مطابق ماده 144 قانون تجارت ، هر شرکت سهامی باید بازرسین خود را برای یک سال مالی منصوب نماید.
هشدار :
مطابق ماده 259 قانون تجارت در صورت عدم تمدید بازرسان، مجازات کیفری حبس از 2 تا 6 ماه برای مدیرعامل و اعضای هیات مدیره در پی خواهد داشت.
سامانه آنلاین تمدید بازرسان شرکت


اطلاعات بیشتر
این سامانه چه کمکی به من میکند؟
میتوانید با استفاده از این سامانه :
بدون نیاز به مراجعه حضوری و به صورت کاملا آنلاین با داشتن اطلاعات شرکت خود، بازرسین شرکت را برای یک سال مالی تمدید نمایید .
تنها با وارد کردن اطلاعات شرکت و بازرسین، درخواست انتخاب و تمدید بازرسان شرکت را انجام دهید.
در کمترین زمان با اطلاعات شرکت درخواست تمدید بازرسان شرکت را به اداره ثبت شرکتها اعلام کنید.
بدون نیاز به مراجعه حضوری و به صورت کاملا آنلاین با داشتن اطلاعات شرکت خود، بازرسین شرکت را برای یک سال مالی تمدید نمایید .
تنها با وارد کردن اطلاعات شرکت و بازرسین، درخواست انتخاب و تمدید بازرسان شرکت را انجام دهید.
در کمترین زمان با اطلاعات شرکت درخواست تمدید بازرسان شرکت را به اداره ثبت شرکتها اعلام کنید.
مدارک مورد نیاز جهت صورتجلسه تمدید بازرسانِ شرکت چیست؟
1
تصویر شناسنامه و کارت ملی کلیه سهامداران، اعضا هیئت مدیره و بازرسین شرکت (اصلی و علیالبدل)
2 تصویر روزنامه رسمیِ آخرین تغییرات شرکت
2 تصویر روزنامه رسمیِ آخرین تغییرات شرکت
پرسش و پاسخ
مهلت ثبت صورتجلسه مجمع عمومی عادی سالیانه تا چه زمانی است؟
نمونه صورتجلسه تمدید بازرسان:
مدت زمان ثبت صورتجلسه تغییرات سمت بازرسین چقدر است؟
مراحل ثبت صورتجلسه تمدید بازرسان به چه صورت است؟
هزینه ثبت صورتجلسه تمدید بازرسان شرکت چقدر است؟
صورتجلسه تمدید بازرسان باید در چند نسخه تهیه شود؟
بازرسین شرکتها برای چه مدت انتخاب می شوند؟
مدت زمان تایید صورتجلسه تمدید بازرس توسط اداره ثبت شرکتها چقدر است؟ (مدت زمان لازم برای ثبت صورتجلسات تمدید و تایید بازرسین در شرکتها چقدر است؟)
آیا مراحل، مدارک مورد نیاز و بقیهی ابعاد «تمدید بازرس» و «تغییر بازرس» تفاوت دارد؟
چه شرکتهای ملزم به تعیین بازرس هستند؟
آیا انتخاب بازرس در شرکت با مسئولیت محدود هم الزامی است؟
وظایف بازرس در شرکتهای مختلف چیست؟ ۱. نظارت بر عملکرد هیات مدیره و مدیرعامل
2. ماموریت بررسی حسابهای مالی شرکت
۳.ماموریت اطلاعرسانی به مراجع قضایی و سهامداران
۴.بررسی کلیه هزینهها و درآمدهای شرکت و ارائه آنها به سهامداران
آیا بازرسِ شرکت میتواند از از میان اعضای شرکت انتخاب شود؟
انتخاب، تمدید و تغییر بازرس در صلاحیت چه کسانی است؟
بازرس شرکتها چگونه انتخاب میشود؟
محدودیتها در انتخاب بازرس چیست؟
در چه صورت بازرس علیالبدل به کار گرفته میشود؟
مسئولیتهای مدنی بازرسین چیست؟
مسئولیتهای کیفری بازرسین چیست؟
حداکثر تا ۴ ماه پس از پایان سال که در سال جاری (1401) به دلیل شرایط ویروس کرونا تا آخر شهریورماه به مدت ۲ ماه تمدید گردیده است.
اگر از «سامانه هوشمند تمدید بازرس آسانثبت» استفاده میکنید نیاز نیست تا نگران نگارش صورتجلسه بازرسین شرکت خود باشید. این صورتجلسه به صورت اتوماتیک و دقیق توسط سامانه هوشمند تمدید بازرس آسانثبت تولید میشود.
یک تا دو هفته کاری در صورت تکمیل بودن مدارک
با اطلاعات شرکت و کلیه اعضا و بازرسین صورتجلسه جدید تنظیم میشود.
در تهران (به دلیل استفاده از وکیل) هزینه ثبت صورتجلسه تمدید بازرسان ۴۹۰ هزار تومان و در شهرستانهای دیگر (با مراجعه متقاضی به اداره ثبت) ۲۹۰ هزار تومان است.
صورتجلسه تمدید بازرسان در ۲ نسخه تهیه و امضا میشود که یک نسخهی آن به اداره ثبت شرکتها ارسال و نسخه دیگر در مدارک شرکت بایگانی میگردد.
بازرس اصلی و علی البدل هر بار برای مدت یک سال مالی انتخاب میشوند.
برای تایید صورتجلسه بازرسین توسط اداره ثبت شرکتها معمولا به دو هفته کاری زمان نیاز است.
خیر، تفاوتی ندارد. فقط در صورتی که برای سال مالی جدید بازرسین تغییر کنند مشخصات آنها در صورتجلسات تنظیم و اعلام میشود.
شرکتهای سهامی عام و سهامی خاص
در شرکتهای با مسئولیت محدود اگر تعداد سهامداران به بیش از ۱۲ نفر برسد، وجود «ناظر» الزامی میشود. ناظر در شرکتهای مسئولیت محدود بخشی از وضایف بازرس (که در شرکتهای سهامی اجباری است) را بر عهده دارد.
بازرس وظیفه دارد تا درباره صحت مطالب و اطلاعاتی که مدیران در اختیار مجامع عمومی گذاشتهاند اظهار نظر کند و در صورتی که آنان اطلاعاتی بر خلاف واقع در اختیار صاحبان سهام قرار دهند، مراتب را به مجمع عمومی اطلاع دهند. (ماده ۱۴۸ لایحه قانونی ۱۳۴۷)
به موجب قسمت اول ماده ۱۴۸ لایحه اصلاحی ۱۳۴۷، بازرسان مکلفند درباره صحت و درستی صورت دارایی و صورتحساب دوره عملکرد و حساب سود و زیان و ترازنامهای که مدیران برای تسلیم به مجمع عمومی تهیه میکنند اظهار نظر کنند. بنابراین بازرس باید اعداد و ارقام موجود در حسابها را بررسی نماید تا درست محاسبه شده باشد. بررسی اصالت اوراق و اسناد نیز بر عهده او میباشد. یعنی باید بررسی نماید تا مطالب غیر واقعی در اسناد نیامده باشد و یا اوراق مجعول در بین اسناد وجود نداشته باشد.
چنانچه در حسابهای تعیین شده در زمان ثبت شرکت تخلفی احراز شود ، بازرس مکلف است تا به مراجع قضایی اطلاع دهد. این امر باعث دقت هر چه بیشتر مدیر عامل و اعضای هیات مدیره شرکت در رابطه با فعالیتهای آنها در شرکت خواهد بود.
اختیارات بازرس در شرکتهای مختلف چیست؟ بازرس در هر شرکت سهامی کسی است که اختیار نظارت بر عملکرد هیات مدیره و مدیر عامل و تفتیش اعمال و دفاتر و حق هرگونه اظهار نظر در امور جاری و مالی شرکت دارد به طوری که در قانون تجارت پیشین، از بازرس به عنوان «مفتش» نام برده شده بود.
مطابق لایحه اصلاحی قانون تجارت بازرس در شرکتهای سهامی خاص میتواند از اعضاء شرکت باشد ولی در شرکتهای سهامی عام از خارج انتخاب میشوند.
در صلاحیت مجمع عمومی شرکتها است که اعضای آن را سهامداران تشکیل میدهند.
انتخاب بازرس در شرکتها، در مجمع عمومی عادی و طبق قانون انجام میشود. به این صورت که در هر سال یک یا چند بازرس انتخاب میشوند، تا طبق قانون وظایف خود را انجام دهند. در خصوص انتخاب بازرس طبق تبصره ماده ۱۴۴ لایحه قانون تجارت، وزارت امور اقتصادی و دارایی میتواند فهرستی از بازرسان معتمد و متخصص اعلام کند. در این خصوص، قانون تجارت برای انتخاب درست بازرسین شرکت سهامی اهمیت زیادی قائل شده است، در حدی که اگر از بازرسین شرکت، صورت دارایی و ترازنامه و حساب سود و زیان سالانه شرکت را تصویب نکرده و گزارش ارائه دهند، مجمع عمومی حسابهای مالی شرکت را بیاعتبار خواهد دانست. (ماده ۱۵۲ لایحه اصلاحی ۱۳۴۷)
• بازرس نباید دارای سوء پیشینه کیفری باشد. • بازرس نمیتواند عضو هیات مدیره یا مدیرعامل شرکت باشد. • بازرس نمیتواند از خویشاوندان مدیرعامل باشد. • هرکسی که خود یا همسرش از هیات مدیره یا مدیر عامل شرکت حقوق دریافت میکند نمیتواند بازرس باشد.
در شرایطی که بازرس یا بازرسان اصلی به یکی از علت های استعفا، عزل، سلب شرایط یا فوت قادر به ادامه مسئولیت خود نبود، تا پایان دوره موظف وی، عهده دار مسئولیت او گردند.
بازرس یا بازرسین در مواردی که در انجام مسئولیت های خود مرتکب تقصیری گردیده و ضرر و خسارتی را به شرکت و یا اشخاص ثالث وارد نموده باشند مطابق قواعد عمومی مسئولیت مدنی موظف به جبران آن هستند.
چنانچه شخصی با علم بر منع قانونی برای پذیرفتن سمت بازرسی باز هم قبول مسئولیت کند به حبس تادیبی بین دو تا شش ماه یا جزای نقدی یا هردو محکوم خواهد شد. همچنین اگر بازرسین در ارائه گزارش، اشتباه کنند و یا مرتکب تخلفی شوند و یا گزارشی که مغایر با حقیقت است را آگاهانه تایید نمایند، به حبس تادیبی از ۳ ماه تا دو سال محکوم خواهند شد.