loading

لطفا صبر کنید...

سامانه ثبت شرکت سهامی خاص

سامانه ثبت شرکت سهامی خاص

به چه شرکتی شرکت سهامی خاص گفته می‌شود؟ در شرکت سهامی خاص هر فرد به میزان سرمایه‌ی خود مسئولیت دارد و چنین شرکتی به صورت شرکت سهامی خاص ثبت می‌شود. در این نوع شرکت‌ها سرمایه به سهام تبدیل می‌شود و هر شخص به میزان سهام خود در شرکت مسئولیت دارد. حداقل تعداد افراد تشکیل دهنده‌ برای ثبت شرکت سهامی خاص، ۳ سهامدار (که اعضای هیئت‌مدیره نیز محسوب می‌شوند و یکی از آنها مدیرعامل، نفر دیگر رئیس هیئت‌مدیره و دیگری عضو هیئت‌مدیره است) و ۲ بازرس می‌باشند.
نکته‌ی قابل توجه در نام گذاری این گونه شرکت‌ها این است که حتما باید قبل یا بعد از اسم شرکت عنوان سهامی خاص ذکر شود. در شرکت‌های سهامی خاص، سهامداران و بازرسان به هیچ عنوان نباید نسبت فامیلی داشته باشند. یکی از قوانینی که در همه‌ی شرکت‌های سهامی خاص رعایت می‌شود این است که باید 35 درصد از میزان سرمایه شرکت در یکی از بانک‌های کشور در حسابی که به نام شرکت است بلوکه شود که این وجه پس از چاپ آگهی در روزنامه رسمی قابل برداشت می‌باشد. حداقل سرمایه‌ای که برای یک شرکت سهامی خاص لازم است مبلغ یک میلیون ریال می‌باشد.

ثبت شرکت در مشهد

اظهارنامه ثبت شرکت سهامی خاص

بر اساس ماده ۷ قانون تجارت مواردی که درج آن‌ها در اظهارنامه شرکت سهامی الزامی است که به شرح بیان شده است:
● اظهارنامه شرکت نیز همچون اساسنامه بایستی حاوی نام شرکت آدرس شعبه مرکزی و سایر شعبات آن، زمینه فعالیت شرکت و مشخصات کامل موسین شرکت باشد.
● مبلغ سرمایه شرکت بایستی در اظهارنامه ثبت و مقدار نقد و غیر نقد آن به تفکیک ذکر شود.
● تعهد سهام با نام و همچنین بی نام سهامداران و مبلغ اسمی سهام شرکت بایستی مشخص و در اظهارنامه قید شوند.
● میزان مبلغی که هر یک از موسسین متعهد به پرداخت آن شده اند به همراه نام بانک و شماره حسابی که وجوه پرداختی در آن واریز شده است باید در اظهارنامه شرکت ذکر شود.
● به عنوان مورد آخر، آورده غیر نقد شرکت و توضیح و مشخصات آن است که باید در اظهارنامه شرکت جهت اطلاع ذکر شود.
نکات قابل توجه در ثبت شرکت سهامی خاص :
1- اساسنامه شرکت که باید به امضای کلیه سهامداران رسیده باشد.
2. در صورت جلسه‌ای که به امضای کلیه سهامداران رسیده است، انتخاب اولین مدیران و بازرس یا بازرسان شرکت باید قید شده باشد.
3- قبول سمت مدیریت و بازرسی با رعایت ماده ۱۷ قانون تجارت
4- ذکر نام روزنامه کثیرالانتشار که هرگونه آگهی راجع به شرکت تا تشکیل اولین مجمع عمومی عادی در آن منتشر خواهد شد.
از آن جا که طرح و تصویب اساسنامه و انتخاب مدیران و بازرسان و تعیین روزنامه و تنظیم اظهارنامه و ... لزوماَ باید توسط کلیه موسسین انجام گیرد چنین استنباط می‌شود که در شرکت‌های سهامی خاص کلیه تصمیمات در بدو تاسیس باید به اتفاق آراء اتخاذ گردد.

پایه‌های اصلی شرکت سهامی خاص

هیئت مدیره:
هیئت مدیره یا مدیران هر شرکت سهامی خاص، نماینده قانونی آن شرکت بوده و اداره امور شرکت را به عهده خواهد داشت.
اولین هیئت مدیره در مجمع عمومی موسس، و هیئت مدیره‌های بعدی را مجمع عمومی عادی سالیانه انتخاب می‌نماید. اعضاء هیئت مدیره از بین صاحبان سهام انتخاب می‌شوند و مدت خدمت آن‌ها به میزان مدت قید شده در اساسنامه شرکت می‌باشد. این مدت در هر صورت نمی‌بایست از دو سال تجاوز نماید. البته انتخاب مجدد آن‌ها با تصویب مجمع عمومی بلامانع می‌باشد. هیئت مدیره یا هر یک از مدیران توسط مجمع عمومی قابل عزل هستند، بنابراین هر زمان که مجمع عمومی تصمیم بگیرد، برکنار می‌شود.
اشخاص حقوقی را نیز می‌توان برای عضویت در هیئت مدیره شرکت مانند اشخاص حقیقی به عضویت هیئت مدیره انتخاب نمود. در این صورت ضمن آنکه شخص حقوقی دارای همان مسئولیت‌های مدنی شخص حقیقی عضو هیئت مدیره می‌باشد، می‌بایست یک نفر را به نمایندگی دائمی خود برای انجام وظایف مدیریت معرفی نماید.
مدیر عامل:
هیئت مدیره شرکت می‌بایست یک نفر شخص حقیقی را از بین اعضاء خود یا از خارج به عنوان مدیر عامل انتخاب نماید. مدیر عامل نمی‌تواند به طور هم زمان به عنوان رئیس هیئت مدیره شرکت انتخاب شود، مگر آنکه سه چهارم آراء حاضر در مجمع عمومی عادی این امر را تصویب نماید.
مدیر عامل شرکت در حدود اختیاراتی که توسط هیئت مدیره به او تفویض شده است، نماینده شرکت محسوب شده و از طرف شرکت حق امضاء خواهد داشت. هیچکس نمی‌تواند در یک زمان مدیر عامل بیش از یک شرکت باشد.
بازرس یا بازرسان:
برای نظارت بر اعمال هیئت مدیره و همچنین اطلاع مجمع عمومی از امور جاری از جمله عملیات مالی شرکت، همه ساله در مجمع عمومی عادی، بازرس یا بازرسین برای مدت یک سال انتخاب می‌شوند که انتخاب مجدد آن‌ها بلامانع می‌باشد.
اشخاص ذیل را نمی‌توان به عنوان بازرس انتخاب نمود:
1- محجورین، ورشکستگان، محکومین دادگاه‌ها در ایام محرومیت از حقوق اجتماعی.
2- مدیران و مدیر عامل شرکت و بستگان نزدیک آن‌ها.
3- هر شخصی که خود یا همسرش به طور موظف حقوق بگیر مدیران و مدیر عامل شرکت باشد.

انتخاب نام برای شرکت سهامی خاص

به جهت انتخاب نام شرکت‌های سهامی خاص مانند ثبت دیگر شرکت‌ها باید به نکاتی توجه داشته باشید:
1. نام شرکت سهامی خاص بایستی سه سیلابی باشد.
2. هر سیلاب از نام شرکت به طور مستقل دارای معنا باشد و این موضوع در لغت نامه دهخدا به صورت مستند موجود باشد.
3. نام شرکت بایستی ریشه فارسی (نه لاتین) داشته باشد و همچنین عدد نباشد.
4. مشابه آن پیش از این ثبت نشده باشد.
5. مطابق با شئونات اسلامی باشد.
6. همچنین به یاد داشته باشید که پیش از اقدام به ثبت در سامانه، بایستی ۵ اسم سه سیلابی آماده کرده باشید و آنها را به ترتیب اولویت وارد سیستم کنید تا با انجام بررسی‌های لازم یکی از آنها مورد تایید واقع شوند.
انتخاب نام برای شرکت دارای نکات ریز و درشت فراوانی می‌باشد که ممکن است یک فرد معمولی از آنها بی اطلاع و یا در آن زمینه تخصص کافی را نداشته باشد.

مدارک مورد نیاز ثبت شرکت سهامی خاص

● اساسنامه شرکت سهامی خاص (دو نسخه)
● اظهارنامه شرکت سهامی خاص (دو نسخه)
● صورت‌جلسه با امضای کلیه موسسان (دو نسخه)
● اقرارنامه بازرسان مبنی بر نداشتن نسبت فامیلی با اعضا
● اقرارنامه مدیران شرکت مبنی بر ممنوع نبودن فعالیت‌های تجاری آنها طبق قانون
● اطلاعات کامل شرکت (اعم از نام شرکت و آدرس آن، موضوع فعالیت شرکت، میزان سرمایه و درصد سهام هر یک از شرکا، و عنوان شغلی هر یک از اعضا)
● گواهی بانکی و فیش واریزی دست‌کم 35 درصد از سرمایه اولیه شرکت (در حسابی به نام شرکت با عنوان «شرکت سهامی خاص در شرف تاسیس»)
● مجوز فعالیت از مراجع قانونی ذی‌ربط (در صورتی که فعالیت مورد نظر به مجوز قانونی نیاز دارد)
● نام و مشخصات مدیران و بازرسان شرکت و قبول کتبی سمت مدیریت و بازرسی
● شناسنامه و کارت ملی همۀ اعضای هیئت‌مدیره، سهامداران و بازرسان

مراحل ثبت شرکت سهامی خاص

انتخاب نام: اولین گام در جهت ثبت شرکت سهامی خاص انتخاب نام آن می‌باشد. نام‌گذاری شرکت مقررات روشنی دارد که مهم‌ترین آنها فارسی بودن و تکراری نبودن نام انتخابی است. تشکیل مجمع عمومی موسسین سهامی خاص بهترین راه برای مشخص کردن اسم شرکت و سمت افراد و آماده کردن مدارک است. قابل ذکر است تشکیل مجمع عمومی موسس طبق ماده ۸۲ قانون الزامی نیست.
۲. تهیه و تنظیم اساس‌نامه: تنظیم اساس‌نامه شرکت سهامی خاص را می‌توان مهم‌ترین مرحله ثبت قانونی بیان کرد. تمام اطلاعات شرکت باید به طور دقیق در اساس‌نامه ذکر شود. تابعیت شرکت، دارندگان حق امضا و وظایف اعضا نیز در همین سند مشخص می‌شوند. گفتنی است که برای ثبت شرکت سهامی خاص نیازی به تنظیم شرکت‌نامه نیست.
۳. تنظیم اظهارنامه: از دیگر مراحل مهم می‌توان به تنظیم اظهارنامه شرکت سهامی خاص طبق ماده هفتم قانون تجارت ایران اشاره نمود که الزامی می‌باشد. این سند باید در بردارنده تعهدات مالی شرکت و شرکا باشد. تفکیک دارایی‌های نقدی و غیرنقدی شرکت و قیمت‌گذاری آورده‌های غیر منقول مثل خودرو و ملک در این سند انجام می‌گیرد. اگر سرمایه شرکت به طور کامل فراهم نشده است، میزان تعهد پرداخت هر یک از شرکا باید جداگانه معین شود. نام بانک و شماره حسابی که وجوه پرداختی در آن واریز می‌شود نیز باید درج شود.
گفتنی است که طبق ماده پنجم قانون، سرمایه شرکت سهامی خاص در موقع تاسیس نباید از یک میلیون ریال کمتر باشد. همچنین مطابق با ماده ۲۱، شرکت‌های سهامی خاص نمی‌توانند سهام خود را برای پذیره‌نویسی یا فروش در بورس اوراق بهادار یا توسط بانک‌ها عرضه نمایند و یا به انتشار آگهی و اطلاعیه و یا هر نوع اقدام تبلیغاتی برای فروش سهام خود مبادرت کنند.
۴. امضای اوراق و تشکیل پرونده رسمی: گام بعدی راه‌اندازی شرکت در ایران تشکیل پرونده رسمی است. پس از تکمیل مدارک شرکت سهامی خاص، باید به سایت اداره ثبت شرکت‌ها و یا سامانه‌های موسسات ثبتی مجاز رجوع کرد. پس از پر کردن درخواست تاسیس شرکت سهامی خاص، باید همۀ اسناد و ضمیمه‌های آنها را در پاکت مخصوص پستی به اداره کل ثبت شرکت‌ها ارسال نمود. کارشناسان این مرکز مدارک ارسالی شما را بررسی می‌کنند و اگر کاستی یا اشتباهی در آنها مشاهده کنند، آنها را بازمی‌گردانند. پس از رفع نواقص، پرونده شما دوباره به جریان می‌افتد تا اینکه در نهایت گواهی ثبت شما صادر شود.
۵. انتشار آگهی تاسیس شرکت: انتشار آگهی در روزنامه رسمی و چاپ آگهی در روزنامه کثیرالانتشار آخرین گام ثبت شرکت سهامی خاص در کشور است. روزنامه کثیرالانتشار که آگهی‌های شرکت تا زمان تشکیل اولین مجمع عمومی عادی در آن منتشر می‌شوند باید از قبل انتخاب شده باشد. گفتنی است که پس از نهایی شدن مراحل گفته شده، باید ظرف حداکثر دو ماه برای تعیین حوزه مالیاتی، اخذ کد اقتصادی و پلمپ دفاتر تجاری اقدام نمود. همچنین ثبت تغییرات شرکت سهامی خاص در هر زمانی نیاز به طی کردن همین روال قانونی دارد.
تفاوت شرکت‌های سهامی خاص با مسئولیت محدود در چیست؟
همانطور که در ابتدا اشاره شد شرکت‌های سهامی خاص باید حداقل سه عضو داشته باشند. تعداد عضو در شرکت‌های با مسئولیت محدود متفاوت است و تعداد عضو برای تاسیس شرکت فرق می‌کند.
تفاوت دیگر این دو نوع شرکت تجاری در میزان سرمایه شرکت در هنگام تاسیس شرکت می‌باشد. میزان سرمایه‌ای که در حساب شرکت واریز می‌شود در این دو شرکت با یکدیگر متفاوت می‌باشد. به طور کلی شرکت‌ها با یکدیگر تفاوت‌های زیادی دارند. به همین دلیل به دو دسته شرکت‌های سهامی خاص و شرکت‌های با مسئولیت محدود تقسیم شده‌اند.

مشخصات کلی آگهی دعوت سهامی خاص

🖎 در آگهی دعوت مجامع عمومی نام کامل شرکت ذکر شده باشد .
🖎 در آگهی دعوت سهامی خاص یا آگهی دعوت شرکت سهامی عام الزاما ذکر شده باشد. (رعایت تبصره ماده 4 لایحه اصلاحی قانون تجارت )
🖎 در آگهی دعوت سهامی خاص مجامع عمومی شماره ثبت ذکر شود . ( رعایت ماده 220 قانون تجارت )
🖎 در آگهی دعوت سهامی خاص دستور جلسه به صورت مصرح بیان؛ و تاریخ و ساعت تشکیل جلسه ذکر شود .
🖎 محل تشکیل جلسه مجمع می‌بایستی به صراحت در آگهی دعوت قید گردد .
🖎 آگهی دعوت سهامی خاص می‌بایستی دارای مقام دعوت کننده باشد .
🖎 آگهی دعوت باید در روزنامه کثیر الانتشار شرکت چاپ و منتشر شده باشد .
🖎 اگر در شرایطی دو مجمع عمومی ( عادی و فوق العاده ) که دارای صلاحیت جداگانه و اختصاصی می‌باشند، در یک روز تشکیل می‌گردند؛ می‌بایستی ساعت تشکیل مجزا و دستور جلسه مشخص ومصرح بیان شده باشد و صورتجلسات مجزا نیز به تبع آن تنظیم و ارائه گردد .
🖎 در مواقعی که کلیه صاحبان سهام در مجمع حاضر باشند نشر آگهی و تشریفات دعوت الزامی نیست .
🖎 هر گاه در مجامع عمومی تمام موضوعات مندرج در دستور مجمع مورد اخذ واقع نشود، هیئت رئیسه مجمع با تصویب مجمع عمومی می‌تواند اعلام تنفس نموده و تاریخ جلسه بعد را که نباید دیرتر از دو هفته باشد، تعیین نماید، به جهت تمدید جلسه نیازی به آگهی دعوت مجدد نیست .
🖎 چنانچه در متن آگهی دعوت سهامی خاص محل تشکیل اقامتگاه و یا مرکز اصلی شرکت ذکر شده باشد می‌بایستی با متن صورتجلسه مطابق باشد .
🖎 تشکیل مجامع عمومی در محل شرکت الزامی نیست .
🖎 چنانچه در متن آگهی دعوت سهامی خاص نشانی کامل ذکر شده باشد بطوری که نام کامل ساختمان و یا کارخانه به صراحت بیان شده باشد و سهوا مغایرت در شماره پلاک در متن صورتجلسه بیان گردد، با توجه به قرینه‌ای که وجود دارد، اشتباه موثر تلقی نمی‌گردد و مانع ثبت صورتجلسات نمی‌شود .

ثبت شرکت سهامی خاص اصولا برای چه نوع شرکت‌هایی ثبت می‌شود؟

ثبت شرکت عمرانی - شرکت‌های نفتی - شرکت‌های پتروشیمی - شرکت‌های تولیدی - شرکت‌های بورس - شرکت‌های دولتی

آیا ثبت شرکت سهامی خاص مدرک تحصیلی نیاز دارد؟

خیر، شما برای ایجاد و راه اندازی شرکت سهامی خاص طبق قانون نیاز به مدرک تحصیلی خاصی نیاز ندارید

آیا باید پولی در بانک بلوکه کنیم؟

بله، شما در زمان درخواست ثبت شرکت باید مبلغی معادل 35 درصد سرمایه اولیه شرکت را نزد بانک بلوکه کنید که پس از ثبت شدن شرکتتان این پول را می توانید برداشت کنید.

side
این مدت برای همه پرونده‌ها یکسان نیست؛ اما معمولا تنها بین 7 تا 14 روز کاری زمان می‌برد.
به لطف راه‌اندازی سایت ثبت شرکت ها، ورود اطلاعات اولیه به صورت آنلاین و غیر حضوری انجام‌پذیر است. اما ارسال مدارک به اداره و دریافت آگهی تاسیس شرکت حضوری انجام می‌شود. شما می‌توانید صفر تا صد پرونده خود را به وکلای خبره «آسان‌ثبت» بسپارید تا کل این فرآیند را غیر حضوری جلو ببرید و به پایان برسانید.
مدارک لازم بسته به نوع شرکت متغیر است. پرتقاضاترین نوع شرکت نوع مسئولیت محدود است که با کارت ملی و شناسنامه اعضا قابلیت ثبت دارد.
در موضوعات عادی، شرکت‌ها به مجوز احتیاج ندارند و پس از تاسیس می‌تواند فعالیت خود را شروع کنند. اما برخی موضوعات خاص‌تر به مجوز ارگان‌های مربوطه احتیاج دارند.
هنگام ثبت شرکت ارائه آدرس اداری تجاری و قابل بازدید الزامی نیست. اما در ادامه برای تشکیل پرونده مالیاتی ممکن است کارشناسان مالیاتی این آدرس را بخواهند.
برای شرکت مسئولیت محدود حداقل دو عضو کفایت می‌کند. برای شرکت سهامی خاص اما این تعداد حداقل پنج است، سه نفر اعضا و دو نفر بازرس. تعداد اعضای باقی شرکت‌ها نیز به نوع آنها وابسته است و در راهنمای ثبت شرکت به آنها پرداخته‌ایم.
حداقل سرمایه برای اینکار یک میلیون تومان است؛ اما به هیچ عنوان توصیه نمی‌کنیم شرکت‌تان را با این مقدار سرمایه تاسیس کنید. جهت اطلاعات بیشتر درباره سرمایه مطلوب برای هرنوع شرکت با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
این هزینه از چندین بخش تشکیل شده که معمولا همگی حداقل به طور سالانه تغییر می‌کنند. ریز هزینه‌های تاسیس شرکت را در مطلب بررسی کرده‌ایم.

ثبت نظرات و انتقادات

نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

نام و نام خانوادگی
شماره موبایل
متن نظر

اقامحمدتاجیکی

1401/11/03 05:06:58

سلام خوبی میگم اتباع خارجی هم میتواند ثبت شرکت کنه یانه ایران به دنیا آمد داری پاسپورت اقامت ایران زیر نظر ناجا هستم اگر میشه برام بگید

پاسخ آسان ثبت

سلام وقتتون بخیر ،؛بله شماره فراگیر داشته باشن میتونن ثبت انجام بدن برای مشاوره میتونید با شماره 02143498 داخلی 213 تماس بگیرید

روح الله انتظاری مرکید

1401/09/07 21:47:32

با سلام به مبلغ ۸۷۰۰۰۰۰ریال خورده ای بابت ثبت شرکت واریز نمودیم کی در روزنانه انتشار خواهد شد فاکتور مبلغ واریزی را از کجا بگیریم

پاسخ آسان ثبت

سلام.وقت بخیر لطفا جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره های 43498-021 تماس بگیرید تا کارشناسان آسان ثبت شما را راهنمایی کنند

سیدحامد مناقب

1401/07/12 15:17:37

سلام در صددم یک شرکت خدماتی (نظافتی) ثبت کنم . انجام کار ، صفر تا صد و تحت انعقاد یک قرارداد . (جسارت مرا ببخشید چون قبلا شرکتی مشابه کلاه سرم گذاشت) چقدر زمان میبرد ؟ چقدر هزینه میبرد ؟ ممنون

پاسخ آسان ثبت

سلام.وقت بخیر لطفا جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره های 43498-021 تماس بگیرید تا کارشناسان آسان ثبت شما را راهنمایی کنند

2268968480

1401/07/12 12:54:31

سلام

پاسخ آسان ثبت

محدثه یوسفی

1401/07/10 13:10:33

سلام وقتتون بخیر لیسانس رشته گرافیک هستم میخوام شرکت تبلیغاتی بزنم و نیاز به راهنمایی بیشتر دارم

پاسخ آسان ثبت

سلام.وقت بخیر لطفا جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره های 43498-021 تماس بگیرید تا کارشناسان آسان ثبت شما را راهنمایی کنند

مهدی

1401/06/26 08:04:29

باسلام-نحوه اخذکارت بازرگانی ومدارک مورد نیازوهمچنین هزینه تمام شده جهت اخذکارت رواعلام بفرماییدباتشکر

پاسخ آسان ثبت

سلام.وقت بخیر لطفا جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره های 43498-021 تماس بگیرید تا کارشناسان آسان ثبت شما را راهنمایی کنند

احمد ضیایی

1401/06/23 04:23:38

با سلام و خسته نباشید ایا میشود با یک اسم چند تا شرکت ثبت کرد و هزینه ثبت شرکت چقدر هست ممنون با مسولیت محدود

پاسخ آسان ثبت

سلام.وقت بخیر لطفا جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره های 43498-021 تماس بگیرید تا کارشناسان آسان ثبت شما را راهنمایی کنند

علی محمدی

1401/06/20 09:30:05

سلام لطفا شرایط و یا سامانه ثبت نام شرکت را جهت بررسی و سرچ نام مورد نظر اعلام بفرمایید .با بهترین ارزوها برای شما

پاسخ آسان ثبت

سلام.وقت بخیر لطفا جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره های 43498-021 تماس بگیرید تا کارشناسان آسان ثبت شما را راهنمایی کنند

بشیر بشیر پرچین سفلی

1401/06/19 15:22:00

عالی

پاسخ آسان ثبت

سپاس از انتخاب شما

محمدرضاعباسی

1401/06/14 19:19:45

ثبت شرکت

پاسخ آسان ثبت

سلام.وقت بخیر لطفا جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره های 43498-021 تماس بگیرید تا کارشناسان آسان ثبت شما را راهنمایی کنند