پس از ثبت شرکت، شرکتها میتوانند به دلایل مختلفی، تغییراتی را در مواردی از اساسنامه و یا هر آنچه مربوط به شرکت است ایجاد کنند. ثبت تغییرات شرکت و انتشار آگهی آن نیز مانند ثبت خود شرکت الزامی است. منظور از تغییرات و تصمیمات شرکتها، تمامی تغییرات و تصمیمات شرکت است که طی مجمع عمومی عادی یا مجمع عمومی فوق العاده یا در جلسات هیأت مدیره بنا به ضرورتهایی صورت میگیرد.
ثبت تغییرات زیر در شرکتها بر اساس ماده ۲۰۰ قانون تجارت، الزامی است:
الف- تغییر اساسنامه
ب- تمدید مدت شرکت، علاوه بر مدت مقرر
ح- انحلال شرکت، حتی در مواردی که انحلال به واسطهی انقضای مدت شرکت صورت گیرد.
د -تعیین کیفیت تفریغ حساب یا تبدیل شرکا یا خروج بعضی از آنها از شرکت.
ه -تغییر اسم شرکت
و- بر اساس ماده ۵۸ قانون تجارت در بند نهم نظامنامهی قانون تجارت، علاوه بر موارد بالا، تغییر مدیر یا مدیران شرکت هم افزوده شده است.
ثبت تغییرات شرکتها مستلزم تنظیم و ارائه صورتجلسه متناسب با موضوع تغییرات و ارائه آن به مرجع ثبتی است. اداره کل شرکتها در صورت صحت صورتجلسه و رعایت کردن کلیه اصول و قواعد قانونی آن و مطابقت موارد آن با پروندهی اصلی، آگهی تغییرات ثبتی را صادر نموده که در روزنامه رسمی و محلی اطلاع رسانی شود.
- خانه
- »
سامانه آنلاین تغییرات شرکتها
تغییرات شرکت چگونه انجام میشود؟
● عوض کردن نام شرکت
تغییر نام یکی از انواع تغییرات شرکت که در ابتدا ذکر شده است. افرادی که تمایل دارند چنین اقدامی انجام دهند، باید ابتدا جلسهای با حضور اعضا تشکیل دهند و در این مورد بحث کنند. در ادامه باید صورتجلسهای تنظیم شود و به امضای افراد حاضر برسد. پس از اینکه صورتجلسه به امضای مجمع عمومی رسید، باید مدارک مورد نیاز به منظور تغییر نام شرکت به اداره ثبت شرکتها ارائه شود.
لازم به ذکر است در تغییر نام شرکت باید عنوان تضامنی، نسبی و مسئولیت محدود شرکت آورده شود. ضمن اینکه اعضای شرکتهای تضامنی و نسبی باید به ذکر نام یکی از اعضا در کنار عنوان شرکت نیز توجه داشته باشند.
● عوض کردن زمینه فعالیت شرکت
هر شرکتی با توجه به یک هدف خاص تاسیس شده است. اما میتوان بنا بر صلاح دید اعضای شرکت این هدف را تغییر داد و زمینه فعالیت تازهتر و متناسبتری برای آن در نظر گرفت. افرادی که تمایل دارند تا حوزه فعالیتی و موضوع فعالیت شرکتشان را تغییر دهند و یا بخشی از آن را حذف کنند، باید قبل از هرچیزی مجمع عمومی تشکیل دهند تا اعضا در مورد این مسئله اظهار نظر کنند و در ادامه به یک نتیجه واحد برسند. در صورتی که اعضا با یکدیگر هم نظر باشند، باید صورتجلسهای تحت عنوان تغییر موضوع فعالیت تنظیم شود که در آن سهم تمامی سهامداران ذکر شود. این صورتجلسه در ادامه به امضای اعضا خواهد رسید.
● تغییر دادن محل شرکت
قبل از هر چیز باید به این نکت اشاره کرد که به حهت تغییر نشانی شرکت، باید مجمع عمومی نظر قطعی را اعلام کنند. البته لازم به ذکر است که بر طبق قانون، هیئت مدیره شرکتهای سهامی خاص و مسئولیت محدود به عنوان مسئول نهایی جا به جایی شرکت اعلام شده است. بدین ترتیب هیئت مدیره میتواند هر محلی را که مناسب میداند، به عنوان محل جدید شرکت انتخاب نماید.
شرکتهای سهامی که قصد تغییر محل شرکت را داشته باشند، باید جلسهی مجمع عمومی تشکیل دهند و در صورت رضایت هیئت رئیسه، صورتجلسهای را به امضای تمامی اعضا برسانند.
● تغییر در سرمایه و سهام
از دیگر تغییراتی که در شرکتها صورت میگیرد، تغییر دادن سرمایه و سهام شرکت به حساب میآید که بدین منظور باید باز هم از هیئت رئیسه کمک گرفته شود. چنانچه شرکتی تمایل داشته باشد تا سهام و سرمایه خود را افزایش دهد، باید جلسهای با حضور هیئت مدیره تشکیل دهد تا در این زمینه تصمیم گیری لازم اتخاذ شود. در صورتی که توجیهی منطقی برای افزایش سهام وجود داشته باشد، هیئت مدیره گزارشی مالی از آغاز سال را درخواست خواهد کرد. پس از ارائه گزارش، بازرسان در مورد گزارش تحقیق و بررسی خواهند کرد و نظرات خود را به هیئت مدیره انتقال میدهند.
در صورتی که شرکت مزبور سهامی خاص باشد، باید پس از توافق هیئت رئیسه آگهی در روزنامههای کثیرالانتشار نشر پیدا کند. سپس بر طبق این آگهی سهام جدید شرکت به فروش خواهد رسید. اما در صورتی که شرکت مورد نظر از دسته سهامی عام باشد، باید به منظور فروش سهام آگهی در روزنامههای معتبر به چاپ برسد و در ادامه از سهامداران بینام خواسته شود تا در بازه زمانی مشخص به منظور اخذ گواهینامه حق خرید سهام اقدام نمایند.
● افزایش سرمایه شرکتها
زمانیکه شرکت برای پاسخگویی به نیازها و گسترش فعالیتهای خود به منابع مالی جدید نیاز داشته باشد، با پیشنهاد هیئت مدیره(سهامداران) شرکت جهت تامین منابع مورد نیاز اقدام به افزایش سرمایه میکند تا سرمایه شرکت به میزان مورد نظر افزایش یابد.افزایش سرمایه از طریق انتشار سهام جدید یـا بـالا بـردن مبلغ اسمی سهام موجود، صورت میگیرد.
● کاهش سرمایه شرکتها
کاهش سرمایه نوع دیگری از تغییر در سرمایه شرکت به شمار میآید. کاهش سرمایه نیز، هم در شرایطی که شرکت در شرایط ناخوشایندی قرار دارد مفید است و هم در شرایطی که شرکت در حال سوددهی میباشد. شرکت به دلیل ضررهای وارد شده قسمتی از سرمایه خود را از دست داده و تا آن ضرر جبران نشود تقسیم سود غیرممکن میباشد که با این کاهش سرمایه سهامداران میتوانند در صورت سود دهی شرکت سود را میان خود تقسیم کنند.
● پیگیری تغییرات مدیریتی شرکت
افزایش یا کاهش مدیران یک شرکت از رایجترین تغییرات شرکت به حساب میآید. پیگیری این تغییر بسیار ساده است. فقط کافیست تا جلسهای با حضور هیئت مدیره تشکیل شود و اعضا در مورد افزایش یا کاهش مدیران تصمیم گیریهای لازم را انجام دهند.
● عوض کردن تابعیت شرکت
دقت داشته باشید در زیرمجموعههای تغییرات شرکتها، تغییر تابعیت شرکت نیز به چشم میخورد. بر اساس قانون، شرکتها به عنوان یک شخصیت حقوقی شناخته میشوند. به همین جهت باید تابعیتی برای آنها در نظر گرفته شود. لازم به ذکر است که چنین اختیاری به شرکتهای سهامی داده نشده است و مجمع عمومی هیچ گونه اختیاری در این زمینه ندارند. اما در مقابل شرکتهای مسئولیت محدود میتوانند ضمن تشکیل جلسهای با حضور شرکا درباره تغییر تابعیت شرکت به یک نتیجه واحد برسند.
تغییرات شرکت در مجامع و صورت جلسات مختلفی از قبیل موارد اشاره شده تنظیم میشود:
● مجمع عمومی عادی.
● مجمع عمومی فوق العاده.
● هیأت مدیره.
در ادامه به صورت مختصر به وظایف هر یک از آنها میپردازیم.
● مجمع عمومی عادی
وظایف مجمع عمومی عادی به قرار ذیل است:
● تعیین خط مشی شرکت و رسیدگی و اتخاذ تصمیم راجع به کلیه امور شرکت (غیر از آنچه که در صلاحیت مجمع عمومی موسس یا فوق العاده است).
● رسیدگی به ترازنامه مالی (سود و زیان) شرکت در سال قبل، صورت دارایی و مطالبات، دیون شرکت و صورتحساب دوره عملکرد و سالانه شرکت.رسیدگی مزبور پس از استماع گزارش مدیران و بازرس یا بازرسان خواهد بود.
● انتخاب مدیران و بازرس یا بازرسان
● تصویب ترازنامه و دستور تقسیم سود بین صاحبان سهام
● تعیین روزنامه کثیرالانتشاری که آگهیها و اطلاعیههای شرکت تا مجمع عمومی عادی سال بعد در آن انتشار خواهد یافت.
مجمع عمومی فوق العاده
● تغییر در مواد اساسنامه (نظیر تغییر در نام شرکت؛ تغییر در موضوع شرکت؛ تغییر محل شرکت)
● افزایش یا کاهش سرمایه
● تغییر در عده مدیران و مدت خدمت آنها و تعیین و یا تمدید بازرسان
● اجازه صدور اوراق قرضه
● ایجاد سهام ممتازه
● انحلال شرکت
تغییرات از طریق هیئت مدیره شرکت
هیئت مدیره کیست و چه وظایفی دارد؟ با توجه به قانون کسانی که سهام برای شرکت ارائه میدهند را هیئت مدیره گویند. رئیس هیئت مدیره از طریق سهامداران با تصمیم و رضایت خودشان حداقل به مدت دوسال انتخاب میشود. هیئت مدیره وظیفه دارد که یک نفر رئیس و یک نفر نایب رئیس انتخاب کند.
وظایف هیئت مدیره به شرح زیر است:
● هیئت مدیره وظیفه دارد که هر ۶ ماه یکبار میزان دارایی و قروض شرکت را به به بازرسان شرکت تحویل دهد.
● مدیر عامل و اعضاء هیئت مدیره نمیتوانند بدون اجازه هیئت مدیره در معاملات شرکت دخالت نمایند. اگر معاملات بدون اجازه هیئت مدیره انجام گیرد میتوان این معاملات را باطل نمود.
● بعد از انتخاب شدن هیئت مدیره، مدیر باید سمت خود را قبول کند.
● مدیر عامل و مدیران نمیتوانند معاملات را انجام دهند زیرا اگر دچار خسارت شوند باید خودشان این خسارت را پرداخت نمایند.
● فقط موسسات اعتباری و بانکها میتوانند معاملات انجام دهند و اعضاء دیگر حق این کار را نخواهند داشت.
اقدامات لازم برای ثبت تغییرات
به صورت کلی، شرکتها برای ثبت تغییرات میبایست اقدامات ذیل را انجام دهند:
● تنظیم صورتجلسه و امضا ذیل تمام اوراق توسط شرکا
● مراجعه به سامانهی ادارهی ثبت شرکتها
● بارگذاری مدارک و درج اطلاعات خواسته شده در سامانهی فوق
● ارسال مدارک از طریق پست به اداره ثبت شرکتها
● مراجعه به اداره ثبت شرکتها و پرداخت هزینههای قانونی مقرر جهت اخذ آگهی تغییرات
● پرداخت هزینه روزنامه رسمی
● صدور آگهی
هزینه ثبت تغییرات چقدر است؟
هزینهای که بابت ثبت تغییرات شرکت پرداخت کنید با توجه به تعداد صورتجلسات و میزان حجم متن آگهی تغییرات که میبایست در روزنامه رسمی چاپ گردد متفاوت میباشد. شما میتوانید جهت استعلام دقیق با مشاوران آسان ثبت تماس بگیرید.
هزینه تغییرات شرکت به چند عامل بستگی دارد. برای مثال همانطور که گفتیم تعداد صورتجلسات متغییر است.
1. نوع تغییرات شرکت که تعداد صورتجلسات را تعیین میکند.
نوع ثبت تغییرات شرکت تعیین کننده تعداد صورتجسلات شرکت میباشد. تنظیم هر صورتجلسه و ثبت آن در سامانه و پیگیری تا حصول پیش نویس آگهی تغییرات، معمولا هزینهای بین ۳۵۰ الی ۵۰۰ هزار تومان حدودی میباشد که این نوسان به دلیل تفاوت در نواع تنظیم صورتجلسات میباشد.
مراحل ورود به سامانه ثبت اینترنتی صورتجلسه تغییرات شرکت
در ابتدا پیرامون ضرورت صورتجلسه تغییرات شرکت و ثبت آن صحبت کردیم. اداره ثبت شرکتها، جهت تسهیل فرایند امور مربوط به شرکتها، اقدام به راهاندازی سامانه جامع ثبت شرکتها نموده است. این سامانه، در زمینههای مختلف، از جمله ثبت اینترنتی تاسیس شخصیت حقوقی، ثبت اینترنتی درخواست کد فراگیر، ثبت اینترنتی صورتجلسه تغییرات شرکت و مواردی از این دست، خدمات اینترنتی، ارائه میدهد. متقاضیان ثبت صورتجلسه تغییرات به صورت اینترنتی، میتوانند با ورود به سایت سامانه، اقدام به ثبت صورتجلسه خود نمایند. مراحل ورود به سامانه از قرار زیر میباشد:
1. در ابتدا، عبارت سامانه جامع ثبت شرکتها را، در مرورگر خود جست و جو نمایید و گزینه اول را انتخاب کنید.
2. پس از ورود به سامانه، گزینه صورتجلسه تغییرات را انتخاب کنید تا بتوانید، برای ثبت تغییرات شرکت سهامی خاص یا عام و سایر شرکتها، اقدام نمایید.
نحوه و مراحل ثبت تغییرات شرکت
ادامهی نحوه و مراحل ثبت اینترنتی صورتجلسه تغییرات شرکت به صورت زیر است:
● پس از آنکه مطابق مراحل گفته شده، وارد سایت سامانه شدید و گزینه صورتجلسه تغییرات را انتخاب نمودید، باید یکی از دو گزینه با شناسه ملی یا بدون شناسه ملی را در قسمت شیوه درخواست انتخاب کنید. سپس با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز از قبیل شناسه ملی شرکت، یا نام، استان و واحد ثبتی شرکت و با وارد کردن تصویر امنیتی، به مرحله بعد بروید.
● در این مرحله، باید اقدام به وارد نمودن اطلاعاتی نظیر خوشه و گروه شخصیت حقوقی، تاریخ جلسه، نصاب جلسه از حیث تعداد سهام داران حاضر درجلسه، اطلاعات شخص متقاضی و شخص امضا کننده دفتر، از قرار نام، نام خانوادگی، شماره ملی، تاریخ تولد، تابعیت، وضعیت توکیل، سمت و شماره همراه آنها، نمائید و سپس با وارد کردن تصویر امنیتی، به مرحله بعد بروید.
● در گام بعدی، باید تغییرات و تصمیماتی که در جلسه گرفته شده و در صورتجلسه آمده است، نظیر ثبت شعبه و نمایندگی شرکت، به صورت مختصر و دقیق، بیان شود و چنانچه تغییراتی در خصوص نام شخصیت حقوقی، سهام سرمایه آن، تغییرات تصفیه و مواردی از این دست، مد نظر اعضاست، با رفتن به گامهای بعدی، در ستون مربوط به اعمال این تغییرات، وارد شود.
● در مرحله بعدی و پس از ثبت تغییرات و تصمیمات مربوط به شخصیت حقوقی، باید نام افراد حاضر در جلسه، سمت آنها در جلسه و سمت آنها در شخصیت حقوقی را وارد نمائید.
● پس از آن، باید نوع ارتباط اشخاص نام برده شده در مرحله قبل، با شخص حقوقی مشخص شود.
● در این قسمت، تمامی اطلاعات ثبت شده در مراحل گذشته برای شما نمایان میشود و باید صحت آنها را تائید کنید و سپس به مرحله بعد بروید.
● مرحله نهایی شما باید متن صورتجلسه خود را عینا در این قسمت وارد کنید و گزینه ثبت نهایی را بزنید تا به شما کد رهگیری داده شود.
● با طی نمودن مراحل بالا، نماینده قانونی شخصیت حقوقی که اسم او در اطلاعات جلسه، ثبت شده است، با در دست داشتن کد رهگیری و مدارک لازم، به اداره ثبت شرکت ها می رود و ثبت نهایی صورتجلسه تغییرات و امضا آن را انجام می دهد.
ثبت نظرات و انتقادات
نظرات خود را با ما در میان بگذارید.