، اوراق ثبتی متفاوت میباشد.
مراحل ثبت شرکت در سامانه پس از ثبت و تهیه مدارک اولیه به ترتیب زیر است:
- تکمیل اطلاعات متقاضی (وارد کردن نام، نام خانوادگی، شماره تلفن و.. متقاضی تأسیس شرکت یا مؤسسه، مشخص نمودن تابعیت متقاضی، سمت متقاضی، تکمیل مشخصات شخص امضاء کننده دفتر)
- تکمیل اطلاعات مربوط به نام و اطلاعات شخص حقوقی
- مرحله بعد در ارتباط با موضوع فعالیت شرکت، نوع فعالیت شرکت، تعیین مدت فعالیت مبنی بر محدود یا نامحدود بودن، معلوم نمودن وجود یا عدم وجود مجوز از سازمانها و ارگانهای خاص در صورت نیاز و وارد کردن شماره و تاریخ مجوز در صورت نیاز به مجوز میباشد.
- در صفحه بعد مشخصات پستی شامل، کد پستی و شماره تلفن، پست الکترونیک، شماره دورنگار و نشانی تارنما در صورت نیاز وارد میگردد. همچنین باید نشانی مرکز اصلی به عنوان مبدأ مرسولات پستی معلوم گردد.
- مرحله پنجم در ارتباط با سرمایه شخص حقوقی است.
- پس از پر نمودن سرمایه شخص حقوقی، سمت اشخاص و ارتباط بین اشخاص و شعب شرکت چنانچه شرکت شعبه داشته باشد وارد میگردد.
- سپس اطلاعات سال مالی شرکت را در صفحه بعد وارد نمایید. (روز و ماه شروع سال مالی).
- سپس متن اظهارنامه و اساسنامه شرکت یا مؤسسه را باید وارد نمود.
با تکمیل اطلاعات در سامانهی اداره ثبت شرکتها، کارشناس حقوقی به بررسی اطلاعات وارد شده میپردازد. اگر دارای نقص باشد برای شما در سامانه ابلاغ رفع نقص ارسال میگردد و باید نقص را رفع نمایید و در صورت عدم نقص اطلاعات، اطلاعات شما تایید میشود.
سامانه ثبت شرکت آسان ثبت
پس از پذیرش اینترنتی از طریق سامانه و اخذ تاییدیه پذیرش، باید نسخه اصلی صورت جلسات تنظیمی و ضمائم آنها را از طریق باجههای پست و در پاکتهای مخصوص اداره ثبت شرکتها به صورت سفارشی به آدرس ذکر شده در تاییدیهی پذیرش ارسال نمایید و شماره مرسوله را در سامانه وارد کنید. شما میتوانید وضعیت پرونده خود را در سامانه از طریق کد رهگیری که در ثبت نام اینترنتی به شما اختصاص داده شده است پیگیری نمایید.
اهمیت مدت زمان ثبت شرکت در چیست؟
اهمیت مدت زمان ثبت شرکت میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. برای نمونه ممکن است یکی از دلایل ثبت شرکت گرفتن وام یا تسهیلات باشد که فقط در یک بازه زمانی خاص ارائه میشود یا شرکت ثبت شده باید در فلان مناقصه باشد یا قرارداد خاصی از طرف یک شریک کاری پیشنهاد میشود که شرکت ثبت شده باید برای آن تصمیم گیری کند. مثال دیگر اخذ نمایندگی خارجی است. هر کدام از این موقعیتهای زمانی میتوانند در همان، زمان نقش مهمی ایفا کنند و در صورت نرسیدن به زمان مورد نظر دیگر ثبت شرکت مهم نمیباشد.
به همین دلیل برای ثبت شرکت ابتدا باید نوع را باید مشخص کنید تا بدانید چه نوع شرکتی را با شرکا میخواهید ثبت نمایید. شما میتوانید شرکت مسئولیت محدود ثبت کنید یا شرکت سهامی خاص ثبت نمایید یا بسته به موضوع کاری خود یک موسسه ثبت نمایید یا شرکت تضامنی ثبت کنید که هر کدام شرایط خاص خود را دارد. اگر مشاوره گرفتن صحیح صورت گیرد معمولا ۳ روز این مرحله از ثبت شرکت طول میکشد. این مرحله بسیار مهم میباشد چون باید بدانید چه نوع شرکتی برای فعالیت یا فعالیتهایی که شرکت شما انجام میدهد مناسب میباشد.
معمولا اگر شخص متقاضی خود این کار را انجام دهد طبق آمار از ۴ تلاش، ۳ بار فرآیند ثبت شرکت تکرار میشود که هر بار ۳۰ الی ۴۵ روز زمان از دست میرود. در صورتی که اگر این این اقدام توسط افراد مجرب و کارآزموده انجام گیرد، در کوتاهترین زمان ممکن میتوانید این مسیر را به صورت تخصصی طی کنید.
زمان ثبت شرکت
بعد از این مرحله قراردادی جهت ثبت شرکت تنظیم میشود و پس از امضای آن مدارک لازم که شامل کپی مدارک شناسایی امضا را تهیه مینمایید که معمولا این مرحله از ثبت شرکت نیز ۲ روز زمان میبرد. سپس اطلاعات شرکت در سامانه ثبت شرکتها وارد میشود و اوراق ثبتی مانند اساسنامه ثبت شرکت، اظهارنامه ثبت شرکت، شراکت نامه، ثبت شرکت و صورتجلسات ثبت شرکت تهیه میشود که این مرحله نیز معمولا طی ۲ روز انجام میشود. در این مرحله شرکت در سامانه ثبت شرکتها ثبت میشود و در مرحله بعدی باید نامهای پیشنهادی برای شرکت را اعلام کنید که میتوان گفت تا ۳ روز زمان میبرد. در همین حین اعضا اگر میخواهند کارها سریعتر انجام شود میتوانند اقدام به تهیه گواهی عدم سوء پیشینه از پلیس ۱۰+ کنند. زیرا این مرحله ممکن است تا ۷ روز طول بکشد و شما منتظر تایید نام شرکت باشید.
آکادمی آسان ثبت
اگر میخواهید شرکت سهامی خاص ثبت کنید در طی این ۷ روز، باید نامه بانک به منظور واریز ۳۵درصد سرمایه نقدى شرکت را بگیرید. بعد از اینکه طی مراحل گفته شده و ثبت مدارک و تایید نام شرکت؛ باید پرینت و تایید و امضا اوراق ثبتی را انجام دهید که ۳ روز زمان میبرد. سپس آن مدارک مورد نیاز ثبت شرکت را به اداره ثبت شرکت و موسسات غیر تجاری ارسال میکنید که ۳ روز طول میکشد. اگر تمام مدارک تکمیل و بدون عیب باشد آنگاه روزنامه رسمی چاپ م شود که معمولا ۱۷ روز کاری طول میکشد.
بعد از آن چاپ آگهی ثبت انجام میشود که ۴ روزکاری هم این مرحله طول میکشد. در صورتی که بدانید چه شرکتی میخواهید ثبت کنید و مدارک مورد نیاز را به موقع تهیه نمایید و مدارک کامل باشد و هیچگونه برگشتی در کار نباشد و اشتباهی هم انجام نشود، حدودا ۴۴ روز کاری ثبت شرکت طول میکشد.
در برخی مواقع علت طولانی شدن پروسه ثبت شرکت قطع بودن سایت ثبت شرکتها میباشد یا قوانین ثبت شرکتها تغییر میکند. بهتر است ابتدا اطلاعات خود رادر مورد ثبت شرکت کامل کنید و سپس اقدام کنید زیرا در صورتی که با دانش و آگاهی کم اقدام به ثبت شرکت نمایید ممکن است این زمان به ۶۵ الی ۸۰ روز افزایش یابد.