شرکتهای پیمانکاری در زمینههای گوناگون از ساختمانسازی تا بهرهبرداری از معادن به فعالیت میپردازند. این مجموعهها با در اختیار داشتن نیروی کار متخصص به اشخاص حقیقی و حقوقی خدماترسانی میکنند و در بیشتر مزایدات و مناقصات حضوری فعال دارند. بیشتر شرکتهای پیمانکاری در ایران در حوزه ساختوساز و عملیات عمرانی فعالیت میکنند، اما دامنه فعالیت آنها طبق قانون بسیار گستردهتر از این موارد است. در این مقاله، به فرایند قانونی ثبت شرکت پیمانکاری میپردازیم.
انواع شرکت ساختمانی
شرکتهای ساختمانی و پیمانکاری نیز میتوانند، موضوع فعالیت خود را با عناوین جزئیتر انتخاب کنند. از جمله رایجترین انواع شرکت های ساختمانی و پیمانکاری عبارتاند از:
- شرکتهای عمرانی
- شرکتهای عمرانی راهسازی و ساختمان
- شرکتهای عمرانی مهندسین مشاور و ورزشی
- شرکتهای عمرانی معماری و شهرسازی
- شرکتهای عمرانی خدمات شهری
- شرکتهای عمرانی راهسازی
- شرکتهای عمرانی تاسیسات ساختمان
- شرکتهای عمرانی خدمات شهری و جادهای
- شرکتهای عمرانی خدمات شهری تخصصی
- شرکتهای عمرانی مدیریت عمرانی و مهندسین مشاور شرکتهای عمرانی معماری شهری و دکوراسیون
موضوع فعالیت شرکت پیمانکاری
انواع شرکت های ساختمانی میتوانند در هر یک از موضوعات ذکر شده فعالیت کنند و موضوع خود را در همان زمینه انتخاب نمایند. شرکتها معمولا به مجوز نیاز ندارند ولی در صورتی که هر یک از این موضوعات نیاز به مجوز داشته باشند، پیش از تاسیس باید مجوزهای لازم را دریافت کرده و سپس اقدام به ثبت شرکت کنید. در ادامه چند موضوع فعالیت شرکت ساختمانی را معرفی میکنیم. توجه داشته باشید که میتوانید چند موضوع فعالیت را بهصورت همزمان برای شرکت خود انتخاب کنید.
- طراحی، محاسبه، نظارت فنی و اجرای کلیه پروژههای عمرانی، فلزی، بتنی ابنیه سبک و سنگین
- ساخت راه و باند، سدسازی
- تاسیسات مربوطه نقشه برداری و تسطیح اراضی
- گودبرداری، تزریق سیمان، شمع کوبی و شمعریزی سدهای خاکی و بتنی
- تاسیسات برقی و مکانیکی ساختمانها و کارخانجات صنعتی و نیروگاهها، تولید و انتقال نیرو
- ارائه خدمات فنی، پشتیبانی، مشاوره و طراحی و نگهداری فنی
- نظارت فنی در امر پروژه های تاسیسات برقی و مکانیکی و الکتریکی
- تجهیز و ساخت و نصب و راه اندازی تصفیه خانههای آب و فاضلاب شهری
- جدولبندی و آسفالت خیابانها و معابر
- سنگ کاری، دیوار چینی، زیرسازی و پیادهروسازی معابر، برق کشی صنعتی و خانگی
- مشاوره، طراحی، اجرا، نظارت بر اجرا، دکوراسیون و معماری داخلی اماکن.
- بازسازی و نوسازی منازل و اماکن
- تولید و نصب انواع کاغذ دیواری، دیوارپوش، کفپوش، سقف کاذب، ستون، سقف
- پخش رنگ ساختمان
- اجرای کابینت ام دی اف
شرایط تاسیس شرکتهای پیمانکاری
سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، شرکتهای پیمانکاری را در یازده رشته طبقهبندی کرده است: ساختمان، تاسیساتوتجهیزات، صنعتومعدن، خدمات، راهوترابری، آب، کشاورزی، نیرو، کاوشهای زمینی، ارتباطات و مرمت آثار باستانی. منظور از شرکت پیمانکاری شرکتی است که در اساسنامهاش موضوع فعالیت اصلی آن یکی از این امور قید شده باشد. بنابراین، راهاندازی شرکت پیمانکاری نیازمند داشتن دانش کافی و حضور افراد متخصصی است که آشنایی کامل به قوانین و مقررات آن حوزه داشته باشند.
نوشتهی مرتبط: طبقهبندی شرکتهای پیمانکاری
مجوز شرکتهای پیمانکاری
شرکتهای پیمانکاری باید مجوز تاسیس خود را از سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور دریافت کنند. گفتنی است که تشخیص صلاحیت و صدور گواهینامه پیمانکاران در پایههای مختلف با نظارت گروه امور مشاوران و پیمانکاران انجام میگیرد. ابلاغ آییننامهها و دستورالعملهای این حوزه و رسیدگی به تخلفات پیمانکاران نیز جزو وظایف همین گروه در معاونت نظام فنی و اجرایی است.
استعلام شرکتهای پیمانکاری مجاز
تنها مرجع رسمی برای استعلام قانونی بودن فعالیت شرکتهای پیمانکاری در ایران، «سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور» است. این سامانه زیر نظر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور فعالیت میکند و متعلق به قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران است. مشخصات کامل تمامی شرکتهایی که به صورت قانونی در زمینه امور پیمانکاری فعالیت میکنند در این سایت ثبت شده است و افراد میتوانند به راحتی پیش از بستن هر نوع قراردادی آنها را بررسی نمایند. همچنین به تمامی متقاضیان ثبت شرکت پیمانکاری توصیه میشود پیش از انتخاب نام شرکت و مشخص کردن آدرس دفتر کار خود به جستوجو در این بانک اطلاعاتی بپردازند.
انواع شرکتهای پیمانکاری
بهترین راه برای تاسیس شرکت پیمانکاری، ثبت شرکت سهامی خاص یا ثبت شرکت با مسئولیت محدود است. مناسبترین گزینه برای شما متناسب با نوع فعالیت و اهداف شما تعیین میشود. بنابراین پیش از انتخاب نوع شرکت، توصیه میشود شرایط و ضوابط هر یک از این قالبها را بررسی کنید. باید یادآور شد که متقاضیان ثبت شرکت پیمانکاری برای دریافت مجوز باید به سازمان مدیریت و برنامهریزی مراجعه کنند.
ثبت شرکت پیمانکاری در قالب سهامی خاص
شرکتهای سهامی خاص برای امور گوناگونی تشکیل میشوند که یکی از مهمترین آنها فعالیت در زمینه ساخت ابنیه است. سرمایه این نوع کمپانیها به صورت سهامهایی همارزش درمیآید که قابل داد و ستد در بورس اوراق بهادار نیست ولی به راحتی قابل واگذاری است. یکی از مزایای ثبت شرکت سهامی خاص با موضوع پیمانکاری در ایران این است که الزامی برای تهیه کامل سرمایه نقدی آن وجود ندارد. همچنین شرایطی که برای تاسیس این شرکتها در قانون تجارت ایران در نظر گرفته شده بسیار سادهتر از دیگر انواع کمپانیها است.
مدارک لازم برای ثبت شرکت پیمانکاری سهامی خاص
- کپی کارت ملی و شناسنامه تمامی اعضا
- مشخصات اعضای هیئتمدیره و بازرسان
- تنظیم اساسنامه، اظهارنامه و اقرارنامه
- اخذ مجوز فعالیت از سازمان مدیریت و برنامهریزی استان
توجه داشته باشید که ثبت شرکت پیمانکاری در قالب سهامی خاص به حداقل سه عضو و دو بازرس احتیاج دارد. همچنین حداقل سرمایه اولیه برای تاسیس شرکت سهامی خاص پیمانکاری مبلغ یک میلیون ریال (صد هزار تومان) است که ۳۵ درصد آن باید در حساب شرکت قرار بگیرد.
ثبت شرکت پیمانکاری در قالب مسئولیت محدود
ثبت شرکتهای با مسئولیت محدود با موضوع پیمانکاری در سراسر دنیا بسیار رایج است. تاسیس این کمپانیها با سرمایهای اندک نیز امکانپذیر است اما امکان انتشار اوراق سهام برای آنها وجود ندارد. این نوع شرکتها معمولاً برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر تشکیل میشود و هر کدام از شرکا فقط به میزان سرمایه خود مسئول پرداخت بدهیهای احتمالی خواهند بود. حق رای افراد و میزان سود آنها نیز به نسبت سهم آنها خواهد بود، در حالی که در شرکتهای سهامی خاص تعداد سهام اشخاص تعیینکننده است. ثبت شرکت پیمانکاری با مسئولیت محدود در ایران نیز بسیار متداول است و فعالان این حوزه استقبال گستردهای از آن کردهاند.
مدارک لازم برای ثبت شرکت پیمانکاری با مسئولیت محدود
- کپی شناسنامه و کارت ملی همه اعضا
- تنظیم اساسنامه، اظهارنامه و اقرارنامه
- اخذ مجوزهای لازم از سازمان مدیریت و برنامهریزی استان
توجه داشته باشید که ثبت شرکت پیمانکاری در قالب مسئولیت محدود به حداقل دو عضو احتیاج دارد. همچنین حداقل سرمایه اولیه برای تاسیس شرکت با مسئولیت محدود پیمانکاری یک میلیون ریال (صد هزار تومان) است. گفتنی است که این شرکتها محدودیتی در زمینه فعالیت خود ندارند و میتوانند به راحتی در همه زمینههای مرتبط مثل تاسیسات ساختمانی و تجهیزات صنایع گوناگون کار کنند.
مدت زمان و هزینه ثبت شرکت
ثبت شرکت پیمانکاری در ایران حدوداً دو هفته کاری زمان میبرد. تمامی مدارک پس از تکمیل شدن به اداره کل ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری (sherkat.ssaa.ir) فرستاده میشوند. کارشناسان این مرکز به بررسی مدارک ارسالی میپردازند و در صورت تایید آنها، گواهی آگهی تاسیس شرکت در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار صادر میشود. کمترین هزینه ثبت شرکت پیمانکاری با مسئولیت محدود یا سهامی خاص در سال جاری ۱.۶۰۰.۰۰۰ تومان (شانزده میلیون ریال) است. این مبلغ با در نظر گرفتن حداقل اعضا و حداقل سرمایه محاسبه شده است. گفتنی است که پرداخت مبلغ اضافی هیچ تاثیری در سریعتر طی شدن این روند قانونی و کاهش مدت زمان ثبت شرکت ندارد.
انواع شرکت معماری
معمار تجاری نوعی معمار است که در طراحی پروژههای ساختمانی مانند مغازههای خرده فروشی، برجهای اداری، هتلها، موزهها، بیمارستانها، ساختمانهای عمومی، مراکز دولتی و سایر املاک غیر مسکونی تخصص دارد. شرکتهای معماری مسکونی معمولاً با مشتریان خصوصی و توسعه دهندگان املاک کار میکنند تا خانههای شیک و کاربردی برای صاحبان خانه بسازند.
- معماری مسکونی
- معماری طراحی محیط زیست
- معمار صنعتی
- معماری حفاظتی آثار تاریخی
- معماری منظره
- معماری شهری
- معماری طراحی داخلی
مدتزمان لازم برای ثبت شرکت معماری
- تائید نام ظرف دو روز کاری
- اخذ آگهی تأسیس ظرف ۱۰ روز کاری
- انتشار روزنامۀ رسمی ظرف ۱۵ روز کاری
- انتشار روزنامۀ کثیر الانتشار ظرف ۲۰ روز کاری
- تهیه دفاتر پلمپ ظرف ده روز کاری پس از انتشار روزنامهها
برای محاسبه دقیق هزینههای ثبت شرکت پیمانکاری و آگاهی از مدت زمان مورد نیاز برای انجام این کار روی تصویر زیر کلیک کنید:
پرسشهای پرتکرار پیرامون ثبت شرکت پیمانکاری
شرکت پیمانکاری چیست؟
شرکتهایی که موضوع فعالیتشان امور مربوط به پیمانکاری است و در زمینههایی مثل ساختوساز و تاسیسات مشغول به کار هستند، «شرکت پیمانکاری» نامیده میشوند.
آیا برای ثبت شرکت پیمانکاری باید مجوز داشت؟
بله. متقاضیان تاسیس شرکت پیمانکاری باید برای طی کردن مراحل اخذ مجوز به سازمان مدیریت و برنامهریزی استانها مراجعه نمایند.
چگونه میتوان قانونی بودن شرکتهای پیمانکاری را استعلام کرد؟
سامانه استعلام شناسه ملی سازمان ثبت اسناد تنها منبع قابل استناد برای فعالیت قانونی شرکتها در ایران است.
شرکتهای پیمانکاری چند نوع هستند؟
برای راهاندازی شرکتهای پیمانکاری میتوان هر یک از قالبهای کمپانیهای تجاری را برگزید. با این حال، شرکتهای با مسئولیت محدود و سهامی خاص به دلیل شرایط سادهتری که در قانون برای ثبت آنها در نظر گرفته شده است بهترین گزینه برای راهاندازی کسبوکار در این حوزه محسوب میشوند.
ثبت آنلاین شرکت پیمانکاری به چه ترتیب است؟
موسسه آسانثبت تمام مراحل ثبت قانونی شرکت را به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری برای شما انجام میدهد.