در چه مواردی می‌توان شرکت ثبت نکرد؟

  • در صورت داشتن کسب و کارهای کوچک سنتی شما نیازی به ثبت شرکت نخواهید داشت.
  • در صورت راه اندازی کسب و کار های موقت به طور مثال برای زمان ۶ ماه.
  • در صورتی که در کسب و کار خود قصد شراکت با دیگران را نداشته و به صورت شخصی تصمیم به انجام فعالیت داشته باشید.

 

برای انجام چه کارهایی به ثبت شرکت نیاز پیدا خواهم کرد؟

  • شخصیت حقوقی خواهید داشت و می‌توانید در مناقصات و مزایدات پروژه‌هایی با مبالغ بسیار بالاتر شرکت کنید. می‌توانید از بانک‌ها خیلی بیشتر وام بگیرید. مطابق اعلام بانک مرکزی در سال ۹۵ حدود ۸۰ درصد تسهیلات بانکی به شرکت‌ها داده شده است.
  • مالیات شما از طریق اداره مالیات بر درآمد شرکت‌ها بسیار کمتر و حساب شده‌تر از اداره مالیات بر درآمد مشاغل و اصناف خواهد بود.
  • در صورت ورشکستگی احتمالی ، از آنجا که شرکت شخصیت مستقلی از صاحبان آن دارد صرفا اموال به نام شرکت توقیف شده و بر خلاف حالت کسب‌وکار شخصی، هیچکس نمی‌توانند اموال شخصی شما را توقیف و یا شما را بازداشت کند.
  • نقل و انتقال سهام و یا خروج شریک از شرکت فقط با ثبت صورتجلسه تغییرات و طبق ضوابط خاصی و معمولا با موافقت سایر شرکا صورت می‌پذیرد. برخلاف کسب‌وکار شخصی و سنتی که شریک تجاری شما هروقت که اراده نماید بدون موافقت شما می‌تواند شراکت خود را برهم زده یا سهم خود را به هرکس بخواهد انتقال دهد.
  • اگر در مناطق آزاد اقتصادی قشم، کیش، آبادان، ارس، سلفچگان و غیره شرکت ثبت کنید، معافیت مالیاتی ۱۰ ساله خواهید داشت.
  • اگر شرکت دانش‌بنیان داشته باشید و موفق به ارائه محصولی دانش‌بنیان در حوزه فناوری‌های نو بشوید از مالیات معاف بوده و از انواع تسهیلات و حمایت‌های دولت برخوردار خواهید شد.
  • در حالت کسب‌و‌کار شخصی بدون داشتن شرکت شما تاجر و از نظر مالی توانمند محسوب شده و از بسیاری مزایای قانونی مانند اعسار (عدم پرداخت هزینه‌های دادرسی و یا پرداخت مهریه و بدهی‌های دیگر به صورت قسط بندی‌شده) محروم خواهید شد. حال آن که اعضا و سهامداران شرکت می‌توانند از این شرایط استفاده کنند زیرا از نظر قانونی به تنهایی تاجر محسوب نمی شوند.

 

آیا آسان‌ثبت در مورد اطلاعات حقوقی ثبت شرکت به من مشاوره می‌دهد؟

بله حتما، تیم آسان ثبت مشاوران حقوقی مجرب خود را در زمینه مسائل حقوقی شرکت در اختیار شما خواهد گذاشت و علاوه بر مواد قانونی ثبت در زمینه های مسائل حقوقی شرکاء، نحوه نگارش قرارداد های کاری و پرسنلی و نیز موارد حقوقی، شما را راهنمایی خواهد کرد.

 

آیا آسان‌ثبت پس از اتمام ثبت شرکت، باز هم کنار من خواهد بود؟

در این زمینه مجموعه‌ی ما بعد از اتمام ثبت شرکت، کنار شما خواهد ماند. با ثبت شرکت در این سامانه همه اطلاعات شما ذخیره خواهد شد و بعد از مرحله ثبت، تیم مشاوران ما تمام مدت زمان انجام امور قانونی شرکت (اخذ کد اقتصادی، انجام تغییرات و تصمیمات ضروری شرکت، گرفتن پلمپ دفاتر مالی هر سال و اخذ کد اقتصادی و …) را به شما اطلاع خواهند داد. در ضمن تصویب و ارائه هرگونه بخشنامه جدید از طرف اداره ثبت و مراکز ذی صلاح را به شما اطلاع خواهیم داد.

 

در روند ثبت شرکت، آسان‌ثبت در چه قسمت‌هایی به من کمک می‌کند؟

آسان‌ثبت با بررسی احتمال ثبت نام و پیشنهاد اسامی زیبای پارسی در روند انتخاب نام و همچنین با پیشنهاد متن موضوع فعالیت برای انواع مختلف شرکتها، شما را یاری خواهد کرد همچنین شما می‌توانید از راهنمایی‌ها و مشاوره‌های کاربردی ما در تمام مراحل کاری خود بهره‌مند شوید.

 

تفاوت آسان‌ثبت با سامانه ثبت شرکتها چیست؟

آسان‌ثبت نه تنها در اداره ثبت شرکتها بلکه در تمامی سازمان‌های مربوطه مانند اداره مالیات و روزنامه کثیرالانتشار و غیره موارد مورد نیاز را بدون مراجعه شما، برایتان انجام می‌دهد. در انتخاب یا تغییر نام شرکت، هوشمندانه شما را یاری می کند. با آسان‌ثبت دیگر انتخاب نام شرکت کار دشواری نیست!

موضوع فعالیت شرکت را با توجه به نوع فعالیتتان به طور جامع به شما پیشنهاد می‌دهد. مطمئن باشید هیچ خرده موضوعی از قلم نمی‌افتد.

زمان اتمام ماموریت مدیران و یا بازرسین شرکت را به شما یادآوری کرده و صورتجلسه تغییرات مربوطه را تولید می‌کند. به این ترتیب همیشه شرکت معتبری خواهید داشت.

تغییرات یا تصمیمات ضروری شرکت (مانند مجامع عمومی سالیانه و یا تصویب تراز سود وزیان در مهلت مقرر) را به شما توضیح داده و یادآوری می‌کند تا به آسانی از بروز مشکلات جدی جلوگیری کنید.

تغییرات مد نظر شما را در شرکت به زبان ساده دریافت و صورتجلسات تغییرات را دقیقا تولید می‌کند. مثلا دیگر نیازی نیست مفهوم و تفاوت جلسات مجمع عمومی عادی و عادی به طور فوق العاده را بدانید.

مهلت پلمپ دفاتر قانونی شرکت را به شما یادآوری کرده و دفاتر مذکور را در موعد مقرر برایتان اخذ و ارائه می‌کند.

مستندات تاسیس شرکت شامل اساسنامه، شرکت‌نامه، تقاضانامه، اظهارنامه و … را به طور کامل و دقیق برای شما تولید می‌کند.

با بایگانی کلیه اطلاعات سهامداران و مدیران و بازرسین شرکت، دیگر در تغییرات بعدی نیازی به ورود اطلاعات مجدد ندارید. همچنین با بایگانی اطلاعات و مدارک ثبتی، تاریخچه مالکیت و مدیریت شرکت را همیشه در دسترس خواهید داشت. مثلا در تاریخ خاصی چه کسی دارنده حق امضا شرکت بوده است؟

کلیه مستندات ثبتی (شامل اساسنامه، شرکت‌نامه، صورتجلسات تغییرات و غیره) را به صورت خام و همچنین امضا شده برای شما بایگانی می‌کند.

مواردی از قبیل اخذ مفاصا مالیاتی نقل و انتقال سهام از سازمان امور مالیاتی، پرداخت مالیات افزایش سرمایه به حساب سازمان امور مالیاتی، افتتاح حساب بانکی شرکت در شرف تاسیس، جمع‌آوری و پست مدارک در مراکز پستی، تولید متن آگهی دعوت به مجامع و چاپ آن در روزنامه‌ها، چاپ آگهی در روزنامه رسمی کشور و غیره.

 

رفع ایرادات ناشی از کارشناسی اداره ثبت شرکتها، درآسان‌ثبت، چگونه است؟

یکی از مواردی که باعث کسب امتیاز برای ما می‌شود، ارتباط آنلاین با سامانه ثبت است. از این رو بعد ازکار با آسان ثبت و تحویل پرونده شما به تیم اجرا، به صورت آنلاین کار شما پیگیری خواهد شد و به محض مشاهده هرگونه ایراد و نقص قانونی در سامانه اداره ثبت، ما سریعا شما را مطلع خواهیم کرد تا در اسرع وقت برای رفع آن اقدام نمایید.

ما زمان را برای شما کوتاه می کنیم.

 

اصولا چرا باید کار ثبت شرکت را به موسسات حقوقی بسپارم؟

در سال‌های اخیر امور ثبتی دچار تحولی اساسی گردید، به طوری که اموری چون ثبت شرکت و سایر خدمات اداری مرتبط نیاز به مراجعه حضوری نداشته و تقریبا تمامی مراحل ثبت شرکت توسط سامانه ثبت شرکتها قابل انجام است. با اعمال این تغییرات انجام کلیه این مراحل توسط خود متقاضی نیز امکان‌پذیر گشته است، با این حال هنوز اکثریت متقاضیان ثبت شرکت، این امر را به موسسات حقوقی و وکلا می‌سپارند. علت این امر تخصصی بودن امر ثبت شرکت مانند سایر امور حقوقی است.

مواردی چون آگاهی از نحوه تحریر موضوع فعالیت جهت رد نشدن موضوع، نحوه تقسیم سرمایه شرکت، نحوه انتخاب اسامی مناسب جهت جلوگیری از رد شدن اسامی، انتخاب نوع سرمایه متناسب با نوع شرکت، نحوه صحیح امضای اعضاء و سهامداران در ذیل مدارک، نحوه درج تاریخ صحیح تشکیل جلسات و موارد مشابه این چنینی نکاتی تخصصی است که عدم آشنایی با آنها موجب رد مکرر تقاضای ثبت شرکت، اتلاف وقت و هزینه و ورود خسارات مالی و حقوقی احتمالی به شرکت به دلیل وجود اشتباهات محتمل در ارکان اساسی شرکت در آینده خواهد شد.

همچنین آشنایی با اصطلاحات تخصصی و حقوقی شرکتها، آشنایی با اخطارهای کارشناسی و نحوه رفع آنها در زمان مناسب، آشنایی با نوع مجوزهای لازم جهت موضوعات مجوزی، آشنایی با نحوه انجام مراحل حضوری و پایانی ثبت شرکت و همینطور لزوم چک نمودن و بررسی مداوم و مستمر پرونده از طریق سایت، جهت منقضی نشدن تقاضا و همچنین مذاکره حضوری برای رفع ایرادات احتمالی که نیازمند به مذاکره خارج از سایت هستند ( با توجه به اینکه در حال حاضر کارشناسان اداره ثبت به هیچ وجه جز از طریق سایت پاسخگوی متقاضیان نیستند) نیز از جمله مواردی هستند که لزوم سپردن پروسه به موسسات حقوقی و وکیل متخصص را نشان می‌دهند.

 

آیا آسان‌ثبت می‌تواند به همان کیفیت مشاوره حضوری، به من مشاوره غیرحضوری (تلفنی، اینترنتی و…) بدهد؟

تیم کارشناسان آسان ثبت علاوه بر ارائه خدمات آنلاین در سامانه می‌تواند از طریق برقراری ارتباط تلفنی با شما، مشاوره جامع و رایگان در جهت پیشبرد امور اداری شما، ارائه دهد همچنین در صورت درخواست شما مبنی بر مشاوره حضوری این امکان نیز دراختیارتان قرار خواهد گرفت و زمان مورد نیاز برای این منظور تنظیم خواهد شد.

 

شرکت مسئولیت محدود برای من مناسب‌تر است یا سهامی خاص؟

این دو نوع شرکت از سایر انواع شرکت رایج‌تر بوده و مالکیت و سهام آنها به افراد خاص تعلق دارد. برای روشن شدن موضوع و اینکه کدام یک از این دو برایتان مناسب‌تر است، در ادامه به تفاوت‌ها و موارد مشابه شرکت‌های با مسئولیت محدود و سهامی خاص می‌پردازیم.

تفاوت‌های شرکت‌های سهامی خاص با مسئولیت محدود:

سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود بر خلاف شرکت سهامی خاص به سهام یا قطعات سهام تقسیم نمی‌شود بلکه سرمایه به صورت میزان ریالی تعریف می‌گردد.

در شرکت با مسئولیت محدود شرکاء فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات می‌باشند ولی در سهامی خاص، سهامداران در برابر هر میزان قروض و تعهدات نسبت به سهم خود مسئولیت دارند.

در شرکت با مسئولیت محدود تعداد شرکاء حداقل ۲ نفر و در شرکت سهامی خاص تعداد سهامداران حداقل ۳ نفر است.

در زمان تاسیس شرکت سهامی خاص حداقل ۳۵% سرمایه باید نقدا در یکی از شعب بانک‌ها به حساب شرکت واریز و گواهی مربوطه ارائه و حداکثر ۶۵% سرمایه در تعهد سهامداران باشد. در شرکت با مسئولیت محدود باید کل سرمایه تحویل مدیر عامل شرکت شده و مدیر عامل اقرار به دریافت نماید و ارائه گواهی بانکی واریز سرمایه ضرورت ندارد.

انتخاب بازرس اصلی و علی‌البدل درشرکت سهامی خاص اجباری ولی در شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است.

مدت مدیریت هیئت مدیره و مدیر عامل در شرکت سهامی خاص حداکثر دو سال می‌باشد که قابل تمدید است و در شرکت با مسئولیت محدود مدیران شرکت می‌توانند برای مدت نامحدود انتخاب شوند و همچنین می‌توان مدتی برای مدیران در اساسنامه شرکت مقرر کرد.

انتخاب روزنامه کثیرالانتشار (مانند روزنامه ابرار یا اطلاعات یا …) درشرکت سهامی خاص برای درج آگهی‌های شرکت الزامی و در شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است.

مجامع عمومی درشرکت سهامی خاص توسط هیئت رئیسه‌ای مرکب از یک نفر رئیس و دو نفر ناظر (هر سه از سهامداران شرکت) و یک نفر منشی اداره می‌گردد. در شرکت با مسئولیت محدود مجامع عمومی هیات رییسه نداشته و تنها در شرکت‌هایی که تعداد شرکاء آن از ۱۲ نفر بیشتر باشد مجامع عمومی توسط هیئت نظار اداره خواهد شد.

اعضای هیات مدیره در شرکت سهامی خاص الزاما بایستی سهامدار باشند در صورتیکه مدیران در شرکت با مسئولیت محدود از بین شرکاء یا از خارج شرکا انتخاب می‌شوند.

سود در شرکت سهامی خاص به نسبت تعداد سهام و در شرکت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه شرکاء تقسیم خواهد شد و در شرکت با مسئولیت محدود شرکا می‌توانند در اساسنامه ترتیب دیگری برای تقسیم سود مقرر دارند.

حق رای در شرکت سهامی خاص به تعداد سهام و در شرکت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه خواهد بود.

استفاده از سهمالشرکه غیرنقدی (مانند ملک یا خودرو) در شرکت با مسئولیت محدود توسط شرکاء و با مسئولیت آنها صورت می‌گیرد در حالیکه ارزش‌گذاری آورده غیرنقدی در شرکت سهامی خاص با کارشناسان رسمی دادگستری خواهد بود.

شباهت‌های شرکت سهامی خاص با مسئولیت محدود حداقل سرمایه برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود و سهامی خاص یک میلیون ریال است.

در شرکت سهامی خاص و بامسئولیت محدود شرکت در افزایش سرمایه توسط سهامداران یا شرکا اختیاری است.

امیدواریم با توجه به آنچه در بالا اشاره کردیم و بر اساس نوع کسب‌وکارتان، بتوانید شرکت مناسب خود را انتخاب و در قالب شرکت سهامی خاص یا مسئولیت محدود به ثبت رسانید.

 

صفر تا صد پروسه ثبت شرکت به طور خلاصه چگونه است؟

گام اول : سهامداران و درصد سهام هر یک را مشخص کنید. یادتان باشد صاحبان اصلی شرکت سهامداران‌اند که به همان نسبت سرمایه ای که می‌گذارند در سود یا زیان شرکت شریک‌اند.

حداقل سهامداران در شرکتهای مسئولیت محدود ۲ نفر و در سهامی خاص ۳ نفر است.

گام دوم : ۵ نام مناسب حداقل ۳ سیلابی (۳ کلمه‌ای) انتخاب کنید که حداقل یک کلمه اسم خاص (اسم انسان یا حیوان یا … ) باشد. نگران نباشید آسان ثبت در این انتخاب به شما هوشمندانه کمک می‌کند.

گام سوم : موضوع فعالیت شرکت را مشخص کنید. دقت کنید اگر موضوع نیاز به مجوز داشت قبل از ثبت شرکت از مرجع مربوطه مجوز بگیرید. آسان‌ثبت در این انتخاب هم در کنار شماست.

گام چهارم : نشانی دفتر مرکزی شرکت و احتمالا نشانی شعب شرکت در شهرستان‌ها را به همراه کدپستی مشخص کنید. برای ثبت شرکت لازم نیست در ابتدا حتما مکان اداری داشته باشید

گام پنجم : مدیران شرکت – بازرسین و دارندگان حق امضا را مشخص کنید. هیات مدیره حداقل ۲ نفر عضو دارد که در شرکتهای سهامی خاص حتما بایستی سهامدار باشند. مدت ماموریت هیات مدیره در سهامی خاص حداکثر ۲ سال است. مدیرعامل می‌تواند از اعضای هیات مدیره باشد یا نباشد. انتخاب بازرس اصلی و علی البدل برای شرکتهای سهامی خاص برای هر سال مالی (معمولا همان سال شمسی) اجباری است! اعضای هیات مدیره یا خویشاوندان درجه یک آنها نمی‌توانند بازرس باشند! اگر در شهرستان‌ها شعبه دارید مدیر شعبه را هم تعیین کنید.

گام ششم : مدیران و بازرسین باید در تهران و شهرهای بزرگ به دفاتر پلیس ۱۰+ و در سایر شهرستان‌ها به اداره تشخیص هویت آگاهی مراجعه و گواهی عدم سو پیشینه را دریافت کنند.

گام هفتم: مدارک شناسایی کلیه سهامداران و مدیران و بازرسین بایستی توسط وکیل دادگستری و یا دفاتر اسناد رسمی برابر اصل شود.

 

پرداخت هزینه‌ها در آسان‌ثبت چگونه است؟

پرداخت هزینه ها به صورت مرحله به مرحله متناسب با پیشرفت کار صورت می‌پذیرد. کاربرانی که به صورت نقدی و یک‌جا تسویه حساب نمایند از تخفیف ویژه برخوردار خواهند شد. علاوه بر آن در صورت معرفی به دوستان و همکاران و خرید آنها از سامانه شما از اعتبار هدیه در حسابتان برخوردار خواهید شد.

 

آیا قبل از بررسی مدارک و اعلام نواقص پرونده باید پیش‌پرداخت بپردازم؟

آسان‌ثبت کلیه مدارک شما را به صورت رایگان بررسی و نواقص مربوط به آن را به شما اعلام می‌کند. پس از رفع این نواقص و تایید مدارک شما توسط کارشناسان آسان‌ثبت، فاکتور شما قابل پرداخت خواهد بود. بنابراین قبل از تایید، مبلغی دریافت نخواهد گردید.

 

آیا برای انعقاد قرارداد با شخص یا وکیل از سوی آسان‌ثبت، باید در جلسه‌ای به همین منظور شرکت کنم؟

برای استفاده از سامانه آسان‌ثبت و ارسال مدارک بر روی آن می‌بایست، شرایط و مقررات آسان ثبت را پذیرا باشید زیرا تمامی مقررات به منزله قرارداد تلقی شده و با توجه به شفافیت تمامی شرایط، مدارک و هزینه ها نیازی به مراجعه حضوری و نیز عقد قرارداد کتبی، نخواهد بود.